Peruskorjaustalosta energiatehokas

Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuutta

Peruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.

Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.

Katso täältä lisätietoa ilmastoinnin laittamisesta kuntoon

Osta suodattimet ja ilmanvaihtokone Jäsentukusta

Tilaa esite esitepalvelusta

Tampereella talosta remontoitiin matalaenergiatalo. Kokonaisvaltaiseen energiaremonttiin kuuluu myös ilmanvaihdon saneeraus.Tampereella talosta remontoitiin matalaenergiatalo. Kokonaisvaltaiseen energiaremonttiin kuuluu myös ilmanvaihdon saneeraus.

Matalaenergiailmanvaihtokone on kytketty talon lämmöntuottojärjestelmään

Kohteeseen asennettiin elektronisesti säädettävä Vallox 150 SE -ilmanvaihtokone ja se sijoitettiin kellarikerrokseen. Kone on matalaenergiailmanvaihtokone, jossa on korkea lämmöntalteenoton hyötysuhde (85 %) sekä vähän sähköä kuluttavat tasavirtapuhaltimet.

Vallox Digit SED säätöjärjestelmä mahdollistaa ilmanvaihdon automaattisen säädön sekä sisäilman kosteuspitoisuuden että hiilidioksidipitoisuuden muutosten perusteella.

Kone on varustettu talon lämmitysjärjestelmään liitetyillä pattereilla. Esilämmityspatteri on kytketty talon lämmönlähteenä toimivaan ilma/vesi lämpöpumppuun ja aurinkokerääjiin. Jälkilämmityspatteri hyödyntää talon vesikiertoisen lattialämmityspiirin vettä tuloilman lämmitykseen tilanteissa jossa lämmöntalteenoton lämpö ei riitä.

Tilaa esite esitepalvelusta

Blue Sky -ilmanjakojärjestelmä mahtuu kulkemaan välipohjissa ja -seinissä. Kanava kulkee kokonaisuudessaan höyrynsulun sisäpuolella, jolloin lämmöneristystä ei tarvita.Blue Sky -ilmanjakojärjestelmä mahtuu kulkemaan välipohjissa ja -seinissä. Kanava kulkee kokonaisuudessaan höyrynsulun sisäpuolella, jolloin lämmöneristystä ei tarvita.

Vallox Blue Sky mahtuu pieneenkin tilaan

Vallox Blue Sky on taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Asennuksen nopeus ja vähäinen kanavaosien tarve tekevät Vallox Blue Sky -kanavasta edullisen ratkaisun sekä uudisrakennukseen että saneeraukseen.

• Pieni tilantarve
– putken ulkohalkaisija ø 75 mm
– mahtuu alaslaskuihin väliseiniin ja rakenteisiin

• Nopea asentaa

• Hygieeninen – helppo puhdistaa– ei vaadi erikoistyökaluja
– helpot liitokset
– taipuisa kanava

• Ei vaadi lisäeristystä asennettaessa puhallusvillaeristeeseen

Tampereen matalaenergia tulo-/poistoilmajärjestelmän laitteiston osat.Tampereen matalaenergia tulo-/poistoilmajärjestelmän laitteiston osat.

Vallox 150 Effect Se -ilmanvaihtokone peruskorjaukseen

  • korkean hyötysuhteen lämmöntalteenotto (h> 80 %)
  • energiatehokkaat integroidut tasavirtapuhaltimet
  • digitaalinen Vallox Digit SED -säätöjärjestelmä
  • langaton kauko-ohjaus mahdollinen (lisävaruste)
  • etulämmitys sähköllä tai nestekiertoisena
  • jälkilämmitys sähköllä tai vesi-/nestekiertoisena
  • kytkettävissä suoraan lattialämmityksen yhteyteen (VKL)
  • maalämpöjärjestelmään suunniteltu malli (MLV)
  • kosteusanturi (lisävaruste)
  • hiilidioksidianturi (lisävaruste)

Osta suodattimet ja ilmanvaihtokone Jäsentukusta

Tilaa esite esitepalvelusta

 
Julkaistu
11.11.2013