Palosuojauseristeet hormeille ja tulisijoille

ISOVER-mineraalivillaeristys edistää rakennuksessa henkilöturvallisuutta ja rakenteiden paloturvallisuutta. Rakennustarvikkeet jaetaan europaloluokkiin sen perusteella, miten ne vaikuttavat palon syttymiseen, leviämiseen sekä savun tuottoon. Pinnoittamattomat ja lasikuituhuovalla pinnoitetut ISOVER-mineraalivillaeristeet kuuluvat parhaisiin paloluokkiin A1 ja A2-s1, d0.

Lasivilla on palamaton lämmöneriste, joten sitä voidaan käyttää kaikissa rakennuksissa.

FireProtect hormeille ja tulisijoille

ISOVER FireProtect soveltuu rakenteellisiin suojaverhouksiin. Levyä voidaan käyttää tiili- ja harkkorakenteisten hormien paloeristykseen ja se soveltuu myös tulisijaeristyksiin. ISOVER FireProtect tarjoaa myös tehokkaan palosuojauksen teräsrakenteille (kantavat palkit ja pilarit).

ISOVER FireProtect on jäykkä kivivillalevy. Levy on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. ISOVER FireProtect on lahoamaton ja hajuton tuote eikä se myöskään tarjoa homesienille otollista kasvualustaa.

Katso tekniset tiedot ja asennusohjeet

ISOVER FireProtect soveltuu sekä tulisijoille että hormeille.ISOVER FireProtect soveltuu sekä tulisijoille että hormeille.

ISOVER FireProtect palonsuojalevyn asennus

Levy leikataan määrämittaan ja asennetaan eristettävään kohteeseen. Kaksikerroseristyksissä huomioidaan levyjen limitys vähintään eristyspaksuuden verran.

Piipun eristäminen

ISOVER FireProtect palonsuojalevy on kivivillalevy lämpöeristyksiin ja rakenteellisiin paloeristyksiin

  • suojaetäisyys palavista rakenteista 100 mm
  • eristys 2x50 mm, saumojen limitys ≥50 mm
  • paloeristys ulottuu vähintään 100 mm muun yläpohjaeristeen yläpuolelle


Levyllä on korkea lämpötilankesto, sulamislämpötila yli 1000 °C; DIN 4102. Rakennusmateriaalin päästöluokka M1.

Teräksinen savuhormi (tulisijan teho <120 kW)

Metallisen savuhormin eristämisessä tulee ottaa huomioon läpivientirakenteen tuulettuminen. Käytä eristettä, joka täyttää nämä vaatimukset: paloluokka A1, sulamispiste yli 1000 °C, korkein käyttölämpötila MST vähintään 600 °C ja lämmönjohtavuus keskilämpötilassa 600 °C alle 0,190 W/mK. Paloeristettä suositellaan asennettavaksi teräspiipun ympärille 2x50 mm limittäin.

Teräksisen piipun eristämiseen (tulisijan teho alle 120 kW) soveltuu hyvin verkkomatto U TECH MT Wired Mat 6.0. Vaihtoehtoinen tuote ISOVER TECH Wired Mat MT 5.0.

Hormien paloeristämisestä.

  • suojaeristys liiallista pintalämpötilaa vastaan
  • eristys sisäkuoren ympärillä vähintään 2x50 mm, saumojen limitys ≥50 mm. Hormin eristys: päällystetään min. 0,5 mm paksuisella metallilevyllä.
  • eristys palavista rakenneosista 2x50 mm läpimenokohdalla.
Teräksisen savuhormin eristysTeräksisen savuhormin eristys

Keittiön poistohormi, paloluokkavaatimus EI 30

Liesituulettimen poistokanavan eristäminen kunnolla on tärkeää, koska eristämättä jääneen poistohormin kautta liedellä syttynyt palo voi levitä yläpohjassa aiheuttaen laajaa tuhoa. Liesituulettimen poistokanava tulee eristää paloluokkaan EI30, jolloin eriste suojaa IV-kanavaa ja rakenteita vähintään 30 minuutin ajan.

