Julkisivuvalaistus - miten se tulisi toteuttaa?

Huolella toteutettu julkisivuvalaistus luo tunnelmaa ja tyylikkyyttä sekä korostaa rakennuksen arvoa ja arvokkuutta. Lisäksi sillä on toiminnallinen merkitys; yhdessä muun pihapiirivalaistuksen kanssa toimiva julkisivuvalaistus mahdollistaa turvallisen liikkumisen pihapiirissä - ja turvaa omaisuutta.

Tutustu pihapiirivalaisimiin

Tyylikästä valaistusta Novo Spotti EUN08GH-valaisimillaTyylikästä valaistusta Novo Spotti EUN08GH-valaisimilla

Mitä otettava huomioon julkisivuvalaistusta suunniteltaessa?

Eri rakennuksiin sopii erilainen julkisivuvalaistus. Moderneja rakennuksia, ja niiden osia, voidaan korostaa eri tavalla kuin vanhempia rakennuksia. Uuteen ja moderniin voidaan tehdä esimerkiksi kiiloja ja valokuvioita - kun taas vanhemmassa rakennuksessa on parempi pitäytyä hillitymmässä yksityiskohtien tai pintojen korostuksessa. Rakennuksen iän lisäksi sen väri ja tyyli vaikuttavat valaisimien ja niiden värin valintaan.

Julkisivuvalaistuksella voidaan valaista talon ympäristöä, yksityiskohtia tai laajoja pintoja. Julkisivuvalaistuksessa ei kuitenkaan kannata liioitella, eikä tuottaa ympäristöön valosaastetta. Liikaa ympäristöstään erottuva rakennus tuskin erottuu edukseen. Tulee myös muistaa, että julkisivuvalaistus ei saa häikäistä tai häiritä naapureita, eikä luonnollisesti itse kiinteistön käyttäjiäkään. Valaistusta suunnitellessa kannattaa muistaa, että mitä pimeämpi muu ympäristö on, sitä pienempi valon määrä riittää julkisivujen valaisemiseen.

Millaiset valaisimet sopivat julkisivun valaisemiseen?

Valaisimia voidaan tyypillisesti kiinnittää rakennuksen seiniin, pylväisiin, räystäisiin, kaiteisiin, portaisiin sekä suunnata maassa olevia valaisimia talon julkisivua kohti.
Räystäsvalaistukseen sopii Eulin uutuus EUS6SET led-valaisinsarja. Sarja sisältää kuusi valaisinta, johdot sekä virtalähteen. Sarjaan on saatavissa 3 kappaleen jatkosarja EUSL3, jolloin valaisimia on maksimissaan 9 kappaletta. Yhden valaisimen valovirta on 35 lumenia, joka riittää korostusvalaistukseen. Sarjan ottoteho on 5 W ja värilämpötila 3000 K.

Ikkunoiden väleihin sekä pylväisiin sopivia, kiilamaisesti ylös- ja/tai alaspäin valaisevia valaisinmalleja ovat esimerkiksi Eulin valikoimiin kuuluvat Novo -sarjan spottivalaisimet EUN07/GH, EUN08/GH, sekä EUN03/GH. Tyylikkään modernit valaisimet ovat materiaaliltaan kestävää alumiinia ja väriltään valkoisia tai grafiitinharmaita.
EUS6SETEUS6SET
Eulin tyylikkäät Novo Spotti-valaisimet EUN07GH, EUN08GH sekä EUN03GH sopivat julkisivun yleisvalaistukseen sekä yksityiskohtien korostamiseen.Eulin tyylikkäät Novo Spotti-valaisimet EUN07GH, EUN08GH sekä EUN03GH sopivat julkisivun yleisvalaistukseen sekä yksityiskohtien korostamiseen.
EUN07GH, EUN08GH sekä EUN03GH saatavana myös valkoisina ja grafiitinharmainaEUN07GH, EUN08GH sekä EUN03GH saatavana myös valkoisina ja grafiitinharmaina

VINKKEJÄ: Novo-sarjan suunnattava spottivalaisin EUN07/GH voidaan asentaa myös räystääseen ja suunnata valo sieltä suunnasta kohti rakennusta. Räystäslaudoitukseen voi asentaa valoa antamaan myös Interno LED-nauhat EUS250FLEXD/EUS500FLEXD (muuntaja sisätiloihin)!
Novo LED-seinävalaisin EUNW07GHLEDNovo LED-seinävalaisin EUNW07GHLED
Talon vierustan ja sisäänkäynnin valaistukseen sopii myös Eulin Novo LED-seinävalaisin EUNW07GHLED. Se sopii valaisemaan uusia ja hieman vanhempia rakennuksia. Tyylikäs yksilöllinen muotoilu ja valaisimen mittasuhteet mahdollistavat asennukset ulko-ovien päälle, sivuille, pylväisiin ja muihin seinäpintoihin.

Kaikki tyylikkään modernit Novo-sarjan valaisimet soveltuvat niin pihan ja rakennuksien yksityiskohtien korostamiseen kuin yleisvalaistukseenkin. Sarjasta löytyy valaisimet katto- ja seinäasennukseen. Novo-sarjasta löytyy valaisimia myös sisätiloihin sekä talonumerovalaisimeksi.


Pihapiirivalaisimet asennustarvikkeineen tilaat kätevästi suoraan kotiisi
Rakentaja.fi verkkokaupasta!

Sisäänkäyntien ja terassien kattoihin sopivat Novo-sarjan pyöreät, alumiinikehyksiset kattovalaisimet EUN260 (valkoinen), EUN260GH (grafiitinharmaa) sekä EUN260GHLED (LED-malli). Pyöreät Novo-valaisimet sopivat niin katto- kuin seinäasennukseenkin.

Interno LED-nauha EUS250FLEXD, Novo LED-seinävalaisin EUNW07GHLED  sekä pyöreä Novo katto-/seinävalaisin EUN260GH (saatavana myös valkoisena ja LED-versiona).Interno LED-nauha EUS250FLEXD, Novo LED-seinävalaisin EUNW07GHLED sekä pyöreä Novo katto-/seinävalaisin EUN260GH (saatavana myös valkoisena ja LED-versiona).

Keväällä 2017 Euli toi markkinoille myös uuden, terassien ja portaiden valaisemiseen sopivan ja häikäisemättömän tuoteuutuuden Deck LED Set (EUDL6SET ja lisäsetti EUDL1). Deck LED Set sopii tuomaan tyyliä ja tunnelmaa niin sisä- kuin ulkotiloihin - samalla se myös tarjoaa lisää turvallisuutta terassilla ja portaissa kulkemiseen!

Lue lisää Deck LED Setistä

 

Euli Deck LED SetEuli Deck LED Set

Rakennusta voi valaista myös maahan asennettavilla valaisimilla. Esimerkiksi suunnattavilla spoteilla oleva Novo-sarjan pylväsvalaisimen EUN01GH valo voidaan suunnata taloa kohti.

Lue lisää valaisimien asentamisesta ja Eulin ulkovalaistusratkaisuista.
Eulin laajasta valikoimasta löydät varmasti mieleisesi pihapiirivalaisimet!

Novo Spotti-pylväsvalaisin EUN01GH ja Majakka EUP05AP kaiteeseen asennettuna.Novo Spotti-pylväsvalaisin EUN01GH ja Majakka EUP05AP kaiteeseen asennettuna.

Muista valaista myös pihan muut rakennukset
sekä kulkureitit

Asuinrakennuksen julkisivuvalaistus lisää talon arvokkuutta, viihtyvyyttä, käyttömukavuutta sekä turvallisuutta. Samat syyt toimivat perusteena myös toimivan pihavalaistuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Pimeässä ei ole mukavaa eikä turvallista kulkea. Mikäli kaipaat vielä lisää perusteluja pihapiirisi valaisuun, niin luehan artikkeli
Miksi pihaa pitäisi valaista?

Eulin monipuolisesta pihapiirivalaisinvalikoimasta löydät varmasti kiinteistöösi sopivat ja makusi mukaiset mallit ja värit. Tuoteperheistä löydät yhteensopivat valaisimet niin julkisivun, rakennusten kuin kulkureittienkin valaisemiseen!
Ulkovalaistuksella lisäät turvallisuutta ja mukavuutta - sekä tunnelmaa ja tyylikkyyttä.Ulkovalaistuksella lisäät turvallisuutta ja mukavuutta - sekä tunnelmaa ja tyylikkyyttä.

Tilaa Pihapiirivalaisimet -esite

Haluatko tutustua Eulin pihapiirivalaisimiin tarkemmin kotisi rauhassa?
Tilaa Esitepalvelusta Eulin Pihapiirivalaisimet -esite ilmaiseksi kotiisi!

 
Julkaistu
9.2.2017