Turvallista sähköä myös ulkotiloissa

Kosteisiin ja kylmiin tiloihin sekä ulkotiloihin kannattaa valita aina sellaiset pistorasiat ja kytkimet jotka kestävät ympäröivät olosuhteet. Täysin avonaisiin ulkotiloihin, kuten esimerkiksi talon ulkoseinään, tulee valita vähintään roiskevesitiiviit asennuskalusteet, joiden kotelointiluokka on IP44. Roiskevesitiiviyden lisäksi pistorasioiden on oltava vikavirtasuojattuja ja läpällisiä.

Katetuille terasseille sekä kylmiin sisätiloihin voidaan tapauskohtaisesti asentaa myös sisätiloihin soveltuvia asennuskalusteita. Kaikki sähköasennukset tulee tehdä aina ammattilaisen toimesta, ja sähkömieheltä saat myös parhaan tiedon siitä, minkälainen kotelointiluokka kyseiseen sähköasennukseen tulevilla tuotteilla tulee olla. 

Löydä sähkömies

IP44-kalusteita on saatavissa sekä IMPRESSIVO®-sarjasta että Kosti-kalustesarjasta.

Tilaa ilmainen Viihtyisää asumista turvallisessa kodissa -esite Esitepalvelusta
750

Kosti-sarja vaativiin olosuhteisiin

ABB:n Kosti -sarja on tehty kestämään vaikeita olosuhteita ja kovaa käyttöä. Tuotevalikoimasta löytyy painikkeet, kytkimet ja pistorasiat pinta-asennuksiin, sekä kaksoispistorasia uppoasennukseen.

Kosti-sarjan tuotteet on valmistettu korkealaatuisesta ja kestävästä raaka-aineesta ja ne soveltuvat asennettaviksi esimerkiksi kellarikerroksiin, autokatoksiin ja ulkotiloihin.

Tutustu Kosti-sarjaan

1920

Vikavirtasuoja suojaa sähköiskuilta

Lainsäädännöllä pyritään estämään johtovikojen ja viallisten laitteiden aiheuttamat vahingot. Voimassa olevat asennusmääräykset vaativat laajaa vikavirtasuojausta: Uusissa asennuksissa kaikki pistorasiat, joihin voidaan liittää siirrettävä sähkölaite, tulee suojata vikavirtasuojalla. Se on turvalaite, joka suojaa pistorasian käyttäjää sähköiskulta, ja katkaisee virran vikatilanteessa. Vikavirtasuojaus on järkevä ja edullinen tapa suojautua vahingoilta.

ABB:n asennuskalusteiden tuotevalikoimasta löytyy pistorasiamallit, joissa on sisäänrakennettu vikavirtasuoja. Jussi- ja Impressivo-sarjoissa on saatavissa myös erillinen kojerasiaan asennettava vikavirtasuoja.

750

Vahti-Jussi valvoo pihalla

Liiketunnistin huomaan kaiken. Vahti-Jussi sytyttää ulkovalot, kun pihalla on liikettä. Nuku yösi rauhassa – Vahti-Jussi reagoi heti kutsumattomiin vieraisiin. Langaton versio soveltuu hyvin jälkiasennukseen.

1920
19201

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö asennuskalusteista

 
Julkaistu
6.8.2018