• Etusivu
  • Talo

Osaatko saumata laatoituksen oikein?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 07.08.2013
20138_35874.jpg

Nyt saumataan laattojen saumat Webeerin DECO- ja PROF-Laattasaumalla sisä- ja ulkotiloissa.

DECO- ja PROF-saumalaastit ovat saaneet kiitosta käyttäjiltään. Tuotteissa on kiinnitetty eritystä huomiota työstettävyyteen ja helppoon pesuun. Oikeaoppinen pesutekniikka palkitsee tekijän tiiviillä ja tasavärisellä saumalla. Saumat ovat hyvin kulutuksen kestäviä ja värit pysyviä. Tiivis sauma on helppo pitää puhtaana, puhdistukseen riittää vesi tai laimea pesuliuos.

Tutustu Weberin laasteihin

Näin saumaat laattasauman

Sekoita weber.vetonit DECO- tai PROF Laattasauma -laastijauhe juomakelpoiseen veteen pakkauksen ohjeen mukaisesti. Seisota saumalaastia n. 5 min ja sekoita uudelleen.

Ensin sekoitetaan laasti.
Ensin sekoitetaan laasti.

Suojaa nurkka- ja liikuntasaumat esim. saumanarulla ennen saumalaastin levitystä.

Suojataan nurkat (nurkkiin ja liikuntasaumoihin laitetaan silikoni).
Suojataan nurkat (nurkkiin ja liikuntasaumoihin laitetaan silikoni).

Levitä laasti solukumilastalla saumattavalle pinnalle. Saat saumat täyttymään helpommin liikuttamalla lastaa vinottain saumoihin nähden.

Laasti levitetään saumattavalle pinnalle.
Laasti levitetään saumattavalle pinnalle.

Pesuajankohtaan vaikuttaa laattatyyppi ja olosuhteet. Aloita pesu, kun laastia ei enää tartu sormeen saumaa painetaessa. Vaihda pesuvettä usein työn aikana, jota saumoista tulee tasavärisemmät.
Poista pesun lopuksi sauman pinnalle muodostunut vaahto ja ylimääräinen vesi. Liikuta mahdollisimman kuivaa sientä hitaasti laatoituksen pinnalla vinottain saumoihin nähden. Paina vain kevyesti, ettei saumasta tule liian syvä. Muista puhdistaa sieni usein.

Pesu aloitetaan, kun laastia ei tartu sormeen saumaa painettaessa.
Pesu aloitetaan, kun laastia ei tartu sormeen saumaa painettaessa.

Poista laatan pinnalle jäänyt pölykalvo pehmeällä rätillä sauman kuivuttua esim. seuraavana päivänä.

Pölykalvo poistetaan seuraavana päivänä.
Pölykalvo poistetaan seuraavana päivänä.

Lempiväri saumaakaan tinkimättä!

DECO- ja PROF-saumalaastit ovat saaneet kiitosta käyttäjiltään. Tuotteissa on kiinnitetty erityistä huomiota työstettävyyteen ja helppoon pesuun. Oikeaoppinen pesutekniikka palkitsee tekijän tiiviillä ja tasavärisellä saumalla. Saumat ovat hyvin kulutuksen kestäviä ja värit pysyviä. Tiivis sauma on helppo pitää puhtaana, puhdistukseen riittää vesi tai laimea pesuliuos.

Sauman ei enää tarvitse olla pelkkää harmaata...
Sauman ei enää tarvitse olla pelkkää harmaata...
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
20172_48412.jpg
Tontista talosuunnitelmiin
Uudessa seurantakohteessamme seuraamme asiakkaan omien suunnitelmien pohjalta toteutetun Kastelli-talon rakentamista Lempäälään. Lähtökohtana oli lehti-ilmoituksen perusteella yksityiseltä ostettu yli 2000 neliön tontti, jolle haluttiin yksikerroksinen omakotitalo.Alussa oli vain rakentajaperhe, tontti ja toiveet, joiden konkretisoimiseksi sovittiin suunnitteluaika Kastellin kanssa. Toivelista tarkentui ja sai uusia toiveita ympärilleen Kastellin myyntipäällikkö Marja Jantusen haastatellessa rakentajaperhettä. Kun taustatiedot oli koottu, istuttiin starttipalaveriin hahmottelemaan mm. budjettia, aikataulua ja talomallia.
202110_73275.jpg
Miten ja millä hormit sekä tulisijat tulee paloeristää?
Paloturvallisuus on asia, johon ei sovi suhtautua kevyesti. Elävä tuli takassa ja kuumat savukaasut hormissa ovat aina omalta osaltaan riski, mikäli turvallisuudesta ei ole huolehdittu asianmukaisesti rakenteissa tai itse käytössä olevassa tuotteessa, vaikkapa hormissa ja takassa.On tärkeää kiinnittää huomiota paloturvallisuuteen jo itse tulisijaa ja hormia valittaessa, mutta myös olla itse aktiivinen selvittämään, millaisia vaatimuksia paloturvallisuuden saavuttamisella on esimerkiksi välipohjan sekä yläpohjan suhteen – tai vaikka tulisijan takana olevaan palomuuriin.
20083_9550.jpg
Sisustuksen ylempi taso
Portaat ovat nousemassa yhdeksi talon näkyvimmistä sisustuselementeistä designhuonekalujen rinnalle. Tarjoamme tyylikkäitä teräsporrasratkaisuja sisustuksen ylemmältä tasolta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton