Viikon kysymys: Pihatien ojitus?

Kysymys:

Tarkoitus olisi tehdä autokatosta. Nykyinen pihaanajotie tulisi toiseen kohtaan, joka on pienessä rinteessä. Autokatokseen ajattaessa joudutaan ajamaan ojan yli. Kysynkin, että onko tuohon tullut mitään määräyksiä kuinka suuri halkaisijaltaan ojitusputken tulee olla ja tuleeko sen olla muovia vai betonia? Kevytkuorma-autolla ajetaan ylitse. Onko kaupungilta kysyttävä jotkut säädökset tähän vai tekeekö kaupunki siihen itse ylityskohdan? Tuleeko ottaa jotain muuta huomioon? Oja on yläosasta kolme metriä leveä ja joku puolitoista metriä syvä.

Vastaus:

Ilmeisesti kysymys on kaavoitetusta alueesta. Ensimmäiseksi pitää selvittää kaupungin tekniseltä puolelta, salliiko kaava uuden liittymän tontille. Oja on suhteellisen iso, joten tekninen puoli todennäköisesti määrittää myös putken koon. Putki voi olla PVC-putkea tai betonia. Sinä suoritat rakennustoimenpiteen ja hankit kaikki materiaalit.

Lue lisää piharakenteista

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
19.8.2013