Rakennuslupien hakeminen hankalaa ja aikaa vievää - ei enää!

Rakennuslupien hankkiminen on tähän asti ollut pitkä prosessi. Tarvitaan useita liitteitä sekä piirustuksia, lausuntoja eri osapuolilta. Hyvin usein käykin niin että jokin oleellinen paperi puuttuu ja sitä myötä prosessi viivästyy jälleen. Tämän prosessin moni kokee ikävänä sekä aikaa vievänä
– ja ennen kaikkea hankalana. Tähän on nyt tullut apu.


Lupapiste yhdessä Rakentaja.fi:n kanssa haluaa edesauttaa rakennusprosessin joustavaa ja nopeaa etenemistä, jotta meille kaikille jäisi aikaa muuhunkin kuin papereiden pyörittämiseen.

Kyseessä on palvelu, jossa niin kansalaiset, yritykset ja yhteisöt pystyvät hoitamaan lupa- ja ilmoitusasiansa vuorovaikutuksessa viranomaisten ja muiden osapuolten kanssa.

Enää et ole sidoksissa virastoaikoihin tai paikkakuntaan. Lupapiste on avoinna aina ja kaikkialla, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Tutustu ja hae lupaa sähköisesti

C:\Documents and Settings\Susanna\Työpöytä\2

Palvelun käyttö on yksinkertaista ja helppoa

Lupapisteen käyttö on yksinkertaista ja helppoa. Toimiakseen palvelu tarvitsee rekisteröitymisen, jonka jälkeen palvelu on käytössäsi. Rakentaja.fi sekä Lupapiste tekevät tässäkin yhteydessä yhteistyötä, joten sinun ei tarvitse olla rekisteröitynä jäsenenä kuin toiseen palveluun. Sinun ei siis tarvitse muistaa kuin yhdet käyttäjätunnukset. Rekisteröitymisen jälkeen palvelu pyytää sinulta tontin tiedot ja mitä olet tekemässä. Sinulla on koko ajan mahdollisuus käyttää olemassa olevia aineistoja hyödyksesi sekä kysyä neuvoa tarvittaessa.

Rekisteröityminen sekä tiedustelu palvelun kautta on hakijalle ilmaista.
Myös suurimmassa osassa kuntia luvan hakeminen palvelun kautta ei maksa hakijalle mitään. Hakemuksen käsittelystä ja päätöksen tekemisestä kunta perii kuntakohtaisen lupamaksun taksojensa mukaisesti.

 

C:\Documents and Settings\Susanna\Työpöytä\1

Tiedät missä mennään

Näet palvelun kautta, mitkä suunnitelmistasi ovat kunnossa ja mitä toimenpiteitä vielä tarvitaan. Vuorovaikutteinen suunnitelmiin liittyvä kommunikointi jatkuu asiointipalvelussa, kunnes suunnitelma on valmis päätöksentekoa varten. Kun kaikki on valmista, voit lähettää hakemuksen suunnitelmineen. Viranomainen pystyy palvelun kautta kommentoimaan sekä ohjaamaan hankkeita nykyistä aikaisemmassa vaiheessa, jolloin myös hakemusten sekä suunnitelmien laatu paranee. Myös lausunnot sekä naapurien kuulemiset saa hoidettua Lupapisteessä.

Lupapisteessä näet omat hankkeesi ja asiointisi koostetusti. Mikäli olet rakennusalan ammattilainen, voit palvelun kautta olla yhteydessä myös asiakkaaseesi.

Apua joka käänteessä

Apua saat kaikissa rakennusprosessisi vaiheissa. Neuvontaa, konsultointia sekä lausuntoja saat asiantuntijoilta jo ennen varsinaista rakennusluvan jättämistä. Rakennushankkeeseesi liittyvän tiedustelun voit jättää palvelun kautta kaikkiin Suomen kuntiin. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen. Hakemukset ja aineistot välittyvät päätöksentekoa varten suoraan kunnan järjestelmiin.

Kysy neuvoa kuntasi rakennusvalvonnasta


Miksi kannattaa valita Lupapiste?

  • Asiointi on nopeaa ja helppoa
  • Käytössäsi juuri silloin kun sinulle sopii, enää et ole sidoksissa virastoaikoihin
  • Tavoitat kerralla kaikki hankkeeseesi osallistuvat ihmiset
  • Pystyt seuraamaan hankkeesi edistymistä omalta kotikoneelta
  • Tiedot hankkeestasi säilyvät sähköisessä muodossa - ei enää epämääräisiä paperipinoja
  • Palvelun käyttö on maksutonta

 
Julkaistu
27.11.2013