Uudet, energiaa säästävät ja tehokkaat ilma-/vesilämpöpumput

NIBE laajentaa Pohjolan vaativaan ilmastoon kehitettyjen tuotteidensa valikoimaa. Teknisen kehityksen edetessä nopeasti, panostaa NIBE merkittävästi juuri tuotteiden kehittelyyn, jotta laitteet olisivat mahdollisimman energiaa säästäviä, tehokkaita sekä käyttövarmoja. NIBEn ilma-vesituotteiden avulla on mahdollista saada hyvin energiasäästöä.

Minne ilma-/vesilämpöpumppu soveltuu, ja miten se toimii

Markkinoille tulleet uudet tulokkaat on erityisesti tarkoitettu pientaloihin ja ne kattavat kiinteistöjen lämmitystehon tarpeen 5-12 kW:n (F2030) ja 5-16 kW:n (F2040) alueella. Tuotteet hyödyntävät ulkoilmaa, joten erillisiä porakaivoja tai pintamaan keruupiiriä ei tarvita. Sijoituspaikaksi ei suositella tuulista paikkaa, muuten sijoituspaikalle ei aseteta erityisvaatimuksia.
Ilman ollessa rajoittamaton resurssi, soveltuu pumppu myös maantieteellisesti minne tahansa.

Ilma-/vesilämpöpumput liitetään talon vesikiertoiseen järjestelmään, jolloin talteen otettu lämpö käytetään pattereiden ja lattialämmityksen lämmitysveden, sekä käyttöveden lämmittämiseen. Koska yksikään ulkoilmalämpöpumppu ei pysty yksinään lämmittämään taloa kylmimpänä vuodenaikana, tarvitaan sähkö-, öljy- tai puukattila tuottamaan lämpö, jota pumppu ei pysty tuottamaan. F2030 ilma-/vesilämpöpumppua voidaan käyttää useimpien sähkö- ja öljykattiloiden rinnalla.

Kummassakin uudessa mallissa (F2030 sekä F2040) on useampia ilma-/vesiulkoyksikköä, jotka sopivat erityisesti omakoti- ja rivitaloihin. Laitteiden ulkonäköön ja muotoiluun on myös panostettu, joten ne ovat kauniita ja huomaamattomia.

Lue lisää NIBEn F2030:stä ja F2040:stä kohdasta NIBE -ilma-/vesilämpöpumput

NIBE™ ilma-/vesilämpöpumput F2040 ja F2030NIBE™ ilma-/vesilämpöpumput F2040 ja F2030

Asennus

Asennuksen yhteydessä ei tarvitse kaivaa maahan putkia, eikä porata kallioon reikiä. Laite kannattaa sijoittaa tuulensuojaiselle paikalle, muuten laitteen sijoituspaikka voidaan valita vapaasti. Ilma-/vesilämpöpumppujen asennus on tuotekehittelyn myötä tullut entistä helpommaksi. Ulkoyksiköiden mukana toimitetaan aina värinöitä vaimentavat vesiliitännät. Laitteisiin on saatavilla laaja valikoima lisävarusteita ja laitteista voi yhdistelemällä muodostaa useita erilaisia yhdistelmiä.

Huolto

NIBE ei vaadi vuosittaista huoltoa, mutta huoltoedustaja suorittaa tilauksesta toimenpiteet. Laitteen säännöllinen läpikäynti ei ole koskaan väärin. Tavallisesti riittää suodattimien tarkistus ja ilman poisto laitteesta. Asentajaan ja huoltoedustajaan voi aina ottaa yhteyttä, jos epäilet laitteesi toimivuutta.

Suunniteltu kestämään Pohjolan olosuhteissa

Lämpöpumppu käynnistyy ja pysähtyy tuhansia kertoja vuoden aikana seisten samalla ulkona säässä kuin säässä. Laite joutuu kestämään suuria rasituksia elinkaarensa aikana. NIBEn tuotteissa on käytetty kestäviä osia ja materiaaleja, jotka on suunniteltu kestämään ja soveltumaan Pohjolan vaativaan ilmastoon. Myös melutasoon on kiinnitetty huomiota, ja uusista malleista F2030 onkin yksi markkinoiden hiljaisimmista laitteista, joten laite ei lämpöä tuottaessaan häiritse niin sinua kuin naapuriakaan.


NIBE pystyy tarjoamaan kokonaisratkaisuja, jotka takaavat sekä luotettavan toiminnan, että huomattavia säästöjä - niin lämmityskustannusten kuin ympäristöystävällisyydenkin näkökulmasta.

NIBE™ F2030 ominaisuudet

• Erittäin hiljainen
• Markkinoiden parhaimpiin kuuluvat COP-arvot
• Kaksi kokoa: 7 ja 9 kW
• Menoveden lämpötila jopa 63°c -25°c ulkolämpötilassa • Alin käyttölämpötila -25°c
• Sisäänrakennettu kondenssivesikouru.
• Automaattinen kaksiportainen puhaltimen säätö.
• Sisäänrakennettu älykäs ohjaus lämpöpumpun optimaaliseen käyttöön.
• Tuotteessa on käytetty kestäviä materiaaleja, jotka soveltuvat Pohjolan vaativaan ilmastoon.
• F2030 ilma-/vesilämpöpumppua voidaan käyttää useimpien sähkö- tai öljykattiloiden rinnalla.
• F2030 voidaan ohjata lisävarusteen NIBE SMO 05 avulla.
• F2030 voidaan myös kytkeä sisäyksikköön VVM 310 tai VVM 500 (lisävaruste). VVM 310/VVM 500 sisältää ohjauksen lisälämmityksineen sekä käyttöveden lämmityksen. F2030 yhdessä VVM 310 tai VVM 500 kanssa muodostavaa täydellisen lämmitysjärjestelmän.

NIBE™ F2040 ominaisuudet

• Invertteriohjattu kompressori
• Jäähdytystoiminto
• Sisäänrakennettu kondenssivesikouru.
• F2040 voidaan myös kytkeä sisäyksikköön VVM 310 tai VVM 500 (lisävaruste). VVM 310/VVM 500 sisältää ohjauksen lisälämmityksineen sekä käyttöveden lämmityksen. F2040 yhdessä VVM 310 tai VVM 500 kanssa muodostavaa täydellisen lämmitysjärjestelmän.
• Tuotteessa on käytetty kestäviä materiaaleja, jotka soveltuvat Pohjolan vaativaan ilmastoon.
• Optimoidut käyttökustannukset
• Kompakti ulkoyksikkö

Rekisteröi 1.1.2013 jälkeen ostettu NIBE lämpöpumppusi - Takuu kolme vuotta

NIBE myöntää kaikille 1.1.2013 jälkeen ostetuille NIBE lämpöpumpuille (maa-, ilmavesi- ja poistoilmalämpöpumput) kolmen vuoden takuun.

Rekisteröi lämpöpumppusi ja voit voittaa Samsung tabletin!

NIBE arpoo kaksi kertaa vuodessa (kesäkuussa ja joulukuussa) tyylikkäät taulutietokoneet kaikkien rekisteröityneiden kesken.
C:\Documents and Settings\Nurmi\Työpöytä\200199
 
Julkaistu
16.9.2013