• Etusivu
  • Talo

Rapattu julkisivu oman maun mukaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 17.02.2014
20139_36204.jpg

Vaalea rapattu julkisivu lämpenee tummaa sävyä vähemmän auringonpaisteessa.

Rapattu julkisivu sävytetään oman lempivärin mukaan

Oman talon väri askarruttaa aina. Kaavamääräykset määrittävät pitkälti talon julkisivun värin, mutta löytyyhän niistäkin sävyistä oma suosikki.

Rakentajan värivalintaa helpottaakseen Weber tarjoaa sekä perinteisiä että moderneja värivaihtoehtoja, joista on helppo valita sävy. Värivalikoima sisältää tuotteesta riippuen jopa yhteensä 216 väriä.

Koska kaikki värikartat ovat painettuja kopioita alkuperäisväreistä, mallit ovat suuntaa-antavia ja varsinaisen materiaalin sävy voi poiketa panetusta mallista. Siksi halutun värin varmistamiseksi on tehtävä koepinta.

Valmiin pinnan värisävyyn vaikuttaa myös työstötapa, struktuurin karkeus, alustan imukyky, valon tasaisuus ja valon tulokulma pintaan nähden.

Lisää tietoa: Rapattu julkisivu

Hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi

- Turvaudu aina ammattitaitoiseen urakoitsijaan. Varmista haluttu värisävy tekemällä aina värimalli rakennetta vastaavalle pinnalle.

- Tasaisen sävyn varmistamiseksi pyri tilaamaan tarvittava materiaalimäärä yhdellä kertaa huomioiden materiaalihukat. Jos kohteeseen on tehty värimalli, on mallin numero mainittava tilauksen yhteydessä. Mikäli joudut tilaamaan lisää tuotetta, mainitse lisätilauksen yhteydessä edellisen tilauksen tilausnumero varmistaaksesi mahdollisimman yhtenäisen sävyn.

- Huomioi aina oikeat työskentelyolosuhteet ja säätila. Kuivuessaan pinnoitteet ja maalit aina vaalenevat hieman.

- Veden lisäys pinnoitteeseen tulee olla ohjeen mukainen ja sama purkista/säkistä toiseen. Veden vaihteleva annostus muuttaa sävyä.

Huomioitavaa

- Ennen työn aloittamista on tarkistettava, että tuote ja sävy ovat tilatun mukaiset. Halutun värisävyn ja kuvioinnin varmistamiseksi on tehtävä mallipinta.

- Painettujen värikarttojen mallit ovat kopioita alkuperäisväreistä. Ne ovat suuntaa antavia ja varsinaisen materiaalin sävy voi poiketa painetusta mallista.

- Tuotteissa - erityisesti mineraalipinnoitteissa - voi esiintyä luonnon raaka-aineista johtuvaa sävyvaihtelua.

- Valmiin pinnan värisävyyn vaikuttavat myös pinnoitteen työstötapa, struktuurin karkeus, alustan imukyky, valon tasaisuus ja valon tulokulma pintaan nähden.

- Kahden eri materiaaliperustaisen tuotteen sävyt voivat poiketa toisistaan johtuen tuotteiden erilaisesta raaka-ainepohjasta.

- Loppukäyttäjän tulee ottaa huomioon, että värisävy voi muuttua ajan myötä sään ja ympäristön vaikutuksesta.

Värisävyn valinta

Värisävyjä valittaessa on huomioitava muutamia seikkoja: tummat sävyt lämpenevät auringonpaisteessa vaaleita sävyjä enemmän. Valon heijastumista pinnasta ilmaistaan valonheijastusarvolla. Mitä pienempi arvo on, sitä enemmän valoa absorboituu pintaan. Tällöin osa valosta muuttuu lämpöenergiaksi lämmittäen rakennetta. Liian korkea lämpö rasittaa pinnoitetta ja lyhentää sen pitkäaikaiskestävyyttä. Eristerappausjärjestelmissä Silco-tuotteiden valonheijastusarvon on tähän asti tullut ylittää 20 %. uudet tutkimukset ovat osoittaneen, että tietyissä järjestelmissä matalampi valonheijastusarvo on mahdollista hyväksyä. Päivittynyt ohjeistus johtuu paksumman rappauslaastikerroksen suojaavuudesta sekä käytettävästä alustasta. MonoRoc- ja SerpoVent-järjestelmissä voidaan tästä syystä käyttää Silco-tuotteiden sävyjä, joiden valonheijastusarvo ylittää 10 %. SerpoMin- ja SerpoTherm-järjestelmissä Silco-tuotteiden valonheijastusarvon tulee edelleen ylittää 20 %.

Weber Serpo 36-, CL- ja MD-sävyjen valonheijastusarvot on mainittu weber Värikartassa kunkin värin alla -merkin jälkeen. Serpo 36 värisävyjen valonheijastusarvoja ei ole mainittu vuoden 2006 tai vanhemmissa värikartoissa.

Lisää tietoa: Rapattu julkisivu

Serpo (36 sävyä): Suomalaisten suosikkivärit. Saatavissa seuraaviin tuotteisiin: weber.vetonit 201-207 Jalolaastit, weber.vetonit 217 Kestopinnoite, weber.vetonit 430 Hietopinnoite weber.vetonit 431 Piirtopinnoite, weber.vetonit 432 Kahi Facade pinnoite, weber.vetonit 249 Kulttuurikalkkimaali, weber.vetonit 244 Kalkkisementtimaali, weber.vetonit 303 Silikaattimaali weber.vetonit Silcomaali, weber.vetonit Silcopinnoite. (klikkaa kuva suuremmaksi)
Serpo (36 sävyä): Suomalaisten suosikkivärit. Saatavissa seuraaviin tuotteisiin: weber.vetonit 201-207 Jalolaastit, weber.vetonit 217 Kestopinnoite, weber.vetonit 430 Hietopinnoite weber.vetonit 431 Piirtopinnoite, weber.vetonit 432 Kahi Facade pinnoite, weber.vetonit 249 Kulttuurikalkkimaali, weber.vetonit 244 Kalkkisementtimaali, weber.vetonit 303 Silikaattimaali weber.vetonit Silcomaali, weber.vetonit Silcopinnoite. (klikkaa kuva suuremmaksi)
Classic (85 sävyä): Luonnollisen murretut värisävyt. Saatavissa seuraaviin tuotteisiin: weber.vetonit SilcoPinnoite, weber.vetonit Silcopinnoite Piirto, weber.vetonit Silcomaali, weber.vetonit 303 Silikaattimaali(osa sävyistä)(klikkaa kuva isommaksi)
Classic (85 sävyä): Luonnollisen murretut värisävyt. Saatavissa seuraaviin tuotteisiin: weber.vetonit SilcoPinnoite, weber.vetonit Silcopinnoite Piirto, weber.vetonit Silcomaali, weber.vetonit 303 Silikaattimaali(osa sävyistä)(klikkaa kuva isommaksi)
Modern (95 sävyä): Raikkaan modernit värivävyt. Saatavissa seuraaviin tuotteisiin: weber.vetonit SilcoPinnoite, weber.vetonit Silcopinnoite Piirto, weber.vetonit Silcomaali , weber.vetonit 303 Silikaattimaali (osa sävyistä) (klikka kuva suuremmaksi)
Modern (95 sävyä): Raikkaan modernit värivävyt. Saatavissa seuraaviin tuotteisiin: weber.vetonit SilcoPinnoite, weber.vetonit Silcopinnoite Piirto, weber.vetonit Silcomaali , weber.vetonit 303 Silikaattimaali (osa sävyistä) (klikka kuva suuremmaksi)
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
20072_3670.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti. Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.Ilmaston nopea muutos tulee aiheuttamaan rakennusten julkisivuille merkittäviä rasituksia, esim. kosteudesta johtuvia. Poltetusta tiilestä muurattu julkisivu on ominaisuuksiltaan erinomainen ja tulevaisuudessa entistäkin arvostetumpi ratkaisu.
20217_71590.jpg
Autotallista löytyvä aine, josta on apua lähes mihin tahansa
Tällä viikolla ei vinkin aiheena olekaan sisustus vaan nyt saatte vihjeitä erään hyvin tunnetun öljyn käyttöön. Jokainen tuntee sanan CRC, WD-40 tai monitoimiöljy. Vanha viidakon sanonta "Jos mikään muu ei tehoa, kokeile CRC:tä". Niinhän se menee, mutta oletko koskaan kokeillut sitä näin?
20165_46550.jpg
Edullinen ilmanvaihtoremontti VILPE-tuotteilla
Voimakkaasti tuotekehitykseen panostava VILPE®-tuotteiden valmistaja SK Tuote Oy tekee yhteistyötä energiatalouden sekä ilmanvaihtoalan asiantuntijoiden kanssa ja päivittää VILPE®-valikoimaansa jatkuvasti tiukentuvien vaatimusten mukaan. Tuotekehityksessä huomioidaan myös rakentamisen tarpeiden ja kuluttajien mieltymysten muutokset. Tänä päivänä valikoimassa on päätelaiteratkaisu lähes jokaiseen ilmanvaihdon käyttötarkoitukseen niin uudis- kuin korjausrakentamiseenkin.VILPE®-perheessä on sopivat ilmanvaihdon päätelaitteet omakotitalojen, rivitalojen ja kerrostalojen, varastojen ja autotallien sekä erilaisten hallien järjestelmiin. VILPE®-järjestelmään kuuluvat muun muassa kattoläpiviennit, tuuletus- ja poistoputket, huippuimurit, tuuletussäleiköt ja kattoluukut sekä talon alapohjan tuuletuspaalut. VILPE®-perheen tuotteet sopivat kaikille katoille, onpa kohteena jyrkkä, loiva tai tasainen katto ja katteena tiili, pelti tai huopa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton