JELD-WENin saunan ja kylpyhuoneen lasiovet

Saunan ovi

Sauna edustaa suomalaisia perinteitä, rauhallisuutta ja läheistä luontosuhdetta. Nykyisin halutaan panostaa saunaan sekä kylpyhuonetiloihin ja tehdä niistä rentouttava ja viihtyisä keidas. Oikeanlainen saunanoviratkaisu sitoo sisustuksen harmoniseksi kokonaisuudeksi kestäen erinomaisesti vettä, kosteutta ja lämpötilanvaihtelua.

Saunanoven tulisi olla osa sisustuskokonaisuutta – saunanovi saattaa toimia myös innoittajana koko muulle sisustukselle. Lasinen ovi tekee saunasta joka tapauksessa tilavamman tuntuisen ja tyylikkäämmän näköisen. Ovimalleja löytyy niin hillitylle, räväkälle kuin luonnonläheiselle sisustajalle. Voit valita saunanovesi värin tai tyylisi mukaan. Vaihtoehtoja löytyy perinteisistä Sauna-perussaunanovista sekä moderneista, tyylikkäistä sekä korkealaatuisista Purity -saunanovista.

Lisää tietoa sisäovista...

Jeld-wen-purity-saunanovi-o

Ovien kätisyys

Saunanovi toimitetaan oikeakätisenä ja kätisyys voidaan tarvittaessa vaihtaa vasenkätiseksi asennusvaiheessa. Symmetristä ovea voi siis kääntää 180 astetta ilman, että se vaikuttaa oven ulkonäköön.
Poikkeuksena on Oksa- ja Ornament-saunanovet, joiden kätisyys pitää ilmoittaa jo tilattaessa.

Kätisyys määräytyy oven avautumissuunnan perusteella. Avautumispuolella näet oven saranat ja avaat oven vetämällä ovea itseesi päin. Oikeakätisen oven saranat ovat oven avautumispuolella oikealla ja ovi avataan oikealla kädellä. Vasenkätisen oven saranat taas näkyvät vasemmalla puolella ja ovi avataan vasemmalla kädellä.

jeld-wen-oven_katisyys_vase
jeld-wen-oven_katisyys_oike

Ovi itsesi näköiseksi vetimen ja karmin avulla

JELD-WENin saunanoviin saa helposti yksilöllistä ilmettä vetimen sekä karmin valinnalla.
Oviin on saatavissa tyylikäs design-vedin. Pystyvetimen, vaakavetimen tai uritetun nuppivetimen saa lisähinnalla tiettyihin saunanoviin ovitilauksen yhteydessä. Puuvetimen kiinnitysmekanismi on patentoitu ratkaisu, joka sopii vain JELD-WENin saunanoviin, eikä vetimiä myydä erikseen.

Vetimen valintaan vaikuttaa monta asiaa. Halutaanko valita vedin, johon myös lapset ylettyvät helposti? Tässä tapauksessa hyvä valinta on pystyvedin. Pystyvetimen avulla saadaan myös näyttävyyttä esimerkiksi täysin kuviottomaan oveen.
Vaakavetimen avulla saadaan jatkettua sauna- sekä pesutiloissa olevia vaakasuuntaisia linjoja.
Oven ollessa kuvioitu (esimerkiksi Ornament), ei välttämättä haluta rikkoa kaunista kuviota poikkisuuntaisella vetimellä. Tässä tapauksessa vaihtoehdoiksi jää sekä pysty- että nuppivedin.

Kiinnitä katseesi myös karmiin. Karmi voi ovimallista riippuen olla joko mäntyä, leppää, tervaleppää tai mustaksi värjättyä oksatonta mäntyä. Useiden väri- ja materiaalivaihtoehtojen ansiosta saat valittua kotiisi sinun sisustukseesi sopivan kokonaisuuden.

Miksi lasiovi?

