• Etusivu
  • Remontti

Gyproc kipsilevyt rakentamiseen ja remontointiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 01.04.2021
20214_69715.jpg

Rakentamisessa ja remontoinnissa on useimmiten kyseessä suuri taloudellinen investointi, jonka lopullisena tavoitteena on terveellinen koti, jossa on hyvä asua ja elää. Rakennusmateriaaleilta edellytetäänkin yhä enemmän kestävyyttä ja laatua. Myös ympäristö- ja vastuullisuusnäkökulmat ovat viime aikoina nousseet tärkeiksi ominaisuuksiksi rakennusmateriaaleja valittaessa.

Gyproc tarjoaa valikoimassaan useita tuotteita lattioihin, sisäseiniin ja -kattoihin ja jopa rakennuksen ulkopuolelle tuulensuojalevyjen muodossa. Laajasta tuoteperheestä löytyy varmasti turvallinen sekä kestävä ratkaisu joka tarpeeseen.

Kipsilevytuotteet ovat vaivattomasti käsiteltäviä, nopeasti työstettäviä ja helposti asennettavia rakennusmateriaaleja, niin ammattirakentajalle kuin remontoijallekin talon eri osiin projektin laajuudesta riippumatta.

Lähes ikuisesti kierrätettävää

Ympäristönäkökulmistakin katsottuna kipsilevyillä on etunsa, sillä niiden raaka-aineena käytettävää kipsiä voidaan kierrättää lähes ikuisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että elinkaarensa päässä olevat tuotteet tai rakentamisen aikana syntyneet hukkapalat voi viedä jäteasemille, josta ne lopulta päätyvät Gyprocin Kirkkonummen tehtaalle raaka-aineeksi. Uusien Gyproc-levyjen valmistukseen käytetystä kipsistä noin 20 % on kierrätettyä. Myös kartonkipintaisten levyjen pinnassa oleva kartonki valmistetaan kierrätysmateriaaleista.

Moderneja alan huipputuotteita

Vaikka kipsilevy saattaakin ensinäkemältä vaikuttaa kovin yksinkertaiselta tuotteelta, tapahtuu tuotekehityksessä koko ajan paljon innovaatioita. Gyproc on lanseerannut vastikään kaksi kotimaassa valmistettua uutuustuotetta, jotka ovat valmistustekniikan ja ominaisuuksiensa puolesta moderneja alan huipputuotteita: poikkeuksellisen iskunkestävän ja ripustuslujan Gyproc Habiton sekä lasikuituhuopapintaisen Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevyn.

Lue lisää Gyprocin tuotteista

201311_37180.jpg

Gyproc Habito

Gyproc Habito® on erityisen luja kartonkipintainen rakennuslevy, joka tarjoaa erinomaisen ripustuslujuuden ja iskunkestävyyden. Levy kantaa yhden tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kg ripustuskuorman ja se on merkittävästi muita levytyyppejä lujempi. Levyn iskunkestävyys on jopa 10-kertainen tavallisiin kipsilevyihin verrattuna. Habito soveltuu kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä ja helppoa ripustettavuutta ja tilojen muunneltavuutta. Kotona oivia kohteita Habitolle ovat keittiöt, tekniset tilat, autotallit sekä märkätilat. Habito-levy on reunaohennettuja, mikä tarkoittaa, että levyjen välisen sauman kohdalle syvennys saumanauhaa ja tasoitetta varten. Näin lopullisesta pinnasta saadaan kaunis ja tasainen.

Lisää Habitosta

Glasroc® GTX 9

Glasroc® GTX 9 Tuulensuojalevy on Suomessa kehitetty ja valmistettu levy kosteusteknisesti haastaviin olosuhteisiin. Levyn pintarakenne muodostuu lasikuitumatoista ja kipsiydin on lasikuituvahvisteinen ja impregnoitu. Levyn ensiluokkainen tuulenpitävyys ja testatusti alhainen vedenimeytyminen antavat rakenteelle 6 kuukauden säänkestävyyden ilman julkisivuverhousta. Tämä tuo joustavuutta rakennusprosessiin ja sen aikatauluttamiseen.

Glasroc GTX 9 ominaisuuksia
Glasroc GTX 9 ominaisuuksia

Erikoiskova -kipsilevy

Erikoiskovaa levyä suositellaan käytettäväksi sisäseinissä sekä ulkoseinien sisäpinnoissa, ja yleensäkin seinäpinnoissa, joihin kohdistuu kovempia rasituksia ja pinnalta vaaditaan iskunkestävyyttä sekä jäykkyyttä. Erikoiskovaa kipsilevyä on saatavana reunaohennettuna. Reunaohennettuja levyjä käytettäessä muodostuu levyjen välisen sauman kohdalle syvennys saumanauhaa varten.

Normaali-kipsilevyt

Normaali-kipsilevy soveltuu katto- ja seinäpintojen korjaukseen sekä kattopintoihin paloluokitelluissa rakenteissa. Levytyyppi soveltuu myös sisäseiniin ja ulkoseinien sisäpintoihin. Normaali-kipsilevyä löytyy kahdella erilaisella reunatyypillä: suorareunaisena sekä ohennetulla reunalla.

Ergonomisia Ergo-levyjä on helppo käsitellä

Useimpia Gyproc-levyjä saa myös ERGOnomic®-versiona. Ergo-levyt ovat normaaleja 1200 mm levyjä kapeampia. 900 mm:n leveytensä ansiosta ne ovat helpomia sekä kevyempiä kantaa ja asentaa. Kapeaa levyä on helpompi käsitellä ahtaissakin tiloissa, jolloin myös levyjen kolhiintuminen vähenee.

Kipsilevyjen kantoa kantokahvojen avulla.
Kipsilevyjen kantoa kantokahvojen avulla.
Kaistaleikkurilla saadaan levystä ohut kaista.
Kaistaleikkurilla saadaan levystä ohut kaista.

Vanhoihin seinäpintoihin Remonttilevy

Kun vanhoja seinäpintoja lähdetään korjaamaan, toimii levyratkaisuna juuri tähän tarkoitukseen suunniteltu GSE 6 Remonttilevy Ergo. Remonttilevy on 6 mm vahva erikoislevy, joka on kehitetty puu- ja kiviseinien pinnoitukseen.

Vanhasta seinäpinnasta ei tarvitse repiä vanhaa verhousta pois uuden levyn tieltä, vaan riittää että seinäpinnasta poistetaan irtonainen pinnoite ja rapautumat sekä pahimmat repeämät ja pullistumat. Remonttilevy voidaan puutalossa ruuvata suoraan vanhalle seinäpinnalle, kivitaloissa kiinnitys tapahtuu Gyprocin G66 –laastilla tai tarkoitukseen soveltuvalla liimalla. Remonttilevyä on saatavilla 900 mm leveänä Ergo-levynä.

Lisää tietoa Remonttilevystä

Kipsilevyä lattiaan

Kipsilevy soveltuu myös lattiamateriaaliksi. Gyproc on kehittänyt GL 15 Lapikas -erikoislevyn nimenomaan lattiarakenteita varten. Lattialevyn reunat ovat suorat ja levyt kiinnitetään ruuvien avulla kerroksittain harvalautoihin. Levykerrokset pyritään laittamaan limittäin, jolloin eri kerroksien levysaumat eivät osu samalle kohdalle. Limityksellä lisätään myös rakenteen jäykkyyttä sekä kuormituksen kestoa.

Lapikkaalla tehty lattia on sileä sekä elämätön alusta, jolle sopivat useimmat pinnoitteet, esimerkiksi lautaparketti, muovimatto, kokolattiamatto sekä keraamiset laatat ja kivilaatat. Kosteuden tai lämpötilojen muutokset eivät aiheuta lattiassa elämistä, joten pinnoitteet pysyvät ehjinä sekä ryhdissään.

Kipsilevy soveltuu myös lattiaan.
Kipsilevy soveltuu myös lattiaan.

Kipsilevypaikka

Toisinaan käy niin, että kipsilevyseinään osuu niin voimakas isku, että pahimmassa tapauksessa levyyn syntyy reikä. Reikä on voinut syntyä vaikka oven kahvan lujasta osumasta. Nyt Gyproc on kehittänyt kipsilevypaikan, jolla on helppo korjata syntynyt reikä.

Varsinainen paikka on rei'itettyä sekä lujitettua alumiinilevyä, jonka päällä on lasikuituharso sekä asennusta helpottava tarrapinta. Itse asennus on helppo suorittaa muutaman yksinkertaisen työvaiheen avulla.

Ohjeita kipsilevyn paikkaukseen

Kipsilevyt ruuvataan hyvin reunoistaan.
Kipsilevyt ruuvataan hyvin reunoistaan.
Levynostin helpottaa katon levytystä.
Levynostin helpottaa katon levytystä.
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Remontti
huoneisto
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
rakenteiden toteutus kipsilevyllä
Kipsilevy sopii kodin joka pintaan
Kipsilevy on kaikessa yksinkertaisuudessaan monipuolinen materiaali kodin eri tiloihin ja pintoihin. Gyprocin ratkaisujen avulla voidaan kipsilevyistä rakentaa helposti niin väliseinät, lattiat, märkätilat ja katot ulkoseinien tuulensuojia unohtamatta. Kipsilevy ei ole rakennusmateriaalina ainoastaan uudisrakentajan tuote, vaan myös korjausrakentaja löytää itselleen sopivat ratkaisut laajasta levyvalikoimasta.Gyprocin rakenteet edustavat keveitä, sekä ääntä ja paloa eristäviä ratkaisuja. Levyssä on kahden lujan kartonkipinnan välissä kipsiydin. Pintakartonki kiertää levyn pitkien sivujen ympäri ja levyn päät on tasattu sahaamalla. Levyjen pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.Gyproc tarjoaa myös useimmista levyistään ERGO®-levyn, joka on perinteistä levyä kapeampi. Kapeammat, vain 900 mm:ä leveät levyt parantavat työergonomiaa keveytensä sekä helpomman käsiteltävyytensä vuoksi, myös asentaminen on nopeampaa.Ovatko eri levyt ja niiden käyttömahdollisuudet sinulle tuttuja? Tutustu levyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin.Tutustu Gyprocin levy valikoimaan
202110_45673.jpg
Suojaa kotisi seinärakenteet säältä
Tuulensuojalevyjä käytetään rakennusten ulkoseinissä tuulensuojaukseen. Samanaikaisesti tuulensuojalevyt suojaavat rakennusaikana eristeitä sekä runkorakenteita myös kosteudelta. Ulkoseinärakenteen tulee olla tuulitiivis. Seinärakenteen ollessa riittävän tiivis, tuulenpaine ei pääse heikentämään seinärakenteen sisällä seinän lämmöneristyskykyä. Samalla lämpöhäviöt pysyvät pieninä.
20205_64953.jpg
Helppoa ripustamista ja kestävää seinäpintaa
Kipsilevyn etuja unohtamattaLapset ottavat sählymatsin eteisessä ja raskas hylly pitäisi kiinnittää seinälle tukevasti. Kukapa ei haluaisi kotiinsa iskunkestäviä seiniä, joihin voi ripustaa vapaasti! Näihin tarpeisiin vastaa uutuuslevy Gyproc Habito®, joka antaa tavallisen kipsilevyn tapaan myös tehokkaan ääneneristyksen ja paloturvallisuuden.Kipsilevyn edut rakentamisessa ovat selvät: muunneltavat tilat sekä erinomainen ääneneristys ja paloturvallisuus. Nyt myös helppoon ripustamiseen ja erityisen kestävään seinäpintaan on uusi ratkaisu, Gyproc Habito®. Levyn voi helposti yhdistää muihin kipsilevyihin, koska niiden paksuus on sama, 12,5 mm.
20208_66217.jpg
Asuntorakentamisen laatu heikentynyt - SAFA esittää toimenpiteitä
Suomen Arkkitehtiliitto SAFA esittää huolensa 2010-luvulla asuntorakentamisessa yleistyneestä kehityksestä, jossa asuntojen toiminnallisuus on heikentynyt, samalla kun tonttitehokkuuksia ja porrashuoneiden syöttötehokkuuksia on maksimoitu. SAFA esittää ratkaisuksi alan toimijoiden ja asukkaiden kanssa yhdessä laadittavia asuntojen laadun arviointimenetelmiä.
202110_73036.jpg
Viikon sisustusidea: Onko messinki vaikea materiaali sisustuksessa?
Messinkiset nupit ja kahvat, messinkinen hana ja allas, messinkiä asennuskalusteissa. Messinki on tehnyt paluun, vaikka moni sitä aikoinaan niin vihasi. Messinkiä on ehkä totuttu pitämään myös vaikeana ja eritoten kalliina materiaalina, josta käytännöllisyys on kaukana. Mikä on totuus messingin takana?Messinki on materiaalina melko pehmeä. Messinkiin syntyy ajan patinaa, ja altaissa se saattaa raapeutua ja kolhiintua käytössä. Jos et siedä yhtään ajan hampaan jälkeä, messinki ei ehkä ole sinun juttusi. Päällystämätön messinki hapettuu ja tummuu. Tämäkin on toisille patinaa ja toisille kauhistus. Ota sekin huomioon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton