Uuden sukupolven lämpöpumppu saneeraukseen ja uudisrakentamiseen

NIBE™F750

NIBE F750 on täydellinen poistoilmalämpöpumppu uudisrakennuksiin ja vanhoihin omakotitaloihin tai vastaaviin.

NIBE F750 on poistoilmalämpöpumppu, jossa on sisäänrakennettu tasavirtapuhallin sekä lämminvesivaraaja, joka on suojattu korroosiolta kuparilla. Sisäänrakennettu sähkövastus toimii lisälämmönlähteenä tarpeen mukaan.

Lämpöpumppu ottaa talteen poistoilmassa olevaa energiaa ja käyttää sitä talon lämmitykseen, mikä pienentää lämmityskustannuksia merkittävästi. Yksikkö huolehtii talon ilmanvaihdosta sekä lämmittää lämmitys- ja käyttöveden. NIBE F750 sopii matalalämpötilamitoitettuihin lämpöpatteripiireihin ja/tai lattialämmitykseen.

Lämpöpumpun toimintaperiaatteena on vaihteleva lauhdutus ja siksi kattilaosassa on 25 litran lämmöntasaussäiliö.

Lue lisää NIBE F1345:stä kohdasta NIBE-maalämpöpumput
NIBE™ F750NIBE™ F750

Energiatehokkuutta tuloilmamoduulin kanssa

NIBE SAM 40 tuloilmamoduuli on kehitetty toimimaan yhdessä NIBE F750 lämpöpumpun kanssa.

Asentamalla NIBE SAM 40 ja NIBE F750 saadaan erittäin energiatehokas koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto. NIBE SAM 40 on tuloilman lämmitysmoduuli, jonka avulla ilmanvaihdon tuloilman esilämmitys ja sisäänpuhallus hoidetaan hallitusti.

SAM 40-moduuli yhdistää lämmitetyn tuloilman F750:n tarjoamiin merkittäviin säästöihin. Sitä ohjataan F750-lämpöpumpulla, mikä mahdollistaa ilmanvaihdon ohjelmoinnin, loma-asetusten teon ym. Tuloilman lämpötila on asetettavissa välillä 16-52°C. Järjestelmään määritetään kiinteä tuloilman lämpötila, vaihtoehtoisesti tuloilman lämpötilaa muutetaan suhteessa ulkolämpötilaan. SAM 40:n sisäänrakennettu jäätymissuojatoiminto estää tuloilmapatterin jäätymisen. Koneessa on helposti käsillä olevat suodattimet ja suuri puhallinteho ja alhainen melutaso tehokkaiden matalaenergiapuhaltimien ansiosta.

SAM 40 voidaan asentaa seinäasennustelineelle tai VPB 200 lämminvesivaraajan päälle.

F750 + SAM 40 on erittäin taloudellinen lämmitysratkaisu taloihin kooltaan 140 - 200 m².

NIBE UplinkTM

NIBE Uplink on nopein, helppokäyttöisin ja tehokkain työkalu, jolla hallinnoit talosi NIBE lämpöpumppua!

NIBE Uplinkin ja internetin avulla saat nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen tämänhetkisestä tilasta.

Saat havainnollisen ja hyvän lähtökohdan lämmityksen ja käyttöveden seurantaan ja ohjaukseen.

Mahdollisen käyttöhäiriön sattuessa saat lisäksi heti ilmoituksen siitä sähköpostitse, mikä mahdollistaa nopeat toimenpiteet.

NIBE UplinkTMsopii yhdistettäväksi NIBE F1345 -lämpöpumppuun.

Lämpöpumppua voidaan ohjata NIBE Uplinkin tai pumpun selkeän ja yksinkertaisen näytön avulla. NIBE F1345 tarjoaa optimaalista energiansäästöä.

Lue lisää NIBE UplinkTM:stä kohdasta NIBE maalämpö

Poistoilmalämpöpumppu ottaa muuten ulospuhalletun energian talteen

Poistoilmalämpöpumppu on periaatteessa energiankierrätysjärjestelmä. Se kerää energiaa lämpimästä sisäilmasta, joka poistuu talosta ilmanvaihtojärjestelmän kautta käyttäen energiaa tuloilman, tilojen ja käyttöveden lämmittämiseen.

Poistoilmalämpöpumppu poistaa käytettyä ilmaa ja siirtää poistoilman lämpöenergiaa käyttöveteen ja lämmitysjärjestelmään. Käytännössä se tapahtaa seuraavasti: puhallin poistaa ilmaa talon kosteista tiloista ja synnyttää pienen alipaineen, jonka ansiosta ilma talon muista huoneista siirtyy kosteisiin tiloihin.

