Oras Optima -tuoteperheen lippulaivat valmiina

Kotitalouksille tarkoitettujen, kosketusvapaiden Smart-hanojen valikoima on laajentunut uusilla Oras Optima –älyhanoilla. Näissä hanoissa yhdistyvät korkealuokkainen muotoilu, uudet materiaalit ja älykkyys. Uusien ominaisuuksien myötä hanojen käyttö ja kotiaskareet sujuvat entistä helpommin.
Oras Optima –tuoteperhe haluttiin alusta alkaen pitää yhtenä kokonaisuutena, joten tuotteet kehitettiin samanaikaisesti. Luominen aloitettiin kaikkein haasteellisimmasta tuotteesta: älykkäästä keittiöhanasta, joka määritteli perustan koko tuoteperheen muotoilulle ja toiminnoille.

”Halusin Oras Optima –tuoteperheen muotoilusta mahdollisimman uniikin, mutta kuitenkin monenlaisiin käyttökohteisiin sopivan. Pyrin luomaan jotakin geometristä, mutta perinteistä, patsasmaista ja jykevää – jotakin, missä on särmää. Siksi hana näyttää niin erityiseltä ja vahvalta,” kertoo tuotteen designeri Kirsi Svärd.

Oras Optimassa yhdistyvät korkealuokkainen muotoilu, uudet materiaalit ja älykkyys.Oras Optimassa yhdistyvät korkealuokkainen muotoilu, uudet materiaalit ja älykkyys.

Älykäs Oras Optima tuo lisää mukavuutta ja turvallisuutta

Oras Optima –keittiöhana on huipputyylikäs, mutta samalla erittäin turvallinen ja käyttäjäystävällinen hybridihana. Kosketusvapaan toiminnon avulla voit pestä kädet juoksuputken alla hygieenisesti ja vaivattomasti. Veden virtaama loppuu automaattisesti 40 sekunnin kuluttua siitä, kun kädet poistuvat hanan alta. Kosketusvapaa toiminto on helppo ottaa tarvittaessa (esimerkiksi hanan puhdistamisen ajaksi) pois käytöstä, painamalla ”avaimenreikä”-symbolia.
Oras Optima -keittiöhana.Oras Optima -keittiöhana.

Oras Habitare-messuilla

Oras Optima -hanoihin voit tutustua myös Habitare-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 18.-22.9. Oraksen osasto messuilla on 3b25. Tervetuloa!

Oras Optima -tuoteperhe täydentyy vielä tulevana talvena. Tutustu uuteen älykkääseen Optimaan Oraksen Habitare-messujen osastolla!Oras Optima -tuoteperhe täydentyy vielä tulevana talvena. Tutustu uuteen älykkääseen Optimaan Oraksen Habitare-messujen osastolla!


Oras-hanojen vesi- ja hiilijalanjälki sekä elinkaarikustannukset laskettu

Vuosina 2012-2013 Oras teetti Bionova Consultingin johdolla selvityksen hanojen elinkaaren aikaisista vesi- ja hiilijalanjäljistä sekä elinkaarikustannuksista. Tämän vuoden maaliskuussa valmistunut tutkimus osoittaa selkeästi, että modernit, vettä ja energiaa säästävät hanat pienentävät vesi- ja hiilijalanjälkeä olennaisesti vanhoihin perinteisiin tuotteisiin verrattuina.

Tutkimuksessa oli mukana erilaisia hanakokoonpanoja: perinteisiä hanoja (Oras Safira, Oras Apollo), ekonapilla varustettuja hanoja ja suihkuja (Oras Vega ja Oras Natura) sekä kosketusvapaita älyhanoja (Oras Optima ja Oras Eterna).

Hanojen elinkaaren hiilijalanjälkeä arvioitaessa tutkimustulosten mukaan kosketusvapaat ja ekonapilla varustetut tuotteet mahdollistavat Suomessa 73 kg CO2-ekv pienemmät päästöt vuodessa kotitaloutta kohti, mikä vastaa noin 520 kilometrin ajomatkaa modernilla henkilöautolla (0,14 kg CO2-ekv /km). Vastaavasti hanojen elinkaaren aikana nämä tulokset tarkoittavat 1460 kiloa ja 10400 kilometrin ajomatkaa.

 
Päivitetty
16.9.2013