Viikon kysymys: Miten pesuhuoneessa oleva palomuuri kannattaa pinnoittaa?

Kysymys:

Pesuhuoneessani on osa piippua, jossa on saunan hormi puolivälistä alkaen, vieressä kaksi tuuletushormia, ja pannuhuoneen puolella seinän takana ensin ilmastointi hormi ja sitten vasta pellettilämmitys hormi.

Voiko pesuhuoneen puolelle piippuun ja palomuuriin laittaa kaakelilujan, tai ek gyprocin, tämä siksi, että laatat eivät halkeilisi saumoista, jos piippu elää? Edellä mainitut tulisi kiinni saneerauslaastilla tai liimalla, ja päälle vesieristys, vai miten homma pitäisi tehdä oikein? Miten saunan puolen palomuuriin sekä piipunosalle pitäisi pinta tehdä, että hengittäisi se tiiliseinä palomuuri, joka on rapattu?

Saunan lattiaan tulee vesieristys sekä vähän matkaa seinälle noin 10 cm, mikä maali sopisi parhaiten, kun laatat ei anna sen seinän vissiin hengittää, enkä tiedä pysyykö ne edes?
Kiitos neuvosta

Vastaus:

Piippua ei saa pinnoittaa. Mahdollisen nokipalon yhteydessä rakenne kuumenee ja piippu voi rikkoutua. Piipun pinnan ja palomuurin voi vesieristää ja asentaa siihen lasikuitukankaan päälle. Sillä estetään halkeilu. Sen päälle asennetaan laatoitus. Seinän kosteuskäyttäytyminen tapahtuu vesieristyksestä huolimatta oikein.

Lue lisää tulisijoista ja hormeista

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
21.10.2013