Ennen kuin ilma puhalletaan ulos talosta, poistoilmajärjestelmä ottaa talteen sen sisältämää lämpöenergiaa ja siirtää sen kylmäainepiiriin. Jäähdytetty ilma puhalletaan ulos. Samaan aikaan lämpöpumpun kaasupuristusjakso nostaa kylmäaineen lämpötilaa ja siirtää talteenotetun lämmön vesikiertoiseen järjestelmään, joka lämmittää käyttövettä, talon tai molemmat.

Poistoilmalämpöpumppu täyttää hyvin eristetyn talon lämmöntarpeen kaikissa olosuhteissa. Tehokkaasti toimiessaan se voi laskea talon lämmitysenergiankulutusta huomattavasti perinteisiin lämmitysjärjestelmiin verrattuna.

Poistoilmalämpöpumppu sopii hyvin yhteen lattialämmitysjärjestelmien kanssa varmistaen miellyttävän sisälämpötilan, alhaiset käyttö- kustannukset, pitkän käyttöiän ja minimaalisen huoltotarpeen.

Lue lisää uutuuspoistoilmalämpöpumpusta
1. Lämmin poistoilma puhalletaan lämmönsiirtimen läpi, jolloin lämpöenergiaa siirtyy kylmäainepiiriin. Kylmä poistoilma puhalletaan ulos talosta.
2. Kompressori puristaa kylmäaineen kokoon, jolloin sen lämpötila nousee. 
3. Poistoilmasta otettu energia siirretään talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja käyttöveden lämmitysjärjestelmään.
4. Lauhduttimessa kaasu tiivistyy nesteeksi ja on taas valmis höyrystymään ja keräämään lisää lämpöenergiaa.1. Lämmin poistoilma puhalletaan lämmönsiirtimen läpi, jolloin lämpöenergiaa siirtyy kylmäainepiiriin. Kylmä poistoilma puhalletaan ulos talosta.
2. Kompressori puristaa kylmäaineen kokoon, jolloin sen lämpötila nousee.
3. Poistoilmasta otettu energia siirretään talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja käyttöveden lämmitysjärjestelmään.
4. Lauhduttimessa kaasu tiivistyy nesteeksi ja on taas valmis höyrystymään ja keräämään lisää lämpöenergiaa.

Korjaus-tai uudiskohteeseen

Jos olet rakentamassa uutta taloa tai rakennuttamassa asuntoja, nyt on täydellinen hetki sijoittaa NIBEn energiatehokkaisiin lämmitysjärjestelmiin. NIBE poistoilmalämpöpumppu laskee talosi lämmityskustannuksia 30-50%. Se tarjoaa myös turvallisen, huolettoman ja ympäristöystävällisen lämmitysratkaisun.

Milloin kannattaa valita poistoilmalämpöpumppu?

Poistoilmalämpöpumpun vaatima ilmanvaihtojärjestelmä on rakennettava samaan aikaan talon kanssa. Ei ole välttämättä kannattavaa eikä käytännöllistä asentaa poistoilmajärjestelmää jälkikäteen. Seuraavissa tilanteissa kannattaa valita NIBE-poistoilmalämpöpumppu.

1. Kun rakennat uutta omakotitaloa tai rakennutat uusia

Valitse poistoilmalämpöpumppu suunnitteluvaiheessa, niin vaaditut ilmanvaihtokanavat sisällytetään talosi suunnitelmiin. Kun talo on valmis ja poistoilmalämpöpumppu on asennettu, voit nauttia markkinoiden tehokkaimmasta lämmönkierrätysjärjestelmästä. Taloosi virtaa raikasta lämmitettyä ilmaa, hanoista virtaa kuumaa vettä ja sähkölaskusi ovat murto-osan entisistä!

Jos olet rakentamassa omakotitaloa tai rakennuttamassa uusia asuntoja, valittavanasi on lukuisia lämmitysjärjestelmiä ja lämmönlähteiden yhdistelmiä. Valintaan vaikuttavat luonnollisesti talosi koko ja lämmöntarve sekä “vihreät tavoitteesi”. NIBE-poistoilmalämpöpumppu on kustannustehokkain ratkaisu pieniin ja keskisuuriin taloihin.

2. Kun on aika vaihtaa vanha poistoilmalämpöpumppu

Jos talosi on alunperin varustettu poistoilmalämpöpumpulla ja alkuperäinen pumppu alkaa olla käyttöikänsä lopussa, on täydellinen hetki vaihtaa NIBEn uuden sukupolven lämpöpumppuihin ja tehdä lämmitysjärjestelmästäsi energiatehokkaampi.
 
Julkaistu
26.8.2013