Viikon kysymys: Lattialaatoituksen kaato epäonnistunut -mitä tehdä?

Kysymys:

Edellinen omistaja on täydellisesti korjauttanut kylpyhuoneen ja saunan. Nyt kuitenkin lattialaatoituksen KAATO on täysin epäonnistunut.

Suihkun vesi valuu lähes kaikki ohi kaivon ja leviää koko kylppärialueelle. Miten olisi korjattava, jottei tulisi mokaa? Voiko kaadon korjata tasoitteella entisen laatoituksen päälle ja laittaa uuden laatoituksen siten entisen laatoituksen päälle, vai olisiko purettava koko lattia ja tehtävä alusta asti uudestaan. Olisiko lattiakaivoakin saatava lisäksi alaspäin? Onko homevaaraa tällaisessa kahdenkerroksen laatoituksessa? Ainakin netissä on kahdenlaista mielipidettä tässä asiassa.

Vastaus:

Vaikka lattian kallistukset eivät täytä määräyksiä, kannattaa korjauksen tekemistä harkita tarkkaan. Joka tapauksessa hygieenisyyden kannalta lattia kannattaa aina suihkun jälkeen kuivata lastalla.

Jos kallistukset on korjattava, ainoa oikea vaihtoehto on purkaa laatat pois varovasti, ja tehdä kallistustenkorjaus ohuella tasoitteella. Sen jälkeen laatoitus tehdään uudelleen. Lattiakaivoa ei mielestäni tarvitse korottaa.
Emme suosittele uutta laatoitusta vanhan päälle, koska alimmaiseen laatoitukseen mahdollisesti syntyvä kopukka irrottaa myös pintalaattoja. Mitään erityistä homevauriovaaraa kopukassa ei kuitenkaan synny. Kopukat on joka tapauksessa korjattava jossain vaiheessa. Lue lisää saunasta ja kylpyhuoneesta

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
25.11.2013