Keittiön poistohormin eristysKeittiön poistohormin eristys


U PROTECT WM 4.0 Alu1 Black -verkkomatto on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinifoliolla ja teräsverkolla. Tuotteen sulamislämpötila yli 1000 °C. Eristystehokkuusluokitus ULTRA. Rakennusmateriaalin päästöluokka M1.

Katso tekniset tiedot ja asennusohjeet
 

CLIMCOVER Roll CR ALU1 on taipuisa lasivillamatto, joka on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinilaminaatilla. Eristystehokkuusluokka STANDARD.

Katso tekniset tiedot ja asennusohjeet

CLIMCOVER Roll CR ALU1 on taipuisa lasivillamatto ja U PROTECT WM 4.0 Alu1 Black -verkkomatto on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinifoliolla ja teräsverkolla.CLIMCOVER Roll CR ALU1 on taipuisa lasivillamatto ja U PROTECT WM 4.0 Alu1 Black -verkkomatto on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinifoliolla ja teräsverkolla.

U PROTECT WM 4.0 Alu1 Black:n asennus

Lämpö- ja paloeristykset: Matto leikataan määrämittaan ja taivutetaan eristettävän kohteen ympärille sekä sidotaan verkon silmistä sinkityllä teräslangalla (0,9 mm) käyttäen teräshakasia tai taivuttamalla verkkoa sidontakoukulla. Kaikki saumat sidotaan noin 50-100 mm:n välein huomioiden, ettei jatkoskohtiin synny rakoja.


Tulisijojen palosuojaus

ISOVER ULTIMATE Takkalevy on ohut taipuva ja joustava takkalevy, joka soveltuu tulisijojen- ja hormien palosuojaustarkoituksiin. ULTIMATE Takkalevy (U SP Slab 90) soveltuu korkeiden lämpötilojen sovelluksiin, kuten uunit ja kattilat, joiden lämpötila on yli 350 °C. Tuote soveltuu myös laivojen lämpö- ja paloeristyksiin (MED-sertifikaatti).

ULTIMATE Takkalevy on mineraalivillalevy, joka on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. Takkalevy on lahoamaton ja hajuton tuote eikä se tarjoa homesienille otollista kasvualustaa. ULTIMATE Takkalevy täyttää rakennusmateriaalien M1-päästöluokituksen.

ISOVER ULTIMATE Takkalevyn asennus

ULTIMATE Takkalevy asennetaan yleisimmin kahden muuratun seinämän väliin eristeeksi esimerkiksi tulisijoissa. Useimmiten levy asennetaan ilman erityistä mekaanista kiinnitystä. Levy voidaan kiinnittää alustaansa myös esimerkiksi saneerauslaastilla.

Tekniset tiedot ja asennusohjeet


Paloeristykset: Levyt leikataan määrämittaan ja asennetaan eristettävään kohteeseen. Takkamuurauksissa ja muissa palosuojauksissa levy kiinnitetään taustapinnastaan esimerkiksi takan sydänmuuriin saneerauslaastilla. Levyjen saumat tulee olla tiiviisti toisissaan kiinni, eikä laastipurseita sallita eristeen saumoissa. Kaksikerroseristyksissä huomioidaan levyjen limitys vähintään eristyspaksuuden verran.

Eristeet pakataan tiiviisti, jolloin kuljetus on helpompaa ja edullisempaa. Kuvassa ISOVER FireProtect.Eristeet pakataan tiiviisti, jolloin kuljetus on helpompaa ja edullisempaa. Kuvassa ISOVER FireProtect.

Teknisten eristeiden nettisivut auki!

Kaipaatko tietoa ISOVERin teknisistä eristeistä?
Tutustu nyt teknisiä eristeitä käsitteleviin nettisivuihin!

Tekniset eristeet


 
Päivitetty
4.11.2020