Sopiiko liukuovi meidän kotiin?

Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.

Osta liukuovi Jäsentukusta!

Lue lisää liukuovista

Liune liukuovi sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Liune liukuovi sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.

Asennusvalmis liukuovikokonaisuus

Liune on asennusvalmis toimituskokonaisuus, jossa pala väliseinärunkoa toimitetaan valmiiksi kasattuna elementtinä työmaalle. Tämä nopeuttaa ja helpottaa asennusta paikan päällä. Elementissä on valmiina kaikki liukuovessa tarvittavat kiskot ja ohjaimet. Ovilevy ja karmit toimitetaan yhdessä muiden pintamateriaalien kanssa.

Liune-elementti asennetaan helposti paikalleen kokonaisuutena väliseinän runkorakenteen asentamisen yhteydessä ja levytetään tämän jälkeen kuten normaali seinärakenne. Oven voi valita muun sisustuksen mukaan. Valikoima on modernista klasikkoon. Voit myös painattaa oman kuvasi oveen, joten varmasti kaikille löytyy mieleinen liukuovi

Liukuoveen tarvittavat asennusvarat.Liukuoveen tarvittavat asennusvarat.
Havainnekuva liukuoven rakenteesta.Havainnekuva liukuoven rakenteesta.

Kuinka paljon tilaa tarvitaan liukuoven asennukseen?

Seinärungon ja elementin asennusvara on 15-40 mm. Perusmitta on, että elementti vie tuplaleveyden siitä mikä on oviaukon koko. Korkeudessa ei tarvitse huomioida kuin 100 mm asennusvara.

Millaisina osina tuote toimitetaan?

Liune runko tulee valmiiksi kasattuna elementtinä ja mahtuu sisään korjauskohteissakin. Elementin siirrossa pitää olla kaksi henkilöä. Ovi tulee omana pakettina ja karmit omanaan.

Mitä materiaalirajoituksia on nykyiseen väliseinään liittyen?

Liunen voi integroida kaikkien väliseinämateriaalien kanssa uudisrakennuskohteissa. Korjauskohteissa vaihtoehtona on että seinä joko puretaan tai vanhan oviaukon päälle tehdään kaksinkertainen seinä.

Liune liukuoven asennus

Liune asennus aloitetaan väliseinärunkotyön asennuksen yhteydessä. Väliseinä rakennetaan ensin niin, että runkoon jää elementille vaadittava aukko. Kun aukko on valmis, toinen puoli seinästä levytetään ja elementti nostetaan paikoilleen. Asennusaukon mitassa on huomioitu asennusvara noin 40 mm ns. parkettivara.

Elementti asennetaan väliseinän rakentamisen yhteydessä kun toinen puoli seinästä on levytetty. Elementin alareuna asennetaan valmiin lattiapinnan tasoon eli elementin korottaminen oikeaan lattiakorkeuteen tapahtuu esimerkiksi kiilojen avulla. Elementti asennetaan suoraan joka suhteessa. Kun elementti on paikallaan levytetään myös toinen puoli.

Molemmat seinäpinnat yleensä tehdään valmiiksi ja asennetaan ovet ja karmit myöhemmin, kuten juuri ennen listoitusta.

Miksi Liune liukuovi?

  • Ovet valmistetaan laadukkaasta MDFlevystä tai erisävyisistä lasimateriaaleista
  • Mallistossa 15 ovimallia
  • Ovet voi tilata kaikissa värikartan väreissä.
  • Liukuovi säästää lattiapinta-alaa 1-3 neliömetriä
  • Sisäovi säästää tilaa myös seinäpinnoilta kun ovi liukuu seinän sisään
  • Liune-oviratkaisut valmistetaan kokonaan Suomessa

 
Julkaistu
15.11.2013