Viikon kysymys: Väliseinän purkaminen

Kysymys:

Hei, teetimme sisustussuunnitelman ammattilaisilla, siihen kuului myös yhden väliseinän purkaminen kahden makuuhuoneen välistä. Yhdistettynä yhdeksi isoksi makuuhuoneeksi. Teemme kuitenkin työt itse kustannussyistä (poika ja tuttava). Piirustuksissa seinä ei ole kantava seinä ja sitä mieltä olivat myös suunnittelijat. Olemme aloittaneet remontin ja seinäkin jo kaadettu ym. Puretussa seinässä oli vaatekaapit molemmin puolin kummallekin huoneelle. Nyt kuitenkin näyttää siltä että puretun seinän kohtaa pitäisi tukea? Joitain merkkejä näkyy yläkerrassa (3 krs omakotitalo), pieniä halkeamia yms. Varmaa ei kuitenkaan ole jottei nämä merkit olisivat olleet jo aiemmin (talo rakennettu 1978/79). Jonkinlaiset pylväät/palkit seinien viereen ja jonkinlainen tuki/yläpalkki näiden päälle tms.? Tarvitaanko tässä asiantuntijan apua? Ja jos tarvitaan kenen

Vastaus:

Kutsu paikalle asiantuntija, joka osaa ottaa kantaa rakenteellisiin muutoksiin. Todennäköisesti rakenteessa ei ole mitään ongelmaa, vaan halkeamat johtuvat vähäisistä muutoksista. On kuitenkin hyvä selvittää rakenteiden muutos ja vaikutus lujuuteen.


Lue lisää väliseinistä

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
7.10.2013