• Etusivu
  • Talo

Laasti perustusten ohutsaumamuuraukseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 08.05.2017
20138_36094.jpg

weber.vetonit ML Leca®

weber.vetonit ML Leca®
Laasti soveltuu Weberin ohutsaumamuurattavien ja päistään pontatuttujen Leca® perusharkkojen sekä Leca® Design -eristeharkkojen muuraukseen sisä- ja ulkotiloissa ohuella saumalla joko käsin, kelkalla tai pumppaamalla. Se sopii myös tiilien muuraukseen ohuella saumalla. Laastin menekki on alhainen.

Laastissa on alhainen vedenimukyky, jonka ansiosta harkkosaumat eivät näy rappauksen alta.

Laasti - Lue lisää

weber.vetonit ML Leca® laastimenekki (Klikkaa kuvaa suuremmaksi)
weber.vetonit ML Leca® laastimenekki (Klikkaa kuvaa suuremmaksi)

Pakkaslaasti

weber.vetonit ML Leca® P
Pakkaslaasti on tarkoitettu Leca® perusharkkojen ja Leca® Design -eristeharkkojen muuraukseen joko käsin, kelkalla tai pumppaamalla sisä- tai ulkotiloissa, talviolosuhteissa -15°C asti. Sitä voidaan myös käyttää tiilien muuraukseen ohuella saumalla. Laastin menekki on alhainen. On huomioitavaa, että muurauksen pinnassa saattaa esiintyä keväällä rakenteen kuivuessa normaalia enemmän suolahärmettä.

Pakkaslaastissa on alhainen vedenimukyky, jonka ansiosta harkkosaumat eivät näy rappauksen alta.

weber.vetonit ML Leca® P
weber.vetonit ML Leca® P
weber.vetonit ML Leca® P laastimenekki (klikkaa kuvaa suuremmaksi)
weber.vetonit ML Leca® P laastimenekki (klikkaa kuvaa suuremmaksi)

Harkkolaasti M100/500

weber.vetonit ML 10
Harkkolaastilla muurataan kevytsoraharkot sekä tiilet, kun niiden muuraukseen halutaan normaalia muurauslaastia lujempi laasti. Laastin työstettävyys on hyvä.

weber.vetonit ML 10 normaalia muurausta lujempaan muuraukseen
weber.vetonit ML 10 normaalia muurausta lujempaan muuraukseen

Pakkasmuurauslaasti

weber.vetonit ML 10 P
Laastia käytetään kevytsoraharkkojen ja tiilien muuraukseen talviolosuhteissa -15°C asti. On huomioitavaa, että muurauksen pinnassa saattaa esiintyä keväällä rakenteen kuivuessa normaalia enemmän suolahärmettä. Laastin työstettävyys on hyvä.

weber.vetonit ML 10 P
weber.vetonit ML 10 P
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
laastit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_79024.jpg
Paloturvallinen ja kestävä väliseinä helposti
Luja Kahi-harkko eristää ääntä soveltuen kantaviin ja ei-kantaviin väliseiniin.Kahi-harkoista rakentaminen on rationaalista, nopeaa ja edullista. Järjestelmän runkona toimivat ohutsaumamuurattavat Kahi-ponttiharkot. Raudoituksen asentamiseen on saatavissa roilo- ja putkikappaleita, valmispalkit aukkojen ylityksiin. Laastin levitykseen on saatavissa muurauskelkka.
201910_60767.jpg
Miten korjata tulipesän pienet halkeamat?
Vaikka tulipesät rakennetaankin kestämään kovia lämpötilojen vaihteluita, rapautuvat nekin ajan myötä käytössä. Tulipesä on mahdollista korjata myös itse, kunhan noudattaa muutamia helppoja työvaiheita.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
20231_51913.jpg
Takkaremontin neljä askelta
Sijaitseeko kodissasi vanha, toimimaton, epäkäytännöllinen, sisustukseen sopimaton ja hankalakäyttöinen takka, joka tulisi vaihtaa toisenlaiseen. Mikäli et oikein tiedä, kuinka tämä tapahtuu, voit hyvin jättää asiat Tulikiven huoleksi. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata uunimestari kotikäynnille ja valita uusi takka laajasta Tulikiven takkamallistosta.
Kiilto Vedeneristysjärjestelmä
Vedeneristys valmiiksi päivässä helposti ja nopeasti
Rakennustyömailla ja korjauskohteissa aika on kallista ja odottelu maksaa. Aikatauluissa pysyminen on tärkeää, koska muuten yhden työvaiheen viivästyminen voi viivästyttää koko työmaata. Kiilto KeraPro Vedeneristysjärjestelmä on kehitetty yhteistyössä ammattilaisten kanssa vastaamaan tähän haasteeseen. Nopealla pikavedeneristeellä vedeneristys saadaan kuntoon yhdellä käynnillä.
200811_13997.jpg
Puhdasta lämpöä
Kodin lämmitysjärjestelmää valittaessa tai parannettaessa ajatukset kannattaa suunnata tulevaisuuteen ja kiinnittää huomiota kotimaisuuteen, ympäristöystävällisyyteen sekä energian saatavuuteen. Kannattaa miettiä, mitä erilaisia lämmitystapoja omaan kotiin tarvitaan, jotta lämmitys olisi taloudellista, koti olisi viihtyisä sekä energian saanti olisi turvattu kaikissa tilanteissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton