• Etusivu
  • Varusteet

Kiinnityskoulu osa 1

Kiinnittäminen kevytbetoni- ja kevytsoraharkkoseiniin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö EJOT Sormat Oy
Julkaistu 16.09.2013
20139_36281.jpg

Huokoisille materiaaleille kuten kevytbetoni- ja kevytsoraharkkoihin tehtävät kiinnitykset vaativat oikeanlaiset kiinnikkeet. Huolellinen asennustyö osaltaan varmistaa kiinityksen kestävyyden.

Hyvä tietää asennuksesta

Kevytbetoniruuvin voi ruuvata kevytbetoniin tai kevytsoraan ilman esiporausta. Pienen reunaetäisyyden tai kiinnitettävän kappaleen kovuuden ja paksuuden takia esiporaaminen voi silti olla tarpeellista. KBRM tulee asentaa vähintään 60 mm syvyyteen.

Kiinnitysalustan testaaminen koeruuvauksella on suositeltavaa, sillä huokoisten materiaalien laadussa ja lujuudessa on suuria eroja. Ruuvin ylikiristäminen aiheuttaa aina vetolujuuden heikentymistä, joten asennuksen loppuvaiheessa momentin kontrollointi on ehdottoman tärkeää.

Sormat KBRM - Täsmäkiinnike huokoisille materiaaleille

KBRM on suunniteltu erityisesti kevytbetoniin (esim. Siporex) ja kevytsoraan (esim. Leca) kiinnittämiseen. Ruuvi asennetaan ilman esiporausta ja tulppia, kuten tavallinen puuruuvi eikä erikoistyökaluja tarvita. Ruuvit on varustettu T30 vääntiöllä.

Ruuvin paksuus on 8 mm, uppokannan leikkaavat urat helpottavat puuhun pureutumista ja estävät ylikiristymistä. KBRM on nanopinnoitettu ja C4-korroosioluokkaan hyväksytty ja sopii myös ulkokäyttöön sekä teollisuus- ja meri-ilmastollisiin käyttöolosuhteisiin.

Mitoitustaulukko

20139_36280.jpg
Info

Info

Käytä vain CE-merkittyjä kiinnitystuotteita

CE-merkintä on vaatimustenmukaisuusmerkintä, joka perustuu rakennustuotteita koskevaan EU-direktiiviin. Tämä puolestaan ohjaa kansallista lainsäädäntöä. CE-merkinnällä valmistaja takaa, että tuotteet täyttävät kaikki EU-direktiivin vaatimukset, jotka liittyvät tuotteen mittoihin, raaka-aineisiin ja itse lopputuotteeseen.

Sormatin laatupolitiikan mukaan tuotteiden tulee täyttää paitsi asiakkaiden myös kaikki viranomaisten asettamat vaatimukset. Vähittäismyyjä tai loppukäyttäjä voi aina Sormat-tuotteen valitessaan olla varma tuotteen laadusta, turvallisuudesta ja käyttösopivuudesta jopa kaikkein vaativimmissa kohteissa.

Luotettavat kiinnitystarvikkeet kaikkeen rakentamiseen löydät täältä!

EJOT Sormat Oy
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20153_42744.jpg
Luotettavilla kiinnitystarvikkeilla rakennat turvallisesti
Luotettava kiinnitys saavutetaan valitsemalla rakennusmateriaaliin ja käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuva kiinnike. Oikean kiinnitystarvikkeen lisäksi rakenteen kestävyyteen ja lujuuteen vaikuttaa myös oikea asennustapa.
rakennuslevyt
Kevyet kiinnitykset rakennuslevyihin
Ohutseinämäiset rakennuslevyt ovat erittäin yleisiä kaikessa rakentamisessa, yleensä rakenteiden pintamateriaaleina. Rakennuslevyihin kuuluvat kipsi- ja kipsikuitulevyt, puukuitulevyt, vanerit, lastulevyt sekä erilaiset sisustuslevyt. Levyjen lujuus ja ominaisuudet vaihtelevat erittäin paljon. Levypinnan lujuuteen sekä kiinnikkeen asennuskohtaan vaikuttavat myös levypinnan takana sijaitsevat puiset tai metalliset rakenteet, kuten koolaukset.
betoniharkko
Kiinnitykset koviin rakennusmateriaaleihin
BetoniMaailman yleisin rakennusmateriaali, jota käytetään ensisijaisesti teollisessa rakentamisessa suuren puristuslujuutensa johdosta. Talonrakentamisessa yleisimpiä rakenneosia ovat perustukset, kantavat rakenteet, välipohjat ja porraselementit.UmpitiiliHyvin yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään pääasiallisesti muuratuissa rakenteissa. Käytetään ensisijaisesti julkisivuissa pienkiinteistöjen rakentamisessa sekä teollisessa rakentamisessa osastoivien rakenteiden rakennusaineena.ReikätiiliHyvin yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään pääasiallisesti muuratuissa rakenteissa. Käytetään ensisijaisesti julkisivuissa, osastoivien rakenteiden rakennusmateriaalina sekä kohteissa, joissa materiaalilta edellytetään jonkinasteista lämmöneristyskykyä.LuonnonkiviKäytetään rakentamisessa pääasiassa pintamateriaalina esimerkiksi julkisivuissa ja portaissa. Haurautensa johdosta luonnonkivi murtuu herkästi.
20115_26323.jpg
Ekotehokkuus ja taide
Mäntyharjussa 27.6.–10.7.2011 järjestettävien yhdeksänsien valtakunnallisten loma-asuntomessujen teemoina ovat loma-asumisen ekotehokkuus ja taide.Mäntyharjun loma-asuntomessut 27.6.-10.7.2011
201811_55346.jpg
Miehille kylpyhuone on tekninen tila, jossa käytännöllisyys on ykkösasia
Mitkä kalusteet sopisivat kaakeleiden värimaailmaan? Olisiko pyöreä allas rauhoittava muotokieleltään? Nämä kysymykset eivät ole päällimmäisenä mielessä, kun mies kaavailee kylpyhuoneen remonttia. Siinä missä useimmat naiset näkevät pesutilat kodin sisustusprojektina, miehille kylpyhuone on tekninen tila, jossa käytännöllisyys on ykkösasia.
kiinnitysmalli
Kiinnitystarvikkeet turvalliseen rakentamiseen
Rakentaminen perustuu eri materiaaleista koostuvien osien kiinnittämiseen. Turvallinen kiinnittäminen alkaa alustana toimivalle rakennusmateriaalille soveltuvan kiinnikkeen valinnalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton