Piipunhattu suojaa savupiipun veden, homeen ja pakkasen tuhoilta

Piipunhattu suojaa savupiippua ja taloasi. Ennen tulisijoja on käytetty ympäri vuoden, jolloin piippuun satanut vesi on haihtunut nopeasti. Nykyään tulisijat eivät ole käytössä koko vuotta. Tämä onkin johtanut siihen, että piippu on pitkään kosteana ja vesi rapauttaa piippua. Piipunhattu estää lumen ja veden pääsyn hormeihin. Savupiipun rapautumista voikin ehkäistä suojaamalla savupiipun piipunhatulla.

Piipunhatussa on myös näppärä avausmekanismi. Saranat myydään lisävarusteena.Piipunhatussa on myös näppärä avausmekanismi. Saranat myydään lisävarusteena.


KIKKA-piipunhatussa ei käytetä sinkittyjä ruuveja ja se ei myöskään ruostu. Hattu on todella tukeva ja kestävä. KIKKA-piipunhattu on ainutlaatuinen piipunhattu, jonka osaat asentaa itse. Hattu on pituussuunnassa säädettävä ja siinä on kiinnitysmahdollisuuksia piippuun kuin piippuun. Hattu suojaa savupiipun veden, homeen ja pakkasen tuhoilta. Piipunhattuja saa myös eri värisinä.


Lue lisää Kikka-piipunhatuista!

KIKKA-piipunhattu on pituussuunnassa säädettävä ja siinä on kiinnitysmahdollisuuksia piippuun kuin piippuun.KIKKA-piipunhattu on pituussuunnassa säädettävä ja siinä on kiinnitysmahdollisuuksia piippuun kuin piippuun.
Piipunhattuja saa melkein minkä värisenä tahansaPiipunhattuja saa melkein minkä värisenä tahansa
Piipunhattuja on saatavilla RAL-värikartan mukaisin värein.Piipunhattuja on saatavilla RAL-värikartan mukaisin värein.

Piipunhattu on savupiipun paras kaveri

KIKKA-piipunhatun suojassa piippu ei murene, vaan kestää sortumatta ankarat sään vaihtelut vuodesta toiseen. Hattu estää tehokkaasti kosteusvaurioiden syntymisen eli se suojaa myös taloasi. Piipunhatulla ei siis suojata ainoastaan savupiippua, vaan myös taloa kosteusvaurioilta, jotka ovat hyvin yleisesti lähtöisin savupiipusta valuneesta vedestä.


Oikea piipunhatun muoto ja materiaalit ratkaisee

Kaareva muoto lisää piipunhatun tukevuutta ja vähentää myös hatun lumikuormaa. Kaarevuuden ansiosta piipunhattu on tuulella ja sateella lähes äänetön.

Kaareva piipunhatun kansi on todella luja. Kansiosan elementit menevät limittäin, joten se lisää lujuutta entisestään. Kaarevuus antaa myös tyylikkään muodon hatulle. Ja mikä tärkeintä – veto vain paranee.

suom_osaamista_sin_pallo

Mistä piipunhatut on tehty?

KIKKA-piipunhatun kansi on korroosion kestävää alumiiniseosta. Se kestää kovaa kuumuutta, pakkasta, vettä ja korroosiota.

Piipunhattuja on saatavana myös haponkestävällä kansiosalla. Piipunhatun jalat ja tukikaari ovat alumiinia, pultit sekä mutterit ruostumatonta terästä.

Helppo tilata, kuljettaa ja kasata!

KIKKA-piipunhattu on helppo tilata, kuljettaa ja kasata! Paketissa mukana olevat vakiojalat soveltuvat piipunpäähän, jonka valun paksuus on 40–85 mm. Mikäli valu on esim. yli 85 mm ja alle 140 mm soveltuvat 140 mm valuvälillä varustetut jalat.

KIKKA-piipunhattu koostuu yhdestä tai useammasta elementistä, joten suurenkin hatun elementit mahtuvat helposti henkilöautoon. Jokaisen elementin pituus on n. 60 cm. Kun yhdistelet useampia elementtejä, on yhden elementin hyötypituus suurimmillaan 55 cm. Asennus on todella helppoa, onnistuu vuodenajasta riippumatta, vain jakoavainta apuna käyttäen!
 

Piipunhatun asentaminen sujuu helposti.Piipunhatun asentaminen sujuu helposti.

Kiinnitysmahdollisuus piippuun kuin piippuun

Paketissa mukana olevat vakiojalat soveltuvat piipunpäähän, jonka valun paksuus on 40–85 mm (mitta C). Mikäli valu on esim. yli 85 mm ja alle 140 mm soveltuvat 140 mm valuvälillä varustetut jalat. Piipun valun paksuus tulee täten aina ilmoittaa tilauksessa. Kosken metalli tekee myös vakiojaloista poikkeavia jalkoja, joten kiinnitys onnistuu kaikenlaisiin piippuihin.

Kaareva muoto lisää piipunhatun tukevuutta ja vähentää myös hatun lumikuormaa. Kuvassa kiinnitys ns. kruunupiippuun.Kaareva muoto lisää piipunhatun tukevuutta ja vähentää myös hatun lumikuormaa. Kuvassa kiinnitys ns. kruunupiippuun.
Kuvassa kiinnitysjalat pellitettyyn piippuun
(saumaus ulos vähintään 0,5 cm).
Kuvassa kiinnitysjalat pellitettyyn piippuun (saumaus ulos vähintään 0,5 cm).
Kiinnitysjalat ovat suorat ja ne upotetaan ruuvilla piipun kylkeen. Voidaan myös propata.Kiinnitysjalat ovat suorat ja ne upotetaan ruuvilla piipun kylkeen. Voidaan myös propata.

Miksi KIKKA-piipunhattu?

  • Helppo kasata ja kuljettaa
  • Kiinnitysmahdollisuus piippuun kuin piippuun
  • Ei ruostu
  • Täysin kotimainen tuote
  • Saatavana myös saranoidut mallit
  • Saatavilla heti varastosta
  • Yli 50 vuoden kokemuksella
Osta edullisesti Rakentaja.fi -verkkokaupasta!
kosken_metalli_2021_1024x300

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Jätä yhteydenottopyyntö.

 
Päivitetty
9.6.2021