• Etusivu
  • Piha

Rudus työturvallisuuden edelläkävijä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 17.02.2018
20139_36467.jpg

Suomessa sattuu rakennusalalla lähes 70 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohden. Se on erittäin suuri luku muihin Pohjoismaihin verrattuna. Tämän vuoksi maassamme tarvitaan uutta ajattelua työturvallisuusasioissa. Maarakennusalan Neuvottelukunta MANK ry on myöntänyt alan arvostetuimman tunnustuksen - Tömpän vuonna 2013 Rudus Oy:lle ansiokkaasta toiminnasta rakennusalan työturvallisuuden edistämisessä.

Rudus opettaa turvallista työskentelyä

Rudus Oy on tehnyt määrätietoista ja pitkäjänteistä työtä tapaturmien vähentämiseksi. Yhtenä esimerkkinä tästä hyvästä toiminnasta on syyskuussa 2009 Espoon Ämmässuolla avattu Euroopan ensimmäisen rakennusalan työturvallissuden käytännön harjoituksiin perustuva turvapuisto. Idea Rudus-turvapuiston rakentamisesta saatiin ruduslaisten tutustuessa CRH:n USA:n kiviainesalan tytäryhtiön toimintaan.

Ruduksen tavoitteena on turvapuiston rakentamisen myötä saavuttaa yhtiön oma "nolla tapaturmaa, ei kuolemantapauksia" –turvallisuustavoite ja samalla osaltaan auttaa koko rakennusalaa Suomessa pääsemään eroon työtapaturmista ja tapaturmaisista kuolemista.

Turvapuiston rakentamisen lähtökohtana oli "tekemällä oppii". Siksi Rudus siirsi oppimisympäristön luokkahuoneista ulos harjoitteluradalle. Oppiminen Rudus-turvapuistossa perustuu rakennusalalla vallitsevien vaarojen välttämiseen. Turvapuistossa oppilaat tekevät asiat oikein. Heille kerrotaan, mitä onnettomuuksia missäkin tilanteessa on sattunut ja miten onnettomuudet ovat vältettävissä.

Turvapuisto on toiminut vilkkaasti myös muiden yritysten sekä alan oppilaitosten koulutusympäristönä. Puistossa yritysten henkilökunta ja alan opiskelijat saavat ajantasaisen ja pätevän turvallisuuskoulutuksen.

Uusi turvapuisto rakenteilla

Espoosta saatujen hyvien kokemusten lisäksi uusi turvapuisto, nimeltään Turvapuisto Pohjois-Suomi on rakenteilla parhaillaan Ouluun yhteistyössä sidosryhmien kanssa ja avajaisia vietetään ensi keväänä.

Euroopan kiviainesliiton (UEPG) vuosikokouksen osallistujat tutustuivat turvapuistoon Ämmässuolla kesällä 2013. Turvapuisto herätti positiivista huomiota ja erittäin suurta mielenkiintoa eri maiden edustajissa. Saatu palaute oli kauttaaltaan positiivista.

Rudusella tapaturmien määrä on saatu merkittävästi vähenemään systemaattisella ja pitkäjänteisellä toiminnalla. Turvapuisto on ollut yksi osa tätä myönteistä kehitystä. Samalla Turvapuisto on edistänyt rakennusalalla työskentelevien sekä alalle opiskelevien turvallisuusosaamista.

Työturvallisuuden parantaminen on koko rakennusalan mahdollisuus, johon tulee tinkimättömästi pyrkiä. Rakennusteollisuus RT ry onkin asettanut tavoitteeksi, että vuonna 2020 rakennusalalla Suomessa olisi nolla tapaturmaa. Työturvallisuus on ykkösasia, josta meidän kaikkien tulee kantaa vastuu!

Tömpän vastaanottivat syksyn Maarakennuspäivillä Ruduksen toimitusjohtaja Lauri Kivekäs ja turvallisuuspäällikkö Kari Lohva sekä toimitusjohtaja Reijo Savolainen Rudus Murskaus Oy:sta.

Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
201511_44894.jpg
Tuuleta ja tamppaa käden käänteellä
Tomuttaminen ja tuulettaminen ovat parasta hoitoa tekstiileille. Luonnonkuidut suorastaan rakastavat tuulettamista. Säännöllinen tuulettaminen vähentää tekstiilien pesutarvetta ja pidentää niiden käyttöikää.Duster on kotimainen, moderni tuuletus- ja tomutusteline, joka poistaa erillisen mattotelineen tarpeen ja jota voit hyödyntää monipuolisesti muihinkin käyttötarkoituksiin. Pidentyvine tuuletusvarsineen ja alastaittuvine aputasoineen se toimii mainiosti niin tuuletus-, tamppaus- kuin kuivatustelineenäkin.Dusterin kaikki osat valmistetaan Suomessa.
20213_68914.jpg
Milloin vanha ilmanvaihto­laite kannattaa vaihtaa uuteen?
Uuden tekniikan avulla voit säästää enemmän energiaa ja saavuttaa huomattavasti paremman ilmanlaadun. Ilmanvaihtokoneet ovat kehittyneet valtavasti viime vuosien aikana ja uusi kone tarjoaa monia etuja.
20206_65087.jpg
Tuusulan Asuntomessut avataan elokuussa - tutustu vastuulliseen rakentamiseen
LEHDISTÖTIEDOTE 2.6.2020Vuoden 2020 Asuntomessut Tuusulassa ovat elokuussa historialliset monella tapaa: messut järjestetään jo kolmannen kerran Tuusulassa ja koska tapahtuman järjestelyjen turvallisuuteen panostetaan nyt uudella tavalla epidemiatilanteesta johtuen. Silti pääroolissa ovat edelleen noin 40 upeaa messukohdetta Tuusulan Rykmentinpuistossa, tulevaisuuden kyläkaupungissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton