Ruuvipaaluilla nopea ja kustannustehokas perustus

Ruuvipaalu on kestävä perustusmenetelmä kaikkeen rakentamiseen. Se tarjoaa kustannustehokkuutta ilman kaivuu- ja eristystöitä ja sen asentaminen on nopeaa koneellisesti tai käsin kiertämällä.Teräksinen ruuvipaalu on kestävä ja perustusmenetelmänä
erinomainen.

Teräksinen ruuvipaalu on kestävä ja perustusmenetelmänä erinomainen.

Vaivaton perustusmenetelmä kaikkeen rakentamiseen

Ruuvipaalu on nimensä mukaisesti paalu, joka ruuvataan maahan. Näin saadaan nopeasti ja helposti tukeva maa-ankkuri, joka toimii erilaisten rakennelmien perustuspilarina tai muuna kiinnikkeenä.

Asennus ei aiheuta tärinää tai melua, eikä vaadi mittavia maansiirtotöitä. Siten maaperä pysyy häiriintymättömänä ja ympäristö vahingoittumattomana. Myöskään routaeristystä ei tarvita kun ruuvipaalun kierrelaippa kierretään routarajan alapuolelle.

Ruuvipaalujen avulla voidaan tehdä perustukset paikkoihin, joissa muut perustusmenetelmät eivät helposti onnistu, esim. heikoille maaperille tai hankalien kulkuyhteyksien päähän. Teräksinen ruuvipaalu on kestävä ja perustusmenetelmänä erinomainen soveltuen moniin eri kohteisiin, kevyistä raskaisiin rakennuksiin.

Ruuvipaalut kätevästi verkkokaupasta

Ruuvipaaluilla saadaan kestävät perustukset nopeasti ja kustannustehokkaasti esim. autotallille.Ruuvipaaluilla saadaan kestävät perustukset nopeasti ja kustannustehokkaasti esim. autotallille.

Käsinasennettava ruuvipaalu kevyeen rakentamiseen

Käsinasennettava ruuvipaalu kierretään maahan esim. rautakangella tai muulla momenttivarrella. Käsinasennettava ruuvipaalu soveltuu hyvin kohteisiin, joissa tarvitaan vain muutamia paaluja, tai jossa koneellinen asennus on esim. vaikeiden maasto-olojen tai kulkuyhteyksien vuoksi mahdotonta.

Asennus tapahtuu lyömällä rautakangella ensin n. 20-30 cm syvä lähtöreikä maahan, jonka jälkeen ruuvipaalu asennetaan myötäpäivään kiertämällä haluttuun korkoon. Haluttaessa voidaan ruuvipaalu asentaa myös kannettavalla maaporalla. Monipuolinen kiinnikevalikoima varmistaa helpon kiinnityksen muihin rakenteisiin.

kasinkierto_1200x675

Koneasennettava ruuvipaalu raskaaseen rakentamiseen

Koneasennettava ruuvipaalu asennetaan maahan hydraulisella pyöritysmoottorilla, joka voidaan kiinnittää kaivinkoneeseen, etukuormaajaan tai muuhun työkoneeseen. Koneasennettavaa ruuvipaalua käytetään tyypillisesti raskaammassa rakentamisessa ja kohteissa, joissa tarvitaan useita paaluja. Kaikki suuremmilla, 250 mm ja 400 mm, laipoilla varustetut paalut ovat malliltaan koneasennettavia.

Koneasennuksella paalut saadaan asennettua kovempiin ja karkeampiin maalajeihin kuin käsin asennettaessa. Koneasennettavat ruuvipaalut on suunniteltu kestämään asennuksen rasitus. Lisäksi paalu voidaan tarvittaessa varustaa useammalla kierrelaipalla.

koneasennus_1200x675
Koneasennettavat ruuvipaalut soveltuvat sekä uudis- että korjausrakentamiseen, ja ovat kantokykynsä ja vetolujuutensa takia luotettava, ammattimainen ratkaisu.

Kantokykyä ja kestävyyttä

Ruuvipaalulla on erinomainen kantokyky myös routivissa maalajeissa. Ruuvipaalu soveltuu myös kaikkiin ankkurointeihin, joissa vaaditaan korkeaa vetolujuutta. Vaativissa kohteissa on käytettävä rakennesuunnittelijaa oikean paalutyypin määrittämiseksi.

Katso video ruuvipaalujen käytöstä

Kattava valikoima – korkea laatu

Ruuvipaaluja toimitetaan rakennuskohteen vaatimusten mukaan. Saatavana on useita eri vakiomittoja. Tavallisimmat putkikoot vaihtelevat 60,3–114,3 mm välillä.

Ruuvipaalut valmistetaan korkealaatuisesta teräksestä tarkkoja laatuvaatimuksia noudattaen. Paalut toimitetaan pääsääntöisesti kuumasinkittynä, mutta suuremmat 6,3 mm seinämävahvuiset ruuvipaalut toimitetaan yleensä pintakäsittelemättöminä. Yleisimmät kierrelaippojen koot ovat 150 mm, 250 mm ja 400 mm.

valikoima_1200x675
Huomioi nämä hankkiessasi ruuvipaaluja:
 • Varmistuthan, että materiaalitodistukset ovat tarvittaessa saatavilla hankkimistasi paaluista. Näin varmistut, että paalusi ovat tehty juuri siitä materiaalista kuin valmistaja on ilmoittanut – eikä esim. heikommasta teräslaadusta tai kierrätysteräksestä.
 • Käyttämiisi paaluihin tulisi olla saatavilla luotettavat kantavuustaulukot paalutyypeittäin. Tarvittaessa valmistajan on pystyttävä tarjoamaan mitoitusohje ruuvipaalujen mitoittamista varten.
 • Markkinoilla liikkuu myös Aasialaisvalmisteisia tuontipaaluja joiden materiaali- ja valmistuslaatu ei monesti yllä lähellekään kotimaisten ruuvipaalujen tasolle.

Tiesithän, että CE-merkintä on ollut pakollinen kaikilla ruuvipaaluilla 1.7.2014 lähtien. CE-merkintä varmistaa ruuvipaalujen laadun kaikissa tuotantovaiheissa. CE-merkityt ruuvipaalut löydät täältä.

Miksi käyttää ruuvipaalua?

Kustannustehokas ja nopea
 • Nopea asennus säästää työ- ja kalustokustannuksissa.
 • Edullinen kuljettaa ja varastoida.
 • Ei mittavia maansiirtotöitä.
 • Ei routaeristystä.
 • Ei salaojitusta.
 • Ei valu- ja muottitöitä.
 • Yhden paalun asentaminen vie aikaa vain muutamia minuutteja.
 • Vaatii yleensä vain yhden työmaakäynnin.

Lukemattomia käyttökohteita
 • Uudisrakennukset ja laajennukset, kaikenlaiset kevyet ja raskaat rakennelmat.

Erinomainen puristus- ja vetomurtokuorma
 • Mahdollistaa rakentamisen heikoille maaperille.

Heti valmis käytettäväksi
 • Ei kuivumisaikoja.
 • Voidaan asentaa kaikissa sääolosuhteissa.

Tarvitsetko perustukset nopeasti ja vähällä vaivalla?

Jätä yhteydenottopyyntö tästä. Ammattilainen auttaa sinua valitsemaan kohteeseesi sopivat ruuvipaalut.

 
Päivitetty
20.1.2021