Suomalaiselle on tärkeää luonto sekä luonnonvalo.
Tilojen ollessa sijoitettu siten, että tilaan (esimerkiksi saunaan) ei ole suoraa ikkunaa, saadaan luonnonvaloa käyttämällä lasista ovea.
Lasiovien käyttö myös yhdistää saunan, pesu- sekä kodinhoitohuoneen yhtenäiseksi tilaksi. Tämä korostuu kun kaikki ovet valitaan samasta sarjasta. Satiinilasi soveltuu erityisen hyvin pesuhuoneen sekä kodinhoitohuoneen oveen, sillä se tarjoaa riittävästi yksityisyyttä huolimatta siitä, että valo pääsee kauniisti huoneeseen.

Kylpyhuoneen ovi

Spa-lasiovet ovat geometrisesti ja luonnonläheisesti kuvioituja ovia, joista vaativammankin maun omaava löytää helposti mieleisensä. Lasiovi soveltuu erinomaisesti kylpyhuoneen oveksi, sillä se on näyttävä ja pitkäikäinen oviratkaisu, joka kestää hyvin kylpyhuoneen kosteissa olosuhteissa. Kylpyhuoneen oven ollessa lasia, sinun ei tarvitse huolehtia onko ovi liian lähellä suihkua. Rohkea ja moderni sisustaja valitsee lasiovet myös kodin muihinkin tiloihin, esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen. Spa-lasiovet ovat kotimaisia Avainlippu-tuotteita.

Jos ei koe lasiovea omakseen, löytyy JELD-WENin valikoimasta kosteantilanovi myös siinä tapauksessa. Roiskevedenkestävä sisäovi (rvk-ovi) on kodin kylpyhuoneen ovi. Patentoidulla menetelmällä käsitelty sisäovi on ulkonäöltään huullosta ja pintakäsittelyä myöten täysin samanlainen kuin muutkin kevytlaaka- ja kevytpeiliovet, joten kotiin saadaan kylpyhuonetta myöden yhtenäinen ovisisustus. Oven ja suihkun välillä tulee olla vähintään 1,5 metrin välimatka. Bath-kylpyhuoneenovet on valmistettu Suomessa.

Bath-mallistoon kuuluu lisäksi Bath-satiinilasiovisetti. Satiinilasiovi on satiinilasinomaisesti läpikuultava tyylikäs valkoinen lasiovi.


Jeld-wen-kosteantilanovi-ve
JELD_WEN_Spa_Oksa_Plus_ja_P

Oven koon mittaus

Ovien mitoista puhuttaessa käytetään niin kutsuttuja moduulimittoja. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi moduuli (1M) on 100 mm. Uudisrakennuksissa yleisin sisäovikoko on 9 x 21M, saunanovikoko 7-9 x 19M.

Ennen ovien tilaamista on mitattava oven asennusaukon leveys ja korkeus. Saunan lasioven sekä lattian väliin jätetään yleensä noin 200 mm tuuletusrako. Karmimitan yläpuolelle sekä molemmille sivuille jätetään asennusta varten 10-20 mm asennusväli.

Esimerkkinä, tarvitset oven saunaan jonka oviaukon kooksi mitataan 900 x 2100 mm. Asennusväli huomioiden, aukkoon sopii siis 890 x 1890 mm saunanovenkarmi. Tässä tapauksessa valitset siis 9 x 19M kokoisen oven saunaasi.
Mitoitus toimii vastaavasti kotisi muiden ovien kanssa. Oviaukon ollessa 900 x 2100 mm, sopii siis 890 x 2090 mm karmi helposti paikoilleen. Tässä tapauksessa valitset siis 9 x 21M kokoisen lasisen tai puisen sisäoven.

Oikean kokoisen oven valinnassa saat apua ammattitaitoisilta myyjiltä.

JELD-WEN-ovia myyvät kaikki hyvin varustellut rauta- ja puutavarakaupat.
jeld-wen-mitoitus_saunanove
 
Julkaistu
9.8.2013