Viikon kysymys: Talvirakentamisen kosteusuhat?

Kysymys:

Tarkoituksena on rakentaa omakotitalo ensi talvikautena. Perustukset marraskuussa, sen jälkeen pystytys, pre cut pakettitoimitus talotehtaalta. Pystytyksen hoitavat urakkamiehet. Voiko perustuksia valaa ja pystytystä tehdä lainkaan sadesäällä? Minkälaisia vaurioita materiaalien/rakenteiden kostuminen aiheuttaa? Ovatko materiaalit pilalla kastuttuaan? Onko valupohjan kastuminen vaarallista? Miten suojaudutaan sadesäältä? Onko tavallista laatia ns kosteudenhallintasuunnitelma rakentamista varten? Voidaanko pystytyksen työjärjestyksellä vaikuttaa siihen, että kriittinen pystytysvaihe on mahdollisimman lyhyt ja päästään tilanteeseen "sateelta suojan"?

Vastaus:

Olet palkannut vastaavan työnjohtajan ohjaamaan työtä, ja valvomaan töiden edistymistä oikein. Hän on oikea henkilö neuvomaan. Perustukset voi valaa sateella. Jos valuvaiheessa on pakasta, pitää varautua peittämään valu lämpömatoilla. Materiaalit pyritään suojaamaan kastumiselta. Jos elementit saavat vettä, ne kuivuvat nopeasti sääsuojan tai vesikaton alla. Kosteudenpoistosuunnitelma on hyvä ratkaisu. Pystytyksen järjestys on suunniteltu niin, että rakennus saadaan nopeasti säältä suojaan.

Lue lisää talopaketeista

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
30.9.2013