• Etusivu
  • Rakentaminen

Mistä lisärahoitus hankkeelle?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.01.2016
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Talon rakennuksessa tai remontoinnissa saattaa tulla vastaan tilanne, jolloin budjetti ei kaikesta huolimatta ole pitänyt. Ylimääräisiä menoja on tullut syystä tai toisesta.

Rakennus- ja korjaushankehan lähtee liikkeelle alustavasta kustannusarviosta. Tässä vaiheessa mietitään, onko edes realistista miettiä hankkeen aloitusta. Jos hanketta jatketaan pidemmälle, tehdään tarkempi kustannusarvio, jossa on mietitty lähes 100 %:sti kaikki hankkeeseen kuuluvat kustannukset. Nyt, jos koskaan, on vielä mahdollista muuttaa valittuja ratkaisuja. Ja pitääkin vaihtaa, jos valinnat ovat olleet liian kalliita varattuun budjettiin. Vielä ei kuitenkaan olla aloitettu mitään - muuta kuin paperilla.

Suurin osahan uudisrakennus- sekä peruskorjaushankkeista rahoitetaan usein lainarahalla. Lainan lisäksi pitää olla omaa pääomaa noin 30 % uudisrakentamisen ollessa kyseessä riippuen tietenkin lainaehdoista, jotka määräytyvät asiakassuhteen sekä ennakkosäästöjen mukaan.
Laina kattaa hankkeen tiettyyn pisteeseen asti. Jos budjetti ylitetään, uutta lainaa ei rahoituslaitoksista saa ilman uusia vakuuksia tai takaajia. Tietenkin vakuutena olevan kohteen arvokin kasvaa valmiusasteen kohotessa, mutta se ei vielä välttämättä riitä.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kotimaiset keittiöt yhdistävät suomalaiset arvot
Perheyrityksissä ympäristöystävällisiä puusepän perinteitäKotimaiset keittiöt -ryhmään kuuluvien Puustellin, Domus-, Nixi- sekä Topi-keittiöiden Suomessa valmistetut tuotteet on kehitetty suomalaiseen makuun ja korkeaan vaatimustasoon. Moderneissa perheyrityksissä perinteiset puusepäntaidot ja edellisten sukupolvien luoma tietotaito yhdistyvät dynaamisiin innovaatioihin ja korkeateknologiseen tuotantoon. Ympäristöystävällisyys on otettu suunnitelmalliseksi osaksi Kotimaisten keittiöiden tuotantoa, raaka-aineista aina valmiiden keittiöiden asennukseen saakka.
200710_7047.jpg
Ilma paranee vaihtamalla
Nykykäsityksen mukaan huoneilman vaihtuminen ainakin kerran kahdessa tunnissa on välttämätöntä hyvän sisäilman laadun takaamiseksi. Vanhoissa painovoimaisen ilmanvaihdon taloissa, etenkään kerrostaloissa, ei näitä vaatimuksia useinkaan täytetä. Ilmanvaihto ei riitä ja ilma tulee hallitsemattomasti ja suodattamatta sisään.
20179_50232.jpg
Hongan tehdasmarkkinat lauantaina 23.9.
Oletko kiinnostunut nykyaikaisesta hirsirakentamisesta, haaveiletko kenties omasta hirsitalosta tai huvilasta? Nyt kannattaa merkitä kalenteriin lauantai 23.9. 2017, sillä Honkarakenne järjestää perinteiset tehdasmarkkinat juuri kyseisenä päivänä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Pientalojen hinnat tasaantumassa, pientalotonttikauppa hiljentynyt
Edustavia pientalojen kauppoja tehtiin vuoden 2007 alkupuoliskolla yhteensä 8 900. Kauppojen määrä nousi seitsemän prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Hinnat kohosivat keskimäärin viisi prosenttia kaava-alueilla ja 17 prosenttia haja-asutusalueilla.
20207_65757.jpg
Seinä-wc:iden kasvava suosio näkyy asuntomessuillakin
Tuusulan asuntomessukotien IDO Glow -wc:issä skandinaavisen linjakas muotoilu yhdistyy innovatiivisiin yksityiskohtiin. Kotimainen laatu kestää aikaa ja näyttää hyvältä vuosienkin päästä.
20214_69885.jpg
Kaipaako kattosi uutta ilmettä? Tartu kevättarjoukseen!
Onko tiilikattosi vielä ehjä ja hyväkuntoinen, mutta katteen pinta on menettänyt värinsä ja roskat jäävät siihen helposti kiinni. Tiilikaton pinnoituksella saadaan helposti pidennettyä katon käyttöikää ja varmistetaan katon helppohoitoisuus sekä kaunis ulkonäkö vuosiksi eteenpäin. Pinnoitusta varten paikalle kannattaa pyytää BMI Ormaxin valtuuttama kattourakoitsija, joka tarkastaa katon kunnon ja antaa suosituksen toimenpiteistä.Katso tarjous

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton