Ilmavesilämpöpumppu tekee ilmasta lämpöä

Ilma, jos mikä, on ympäristöystävällinen tapa lämmittää kotisi. Sitä on jatkuvasti ympärillä saatavissa – miksi siis sitä ei hyödynnettäisi? Ilman hyödyntäminen onnistuu suht alhaisin kustannuksin ja tuo säästöä ilman hyödyntäjälle.

Lue lisää NIBE ilmavesilämpöpumpuista

Ilmavesilämpöpumpun toimintaperiaate

Ilmavesilämpöpumpun toimintaperiaate on yksinkertainen: se tekee lämpöä ilmasta kodin lämmitykseen. Laitteen toimintaperiaate on yksinkertainen: lämpöpumpussa kiertävän kylmäaineen höyrystää ilmasta saatu lämpö. Nestemäisen kylmäaineen muuttuessa höyryksi höyryyn sitoutuu lämpöenergiaa (lt n. 0°C). Höyrystimestä kompressori imee höyrystyneen kylmäaineen puristaen sitä pienempään tilaan. Tällöin nousevat lämpötila ja kylmäaineen paine. Lauhduttimeen johdetaan noin 100 °C korkeapaineinen kylmäainehöyry, jolloin vapautuu ja siirtyy lämmitysverkostoon lämpöä. Painealennusventtiilin kautta kulkee nestemäinen jäähdytetty kylmäaine jälleen höyrystimelle. Nimensä mukaisesti painealennusventtiili laskee kylmäaineen painetta ja lämpötilan noin -10 °C.

Laitteen ulkoyksikössä on höyrystin, kompressori sekä automatiikka. Puhaltimessa on useita tehoportaita ja niiden mukaan myös kulutus vähenee.

Ilmavesilämpöpumpulla onnistuu koko rakennuksen lämmitys. Lämpö siirtyy ilmavesilämpöpumpulta vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään lämmittäen myös käyttöveden. Alle -20°C pakkasella tarvitaan sähkövastuksia avuksi – ne kuuluvat järjestelmään.

Ilmavesilämpöpumppu saneerauskohteeseen

Ilmavesilämpöpumppu sopii jo olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään lämmityssaneerauksen yhteydessä. Ulko- ja sisäyksiköt asennetaan paikoilleen. Sen jälkeen laite yhdistetään lämmitysjärjestelmään.

Laite voidaan kytkeä joko päätoimiseksi lämmöntuottajaksi tai päälämmitysjärjestelmän rinnalle tai osittain korvaamaan päälämmitysjärjestelmää.

Ilmavesilämpöpumppu uuteen kohteeseen

Uuteen kohteeseen laitetta asennettaessa ei tontin sijainnilla ole merkitystä Asennuksen yhteydessä ei tarvitse kaivaa maahan putkia, eikä porata kallioon reikiä. Kuitenkin laite kannattaa sijoittaa tuulensuojaiselle paikalle, muuten laitteen sijoituspaikka voidaan valita vapaasti.

Ilmavesilämpöpumppujen asennus on tuotekehittelyn myötä tullut entistä helpommaksi. Ulkoyksiköiden mukana toimitetaan aina värinöitä vaimentavat vesiliitännät. Laitteisiin on saatavilla laaja valikoima lisävarusteita ja laitteista voi yhdistelemällä muodostaa useita erilaisia yhdistelmiä.

Suunniteltu kestämään Pohjolan olosuhteissa

Lämpöpumppu käynnistyy ja pysähtyy tuhansia kertoja vuoden aikana seisten samalla ulkona säässä kuin säässä. Laite joutuu kestämään suuria rasituksia elinkaarensa aikana. NIBEn tuotteissa on käytetty kestäviä osia ja materiaaleja, jotka on suunniteltu kestämään ja soveltumaan Pohjolan vaativaan ilmastoon. Myös melutasoon on kiinnitetty huomiota, ja uusista malleista F2030 onkin yksi markkinoiden hiljaisimmista laitteista, joten laite ei lämpöä tuottaessaan häiritse niin sinua kuin naapuriakaan.

NIBE pystyy tarjoamaan kokonaisratkaisuja, jotka takaavat sekä luotettavan toiminnan, että huomattavia säästöjä - niin lämmityskustannusten kuin ympäristöystävällisyydenkin näkökulmasta.

NIBE™ F2030 + VVM 500NIBE™ F2030 + VVM 500
NIBE™ F2040 + VVM 500NIBE™ F2040 + VVM 500

NIBE F2030 ( 7 ja 9 kw) ja NIBE F2040 ( 8, 12 ja 16 kW) ominaisuudet

NIBE F2030 ( 7 ja 9 kw) ja NIBE F2040 ( 8, 12 ja 16 kW)
NIBE™ F2030 ilma-/vesilämpöpumppu on suunniteltu erityisesti Pohjolan ilmastoon. F2030 hyödyntää ulkoilmaa, joten porakaivoja tai pintamaan keruupiiriä ei tarvita. F2030 kytketään uusiin tai jo olemassa oleviin vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin.

NIBE Uplink™

NIBE Uplink`in avulla voit hallita kiinteistösi lämpöpumppua nopeasti ja yksinkertaisesti ja riippumatta siitä, missä satut olemaan.

NIBE Uplik`in ja internetin avulla saat nopeasti yleiskuvan lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen tämänhetkisestä tilasta.

Jos sinulla on useampia lämpöpumpulla varustettuja rakennuksia, NIBE Uplink tarjoaa vielä lisää etuja , koska se auttaa sinua ulkoisessa valvonnassa.

Rekisteröi maalämpöpumppusi täältä

Rekisteröi ilmavesilämpöpumppusi täältä
NIBE Uplink on apuna kiinteistön lämpöpumppujen tilasta.NIBE Uplink on apuna kiinteistön lämpöpumppujen tilasta.

NIBE F2030 ( 7 ja 9 kw) uudis- ja saneerauskohteeseen

• Erittäin hiljainen
• Markkinoiden parhaimpiin kuuluvat COP-arvot, erinomainen sekä uudis- että korjausrakentamiseen
• Tuottaa erinomaisesti lämpöä jopa -25 asteen pakkasella.
• Sisäänrakennettu, lämmitetty kondenssivesikouru.
• Automaattinen kaksiportainen puhaltimen säätö.
• Sisäänrakennettu älykäs ohjaus lämpöpumpun optimaaliseen käyttöön.
• Tuotteessa on käytetty kestäviä osia, jotka soveltuvat Pohjolan vaativaan ilmastoon.
• F2030 ilma-/vesilämpöpumppu on yksinkertaista kytkeä useimpien sähkö- tai öljykattiloiden rinnalle.

NIBE F2040 ( 8, 12 ja 16 kW) saneerauskohteisiin

• Optimoidut käyttökustannukset invertteriohjatun kompressorin ansiosta.
• Parhaimmillaan lattialämmitystaloissa, hyvä myös patterilämmityksessä.
• Jäähdytystoiminto
• Sisäänrakennettu, lämmitetty kondenssivesikouru.
• Tuotteessa on käytetty kestäviä materiaaleja, jotka soveltuvat Pohjolan vaativaan ilmastoon
 
Julkaistu
28.10.2013