Laminaatilla kestävää kauneutta

Kodin sisustus alkaa lattiasta. Lattia luo pohjan haluamallesi tyylille ja tunnelmalle, se on hiljainen taustavaikuttaja tai jo itsessään persoonallinen osa sisustusta.

Laminaattilattia on helppo ja edullinen tapa saada kotiin uutta ilmettä. Se kestää kovempaakin kulutusta ja säilyy vähällä vaivalla kauniina pitkään. Laminaattilattian voi myös purkaa ja asentaa uudelleen. Asennus onnistuu esimerkiksi vanhan muovimaton päälle. Helppoakin se on; nykyaikaisen lukkoponttilaminaatin voit asentaa paikoilleen täysin omatoimisesti.

Lue lisää laminaattilattioista

Tilaa ilmaisia lattiaesitteitä!

Infinity-mallisto on varustettu helppokäyttöisellä PressXpress® -pontilla. Kuvassa Infinity 741 Tammi Helsinki.
Infinity-mallisto on varustettu helppokäyttöisellä PressXpress® -pontilla. Kuvassa Infinity 741 Tammi Helsinki.
Infinity soveltuu erinomaisesti linjakkaisiin sisustuksiin. Kuvassa Infinity 732 Tammi Brewery.
Infinity soveltuu erinomaisesti linjakkaisiin sisustuksiin. Kuvassa Infinity 732 Tammi Brewery.

Laminaattilattioissakin on eroja

Upofloorin laminaattien valmistuksessa on korkeatasoinen laatu asetettu etusijalle, siksi niille annetaan pitkät, parhaimmillaan 33 vuoden takuut kotikäytössä. Useimmat laminaattipäällysteemme soveltuvat kestävyydeltään hyvin myös erilaisiin julkisiin tiloihin.

Upofloorin laminaateissa on ainutlaatuinen CLICK XPRESS® lukkoponttirakenne. CLICK XPRESS® -pontti keinahtaa kevyesti paikoilleen eikä rakoja jää. Helposti lukkiutuva pontti on myös laudan päädyissä, siksi lattia on erityisen nopea ja helppo asentaa.

 

Traffic-mallistossa on ajattomia lattiavaihtoehtoja. Pysyvästi antistaattinen pinta estää ihmisten varautumisesta johtuvat sähköiskut. Kuvassa Traffic 792 Tammi Farm.

Traffic-mallistossa on ajattomia lattiavaihtoehtoja. Pysyvästi antistaattinen pinta estää ihmisten varautumisesta johtuvat sähköiskut. Kuvassa Traffic 792 Tammi Farm.
Upofloor-laminaatilla on alhainen askeläänitaso Tuplex-aluskatteen kanssa asennettuna; parannusarvo on 19 dB. Puhtaan huoneilman vuoksi on tärkeätä, että laminaatit kuuluvat rakennusmateriaalien parhaaseen päästöluokkaan M1.

Laminaatin saumat ovat pysyvästi tiiviit ja näkymättömät. Laadukas, erikoiskäsitelty HDF-runkolevy takaa hyvän iskun- ja painumankestävyyden ja mittapysyvyyden. Kosteudensieto-ominaisuuksia on parannettu runkolevyn erikoiskäsittelyllä. Lattia on heti käyttövalmis ja ponttirakenteensa ansiosta myös uudelleen asennettavissa. Vaurioitunut yksittäinen lauta on myös helposti vaihdettavissa.

Laminaatti soveltuu lattialämmitykseen, lämpötila lattian pinnassa max. 28°C, ihanteellinen ilmankosteus 40 – 60 % välillä.

Kookkaat, viistetyt laudat
luovat ylellistä tilan tuntua ja tekevät kokonaisuudesta harmonisen ja näyttävän. Kuvassa Infinity 742 Tammi Showflake.
Kookkaat, viistetyt laudat luovat ylellistä tilan tuntua ja tekevät kokonaisuudesta harmonisen ja näyttävän. Kuvassa Infinity 742 Tammi Showflake.

Upeita uutuuksia

Laaja valikoima, laadukas rakenne, helppo asennus ja huoleton käyttö vuodesta toiseen tekevät Upofloor-laminaateista sekä kulutusta että katsetta kestävän vaihtoehdon kodin lattioihin.

