Kiinnityskoulu osa 1
Kiinnittäminen kevytbetoni- ja kevytsoraharkkoseiniin

Huokoisille materiaaleille kuten kevytbetoni- ja kevytsoraharkkoihin tehtävät kiinnitykset vaativat oikeanlaiset kiinnikkeet. Huolellinen asennustyö osaltaan varmistaa kiinityksen kestävyyden.

Hyvä tietää asennuksesta

Kevytbetoniruuvin voi ruuvata kevytbetoniin tai kevytsoraan ilman esiporausta. Pienen reunaetäisyyden tai kiinnitettävän kappaleen kovuuden ja paksuuden takia esiporaaminen voi silti olla tarpeellista. KBRM tulee asentaa vähintään 60 mm syvyyteen.

Kiinnitysalustan testaaminen koeruuvauksella on suositeltavaa, sillä huokoisten materiaalien laadussa ja lujuudessa on suuria eroja. Ruuvin ylikiristäminen aiheuttaa aina vetolujuuden heikentymistä, joten asennuksen loppuvaiheessa momentin kontrollointi on ehdottoman tärkeää.

Sormat KBRM - Täsmäkiinnike huokoisille materiaaleille

KBRM on suunniteltu erityisesti kevytbetoniin (esim. Siporex) ja kevytsoraan (esim. Leca) kiinnittämiseen. Ruuvi asennetaan ilman esiporausta ja tulppia, kuten tavallinen puuruuvi eikä erikoistyökaluja tarvita. Ruuvit on varustettu T30 vääntiöllä.

Ruuvin paksuus on 8 mm, uppokannan leikkaavat urat helpottavat puuhun pureutumista ja estävät ylikiristymistä. KBRM on nanopinnoitettu ja C4-korroosioluokkaan hyväksytty ja sopii myös ulkokäyttöön sekä teollisuus- ja meri-ilmastollisiin käyttöolosuhteisiin.

KBRM_ruuvi

Mitoitustaulukko

KBRM_asennusmitoitukset

Käytä vain CE-merkittyjä kiinnitystuotteita

CE-merkintä on vaatimustenmukaisuusmerkintä, joka perustuu rakennustuotteita koskevaan EU-direktiiviin. Tämä puolestaan ohjaa kansallista lainsäädäntöä. CE-merkinnällä valmistaja takaa, että tuotteet täyttävät kaikki EU-direktiivin vaatimukset, jotka liittyvät tuotteen mittoihin, raaka-aineisiin ja itse lopputuotteeseen.

Sormatin laatupolitiikan mukaan tuotteiden tulee täyttää paitsi asiakkaiden myös kaikki viranomaisten asettamat vaatimukset. Vähittäismyyjä tai loppukäyttäjä voi aina Sormat-tuotteen valitessaan olla varma tuotteen laadusta, turvallisuudesta ja käyttösopivuudesta jopa kaikkein vaativimmissa kohteissa.

Luotettavat kiinnitystarvikkeet kaikkeen rakentamiseen löydät täältä!

 
Päivitetty
16.9.2013