Pienestä koosta huolimatta tehokasta lämmitystä
- Tulikiven takat soveltuvat moderniin matalaenergiarakentamiseen

Tulikiven tulisijat Hiisi, Aalto ja Kide ovat kooltaan pieniä varaavia takkoja, jotka soveltuvat erityisen hyvin moderniin matalaenergiarakentamiseen. Kamiinoista ne eroavat lämmönvarauskykynsä ansiosta, sillä tulisijojen varaava massa luovuttaa lämpöä kamiinoita pitkäkestoisemmin, miellyttävän pehmeänä säteilylämpönä.

Lue lisää Tulikiven tulisijoista

Tulikivi Aalto, mustaTulikivi Aalto, musta
Tulikivi Aalto, valkoinenTulikivi Aalto, valkoinen

Tulipesässä voidaan polttaa sekä pellettejä että puuta

Tulikiven modernit tulisijat Hiisi, Aalto ja Kide ovat hyötysuhteeltaan erinomaisia ja vähäpäästöisiä lämmönlähteitä, jotka alittavat jo nyt maailman tiukimmat vuodelle 2015 asetetut päästönormit.

Mallit ovat sirosta koostaan huolimatta hybriditakkoja, joten niiden tulipesässä voidaan polttaa sekä pellettejä että puuta ilman lisävarusteita. Lisäksi tulisijojen 4-versioihin voidaan myös yhdistää W10-vesilämmitysjärjestelmä, kertoo Tulikiven tuotekehityspäällikkö Jari Sutinen


Tulikivi Kide, mustaTulikivi Kide, musta

Modernit pinnat

Vuolukivitulisija Hiisi on saatavana vaakauritetulla vuolukivipinnalla sekä valkoisella tai tummalla Tulikivi Color -pinnoitteella.

Aalto ja Kide 2 -tulisijoissa on Hiisin vuolukivinen sisärunko ja pinnalla Tulikivi Figure -pinnoite, joka on ainutlaatuinen, tulenkestävästä valumassasta ja vuolukivestä muotoon valettu tulisijan kuorimateriaali.

Tulikivi Figure mahdollistaa tulisijan erilaiset pintastruktuurit: Aalto-tulisijassa on nimensä mukaisesti aaltoileva pinta, ja Kide 2 -takkauunin pinta muodostuu kolmiulotteisesta kidekuvioinnista.

Aalto ja Kide 2 -tulisijat on saatavana valkoisena sekä tummanharmaana.

Tulikivi Hiisi, vuolukivipintainenTulikivi Hiisi, vuolukivipintainen
Tulikivi Hiisi, valkoinenTulikivi Hiisi, valkoinen

Tulikiven tulisijat täyttävät maailman tiukimmat ympäristövaatimukset

Rakennustuotteiden CE-merkintä muuttui kaikissa EU-jäsenmaissa pakolliseksi heinäkuussa 2013. Tulisijojen CE-merkinnän yksi edellytys on tuotteiden päästöjen hyötysuhteen ja paloturvallisuuden testaus ilmoitetussa laboratoriossa. Puun polttamisen kansainväliseen tutkimustyöhön aktiivisesti osallistuvan Tulikiven tulisijoilla on ollut jo pitkään CE-merkintä ja Tulikiven teknologia on hyväksytty ympäri maailman.

Tulikiven tuotteet läpäisevät maailman tiukimmatkin päästönormit. Yhtiö on käynnistänyt myös hankkeen, joka tähtää suomalaisten tietoisuuden parantamiseen puun oikeaoppisesta polttamisesta sekä vanhojen korkeapäästöisten tulisijojen uudistamiseen.


C:\Documents and Settings\Susanna\Työpöytä\FEEL_Hiisi_17852

Polta puita oikein

Merkittävä osa puun pienpoltosta syntyvistä pienhiukkaspäästöistä aiheutuu väärästä polttotavasta, kuten liian märkien puiden käytöstä ja liian vähäisestä ilman saannista johtuvasta ns. kitupoltosta. Poltosta aiheutuvia ongelmia on havaittu eniten pientalovaltaisissa taajamissa, joissa käytetään pääasiassa vanhoja tulisijoja.

  • Tutustu huolellisesti tulisijasi käyttöohjeisiin ja käytä sitä aina ohjeiden mukaan
  • Polta vain kuivaa puuta
  • Varmista tulipesän hapensaanti
  • Joissakin taloissa koneellinen ilmastointi pitää takan polttamisen ajaksi kytkeä pois päältä
  • Tulipesää ei saa laittaa liian täyteen
  • Puut kannattaa sytyttää päältä. Kun tuli sytytetään päältä, puu palaa kaikkein puhtaimmin ja saastuttaa vähiten
  • Tulipesä on hyvä puhdistaa jokaisen polton jälkeen
  • Tuhkapesät kannattaa tarkistaa ja tyhjentää tarpeeksi usein
  • Tulisijan hormi on nuohottava säännöllisesti

 
Julkaistu
15.10.2013