Malliston viimeisin uutuus on Infinity-laminaatti, joka antaa linjakkuutta moderniin sisustukseen. Kookas lauta (2039x238 mm) sekä kaikilta sivuilta viistetyt reunat antavat Infinitylle lankkulattian tyylikkään ja ylellisen ilmeen. Infinity-sarjassa on kahdeksan värivaihtoa, hienostuneiden valkoisen ja harmaasävyisten lisäksi lämpimiä puun sävyjä. Tuotteiden 3D Wood Effect –pintakäsittely korostaa lattian puumaista syykuviota eri-laisin kiiltoastein. Infinity soveltuu kaikkiin kodin kuiviin tiloihin sekä julkisiin tiloihin.

Infinityn ohella tämän vuoden uutuuksiin kuuluu erittäin kovaan kulutukseen soveltuva Traffic, jonka käyttö-luokka on 33. Pysyvästi antistaattinen pinta estää ihmisten sähköisestä varautumisesta johtuvat sähköiskut. Mallistossa on hillityn ajattomia sekä eloisasti kuvioituja vaihtoehtoja, erikoisuutena ilmeikäs kapearaitainen Tammi Strip –kuosi.

Tukeva rakenne

  • Kestävä pintakerros: durashield®
  • Kuviokerros; puu- tai laattakuosi
  • Korkealuokkainen HDF-runko
  • Kosteudenkestävä pohjakerros hydroseal®
  • Palotestattu Tuplex-aluskatteen kanssa; paloluokka Cfl - s1

Helppo hoitaa

Upofloor-laminaattilattian hoito on yksinkertaista; pöly ja irtolika imuroidaan ja tarvittaessa lattian voi pyyhkäistä nihkeällä pyyhkimellä. Puhdistusaineeksi käy mieto yleispuhdistusaine, saippuapitoiset aineet eivät ole suositeltavia. Poista tahrat tuoreeltaan ja vältä runsasta veden käyttöä. Laminaattia ei vahata. Parhaat olosuhteet laminaattilattialle ovat samat kuin ihmisellekin: huonelämpötila +18–24°C ja huoneilman kosteus 40–60% RH.

Vaivaton asentaa

Upofloor-laminaattilattioiden laadukkaat ponttiratkaisut varmistavat tiiviit ja näkymättömät saumat. Lattia on heti asennuksen jälkeen käyttövalmis. Alustan suurin tasaisuuspoikkeama saa olla enintään ± 3 mm kahden metrin matkalla. Ilman liikuntasaumaa voidaan tehdä enintään 8 x 8 metrin kokoinen alue.
Tiivis ja raskas erikoiskäsitelty HDF-runkolevy takaa omalta osaltaan kestävyyden ja mittapysyvyyden. Upofloor-laminaatit soveltuvat käytettäväksi myös lattialämmityksen kanssa. Alusmateriaalina on käytettävä joustavaa Tuplex-aluskatetta, joka parantaa myös ääneneristystä (parannusarvo 19 dB).

PressXpress®
Laudat on helppo painaa kiinni toisiinsa PressXpress®-toiminnalla. Tämä innovatiivinen asennusjärjestelmä on käytössä Infinity- ja Grandeur-mallistoissa. Laudan sisällä oleva pidike varmistaa lyhyiden sivujen lukittumisen välittömästi. Liitokset ovat kestäviä ja saumattomia; sinun tarvitsee ainoastaan painaa laudat päädyistä paikoilleen. Järjestelmä nopeuttaa asennusta huomattavasti.

ClickXpress®
Ainutlaatuinen ClickXpress®-pontti on sekä lautojen pitkillä sivuilla että päädyissä. Pontti on helposti lukkiutuva, taittamalla asennettava pontti ja 20–30 % nopeampi asentaa kuin perinteiset lukkoponttilaminaatit. Lattia voidaan asentaa vasemmalta oikealle tai oikealta vasemmalle ja asennussuuntaa voi vaihtaa esim. sokkeloisissa tai muuten hankalissa paikoissa. Jos lattia vaurioituu, voi purkamisen aloittaa lähimmästä reunasta.
 
Julkaistu
28.3.2016