• Etusivu
  • Energia

Pienestä koosta huolimatta tehokasta lämmitystä

Tulikiven takat soveltuvat moderniin matalaenergiarakentamiseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 15.10.2013
201310_36718.jpg

Tulikivi Aalto, musta

Tulikiven tulisijat Hiisi, Aalto ja Kide ovat kooltaan pieniä varaavia takkoja, jotka soveltuvat erityisen hyvin moderniin matalaenergiarakentamiseen. Kamiinoista ne eroavat lämmönvarauskykynsä ansiosta, sillä tulisijojen varaava massa luovuttaa lämpöä kamiinoita pitkäkestoisemmin, miellyttävän pehmeänä säteilylämpönä.

Lue lisää Tulikiven tulisijoista

Tulikivi Aalto, valkoinen
Tulikivi Aalto, valkoinen

Tulipesässä voidaan polttaa sekä pellettejä että puuta

Tulikiven modernit tulisijat Hiisi, Aalto ja Kide ovat hyötysuhteeltaan erinomaisia ja vähäpäästöisiä lämmönlähteitä, jotka alittavat jo nyt maailman tiukimmat vuodelle 2015 asetetut päästönormit.

Mallit ovat sirosta koostaan huolimatta hybriditakkoja, joten niiden tulipesässä voidaan polttaa sekä pellettejä että puuta ilman lisävarusteita. Lisäksi tulisijojen 4-versioihin voidaan myös yhdistää W10-vesilämmitysjärjestelmä, kertoo Tulikiven tuotekehityspäällikkö Jari Sutinen

Tulikivi Kide, musta
Tulikivi Kide, musta

Modernit pinnat

Vuolukivitulisija Hiisi on saatavana vaakauritetulla vuolukivipinnalla sekä valkoisella tai tummalla Tulikivi Color -pinnoitteella.

Aalto ja Kide 2 -tulisijoissa on Hiisin vuolukivinen sisärunko ja pinnalla Tulikivi Figure -pinnoite, joka on ainutlaatuinen, tulenkestävästä valumassasta ja vuolukivestä muotoon valettu tulisijan kuorimateriaali.

Tulikivi Figure mahdollistaa tulisijan erilaiset pintastruktuurit: Aalto-tulisijassa on nimensä mukaisesti aaltoileva pinta, ja Kide 2 -takkauunin pinta muodostuu kolmiulotteisesta kidekuvioinnista.

Aalto ja Kide 2 -tulisijat on saatavana valkoisena sekä tummanharmaana.

Tulikivi Hiisi, vuolukivipintainen
Tulikivi Hiisi, vuolukivipintainen
Tulikivi Hiisi, valkoinen
Tulikivi Hiisi, valkoinen

Tulikiven tulisijat täyttävät maailman tiukimmat ympäristövaatimukset

Rakennustuotteiden CE-merkintä muuttui kaikissa EU-jäsenmaissa pakolliseksi heinäkuussa 2013. Tulisijojen CE-merkinnän yksi edellytys on tuotteiden päästöjen hyötysuhteen ja paloturvallisuuden testaus ilmoitetussa laboratoriossa. Puun polttamisen kansainväliseen tutkimustyöhön aktiivisesti osallistuvan Tulikiven tulisijoilla on ollut jo pitkään CE-merkintä ja Tulikiven teknologia on hyväksytty ympäri maailman.

Tulikiven tuotteet läpäisevät maailman tiukimmatkin päästönormit. Yhtiö on käynnistänyt myös hankkeen, joka tähtää suomalaisten tietoisuuden parantamiseen puun oikeaoppisesta polttamisesta sekä vanhojen korkeapäästöisten tulisijojen uudistamiseen.

201310_36717.jpg
Info

Info

Polta puita oikein

Merkittävä osa puun pienpoltosta syntyvistä pienhiukkaspäästöistä aiheutuu väärästä polttotavasta, kuten liian märkien puiden käytöstä ja liian vähäisestä ilman saannista johtuvasta ns. kitupoltosta. Poltosta aiheutuvia ongelmia on havaittu eniten pientalovaltaisissa taajamissa, joissa käytetään pääasiassa vanhoja tulisijoja.

  • Tutustu huolellisesti tulisijasi käyttöohjeisiin ja käytä sitä aina ohjeiden mukaan
  • Polta vain kuivaa puuta
  • Varmista tulipesän hapensaanti
  • Joissakin taloissa koneellinen ilmastointi pitää takan polttamisen ajaksi kytkeä pois päältä
  • Tulipesää ei saa laittaa liian täyteen
  • Puut kannattaa sytyttää päältä. Kun tuli sytytetään päältä, puu palaa kaikkein puhtaimmin ja saastuttaa vähiten
  • Tulipesä on hyvä puhdistaa jokaisen polton jälkeen
  • Tuhkapesät kannattaa tarkistaa ja tyhjentää tarpeeksi usein
  • Tulisijan hormi on nuohottava säännöllisesti

Tarvetta tulisijalle?

Tulikivi Oyj
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20182_51513.jpg
Kasvintunnistus on koukuttavaa salapoliisityötä
Luonnonkasvien tunnistus on kuulunut aina osaksi koulun biologian opetusta. Kasvien keruu herbaarioon herättää monella muistoja omasta kouluajasta, ja joillain meistä on vieläkin vintillä haalistuneita näytteitä kasviprässissä. Herbaariot ovat vaihtuneet digitaalisiksi, mutta samojen ulkoisten tunnusmerkkien avulla kasvintunnistusta vielä nytkin tehdään kuin silloin ennen vanhaan.
20219_72580.jpg
147 vuoden ajan asuntojen lämmitys­ratkaisujen edelläkävijä panostaa Suomeen
147 vuoden ajan on Vaillant ollut asuntojen lämmitysratkaisujen edelläkävijä. Muun muassa keskuslämmitys ja seinäkiinnitteiset kaasulämmittimet ovat Vaillantin keksintöjä. Tänä päivänä Vaillant on ilmastoystävällisten lämmitysratkaisujen eturintamalla, ja hiilidioksidipäästöjä huomattavasti vähentävän orgaanisen kylmäaineen puolestapuhuja. Vaillant on menestyvä yritys, jolla on 14 000 työntekijää ja vientiä 60 maahan.
20127_31511.jpg
Päivitä kattotulityötietosi TTS:n kurssilla
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtainen kurssi tällä hetkellä on esimerkiksi kattotulityökurssi.Tutustu koulutuskalenteriinKattotulityökurssiKesto: 1 päiväHakeutuminen suoraan oppilaitokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton