KNX-taloautomaatio hallitsee talon toimintoja

Hyvin suunniteltu sähköistys parantaa kotisi viihtyisyyttä. Nykyaikaisen kodin sähkötekniikalta vaaditaan enemmän kuin koskaan. Asumiseen kaivataan energiansäästöä, luotettavuutta, muunneltavuutta ja turvallisuutta.
KNX-taloautomaatio on laitevalmistajista riippumaton standardi.

Lisätietoa KNX-taloautomaatiosta

KNX taloautomaatio säätää talon lämmityksen halutulla tavalla

Taloautomaatio pitää huolen, että kodin huoneet ovat lämmitettyinä vain silloin, kun niitä todella käytetään. Sen avulla voi asettaa erilaisia lämpötila-arvoja esimerkiksi lastenhuoneisiin, kirjastoon, olohuoneeseen tai vierashuoneeseen. Yön ajaksi voi laskea makuuhuoneiden lämpötilan asetusarvoa kahdella asteella ja silti herätä mukavassa lämpötilassa taas aamulla.
Kun kotoa poistutaan, aktivoidaan murtohälytysjärjestelmä, sammutetaan ohjatut kulutuslaitteet ja myös haluttujen huoneiden lämpötilaa pudotetaan.

Kaikki nämä toiminnot tapahtuvat yhdellä napinpainalluksella tilanneohjauksilla, joihin voidaan määritellä halutut toiminnot huonekohtaisesti. Tilanteita voi olla esimerkiksi kotona, poissa, siivous, tv:n katselu, tai mitä tahansa muuta joka koetaan tarpeisiin sopivaksi.

Ohjelmoitava KNX-taloautomaatiojärjestelmä suunnitellaan yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaan.Ohjelmoitava KNX-taloautomaatiojärjestelmä suunnitellaan yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaan.

KNX - taloautomaatiolla turvallisuutta

KNX-järjestelmä säätää lämmityksen automaattisesti pois päältä tuuletuksen ajaksi. Poissa-tilanneohjauksella ohjataan talo ns. perustilaan, kun ollaan pois kotoa. Silloin esimerkiksi ilmanvaihto laskee minimiin, ohjatut kuormat, kuten liesi, kytkeytyvät pois ja magneettiventtiili sulkeutuu vesivuodon välttämiseksi. Markiiseja ja sälekaihtimia voidaan ohjata halutulla tavalla tai säätilan mukaan. Sähkön ja veden kulutuksen, ilmalämpöpumpun tai ilmanvaihtokoneen kulutuksen seuranta ja visualisointi ovat mahdollisia. CO2-hiilidioksidianturi seuraa huoneiden hiilidioksidipitoisuutta ja kosteutta. Esimerkiksi saunomisen jälkeen anturilla varmistetaan, että tuuletus on riittävän pitkä.

KNX-taloautomaatio ohjaa valaistusta ja säätää haluttuja tunnelmia

Valaistusta voidaan ohjata yhdestä tai useammasta paikasta. Yhteen painikkeeseen voidaan tallentaa erilaisia tilanteita kuten lukutilanne, siivoustilanne tai vaikkapa juhlatilanne tarpeen mukaan. Painikkeeseen voidaan ohjelmoida myös esimerkiksi etu- ja takapihan ulkovalot, joita perinteisellä kytkintoiminnolla on lähes mahdotonta toteuttaa.

KNX-taloautomaatio merkitsee energiansäästöä

Huoneiden lämpötilan lasku yhdellä asteella merkitsee noin viiden prosentin säästöä lämmitysenergiassa. Vaikutus näkyy nopeasti säästönä lämmityskustannuksissa. Järjestelmä hyödyntää lisäksi päivänvaloa säästääkseen energiaa. Tunnistimet sytyttävät tai sammuttavat valoja päivänvalon mukaan. KNX-taloautomaatio varmistaa, että kodin sähkölaitteet eivät jää turhaan päälle. Sen avulla voidaan myös optimoida sähköä kuluttavien koneiden käyttöä aikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan.

Lisätietoa KNX-taloautomaatiosta

Ohjauspaneelin kautta voidaan ohjata kaikkia toimintoja
yhdestä paikasta.Ohjauspaneelin kautta voidaan ohjata kaikkia toimintoja yhdestä paikasta.

Ohjauspaneelilla tietoa talon toiminnoista

KNX-taloautomaatiojärjestelmän hankinnan perustelu käy yksinkertaisesti. Se on investointi, joka tuottaa vuosien saatossa itsensä takaisin.

Busch ComfortTouch-ohjauspaneeli
Ohjauspaneelin kautta voidaan ohjata kaikkia toimintoja yhdestä paikasta. Käyttö perustuu valmiiksi ohjelmoituihin tilanteisiin ja toimintoja voidaan ohjata myös matkapuhelimen avulla. Toimintoja voidaan myös muuttaa, lisätä ja poistaa jälkikäteen.

Ohjauspaneeliin voidaan kerätä tietoa asunnon kaikista tärkeistä asioista
Ohjauspaneelin kautta voidaan seurata huoneiden lämpötilaa sekä kosteus- ja hiilidioksiditasoa. Tarvittaessa ohjausarvoihin voidaan tehdä muutoksia, esimerkiksi huoltoaikataulut on mahdollista tuoda näytön kautta esiin ja käyttötuntilaskurilla voidaan määritellä huoltoväli. Kaikista hälytyksistä saadaan tieto ohjauspaneelin muistiin tai tieto voidaan lähettää viestinä sähköpostiin tai puhelimeen.
Ohjelmoitava KNX-taloautomaatiojärjestelmä suunnitellaan yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Kaikkia kodin toimintoja voidaan ohjata yhdestä paikasta
Yksinkertaisimmillaan kodin sähköistystä voi ohjata automaattisesti yksittäisten laitteiden esimerkiksi säätimien ja läsnäolotunnistimien avulla. Tai kaikkea voi ohjata helposti yhdestä paikasta KNX-taloautomaatiolla. Käyttö perustuu yksilöllisesti ohjelmoitaviin tilanteisiin ja toimintoja voi ohjata myös matkapuhelimen avulla.
 
Julkaistu
14.10.2013