Gyproc kipsilevyt rakentamiseen ja remontointiin

Rakentamisessa ja remontoinnissa on useimmiten kyseessä suuri taloudellinen investointi, jonka lopullisena tavoitteena on koti, jossa on hyvä asua ja elää.

Rakennusmateriaaleilta edellytetäänkin yhä enemmän ja enemmän kestävyyttä sekä laatua. Gyproc tarjoaa valikoimassaan useita tuotteita lattioihin, sisäseiniin ja -kattoihin ja jopa rakennuksen ulkopuolelle tuulensuojalevyjen muodossa.

Laajasta tuoteperheestä löytyy monipuolisesti vaivattomasti käsiteltäviä, nopeasti työstettäviä ja helposti asennettavia tuotteita niin rakentajalle kuin remontoijallekin talon eri osiin projektin laajuudesta riippumatta. Kipsilevyistä tunnetuimmat ja yleisimmin käytetyt ovat GN 13 Normaali sekä GEK 13 Erikoiskova.


Lue lisää Gyprocin tuotteista

Normaali-kipsilevyt

Normaali-kipsilevy soveltuu katto- ja seinäpintojen korjaukseen sekä kattopintoihin paloluokitelluissa rakenteissa. Levytyyppi soveltuu myös sisäseiniin ja ulkoseinien sisäpintoihin. Normaali-kipsilevyssä on mahdollista saada levy kahdella erilaisella reunatyypillä: suorareunaisena sekä ohennetulla reunalla.

Erikoiskova -kipsilevy

Erikoiskovaa levyä suositellaan käytettäväksi sisäseinissä sekä ulkoseinien sisäpinnoissa, ja yleensäkin seinäpinnoissa, joihin kohdistuu kovempia rasituksia ja pinnalta vaaditaan iskunkestävyyttä sekä jäykkyyttä. Erikoiskovaa kipsilevyä on saatavana reunaohennettuna. Reunaohennettuja levyjä käytettäessä muodostuu levyjen välisen sauman kohdalle syvennys saumanauhaa varten.

Rigidur Kuituvahvistelevy - hyvä rasituskestävyys

Kuituvahvistelevy koostuu kipsistä, selluloosakuidusta (kierrätyspaperi) sekä vedestä. Rigidur -kuituvahvistelevyssä on erinomainen kestävyys- ja mekaaniset ominaisuudet. Kuituvahvistelevyä on saatavilla reunaohennettuna tai suorareunaisena.

Levy soveltuu kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää ääneneristystä, kestävyyttä tai vahvaa ripustuskestävyyttä. Ominaisuuksiensa ansiosta levy soveltuu esimerkiksi keittiökalusteiden taakse.

Ergonomisia Ergo-levyjä on helppo käsitellä

Normaalia ja Erikoiskovaa kipsilevyä saa myös ERGOnomic®-versiona. Ergo-levyt poikkeavat perinteisistä levyistä 900 mm:n leveydellään perinteisten levyjen ollessa 1200 mm. Uuden kokonsa ansiosta ne ovat helpompia sekä kevyempiä kantaa ja asentaa. Kapeaa levyä on helpompi käsitellä ahtaissakin tiloissa, jolloin myös levyjen kolhiintuminen vähenee.
Kipsilevyjen kantoa kantokahvojen avulla.Kipsilevyjen kantoa kantokahvojen avulla.
Kaistaleikkurilla saadaan levystä ohut kaista.Kaistaleikkurilla saadaan levystä ohut kaista.

Vanhoihin seinäpintoihin Remonttilevy

Kun vanhoja seinäpintoja lähdetään korjaamaan, toimii levyratkaisuja juuri tähän tarkoitukseen suunniteltu GSE 6 Remonttilevy Ergo. Remonttilevy on 6 mm vahva erikoislevy, joka on kehitetty puu- ja kiviseinien pinnoitukseen.

Vanhasta seinäpinnasta ei tarvitse repiä vanhaa verhousta pois uuden levyn tieltä, vaan riittää että seinäpinnasta poistetaan irtonainen pinnoite ja rapautumat sekä pahimmat repeämät ja pullistumat. Remonttilevy voidaan puutalossa ruuvata suoraan vanhalle seinäpinnalle, kivitaloissa kiinnitys tapahtuu Gyprocin G66 –laastilla tai tarkoitukseen soveltuvalla liimalla. Remonttilevyä on saatavilla 900 mm leveänä Ergo-levynä.

Kipsilevypaikka

Toisinaan käy niin, että kipsilevyseinään osuu niin voimakas isku, että pahimmassa tapauksessa levyyn syntyy reikä. Reikä on voinut syntyä vaikka oven kahvan lujasta osumasta. Nyt Gyproc on kehittänyt kipsilevypaikan, jolla on helppo korjata syntynyt reikä.

Varsinainen paikka on rei'itettyä sekä lujitettua alumiinilevyä, jonka päällä on lasikuituharso sekä asennusta helpottava tarrapinta. Itse asennus on helppo suorittaa muutaman yksinkertaisen työvaiheen avulla.


Kipsilevyt ruuvataan hyvin reunoistaan.Kipsilevyt ruuvataan hyvin reunoistaan.
Levynostin helpottaa katon levytystä.Levynostin helpottaa katon levytystä.

Kipsilevyä lattiaan

Kipsilevy soveltuu myös lattiamateriaaliksi. Gyproc on kehittänyt Normaalia ja Erikoiskovaa levyä huomattavasti kovemman erikoislevyn GL 15 Lapikkaan lattiarakenteita varten.

Lattialevyn reunat ovat suorat ja levyt kiinnitetään ruuvien avulla kerroksittain harvalautoihin. Levykerrokset pyritään laittamaan limittäin, jolloin eri kerroksien levysaumat eivät osu samalle kohdalle. Limityksellä lisätään myös rakenteen jäykkyyttä sekä kuormituksen kestoa.

Lapikkaalla tehty lattia on sileä sekä elämätön alusta, jolle sopivat useimmat pinnoitteet, esimerkiksi lautaparketti, muovimatto, kokolattiamatto sekä keraamiset laatat ja kivilaatat. Kosteuden tai lämpötilojen muutokset eivät aiheuta lattiassa elämistä, joten pinnoitteet pysyvät ehjinä sekä ryhdissään.

Kipsilevy soveltuu myös lattiaan.Kipsilevy soveltuu myös lattiaan.
 
Julkaistu
18.11.2013