Mistä rahat kylpyhuoneremonttiin?

Pesutilat ovat alttiina kovalle kulutukselle

Vanhan kylpyhuoneen remontointi on aiheellista viimeistään silloin, kun pintojen materiaalit ovat kuluneet tai rikkoutuneet. Myös vesikalusteet kuluvat ja niiden käyttöikä on rajallinen. WC- ja pesutiloja käytetään useita kertoja päivässä pintojen ollesa kovassa rasituksessa pelkästään jo kosteudenkin takia.

Kylpyhuoneen remontti on hieman haastavampi projekti kuin muiden huonetilojen, sillä pesutilat on löydettävä siksi aikaa muualta. Kosteusteknisetkin seikat on otettava huomioon. Remontin jälkeenkin vedeneristyksen sekä ilmanvaihdon on oltava kunnossa, jotta tila toimisi suunnitellulla tavalla.

Kylpyhuoneen vanha "kulahtanut" ilme muuttuu täysin remontin jälkeen ja uusittu kylpyhuone lisää asumismukavuutta nostaen huoneiston arvoa.

Kylpyhuoneremontin hinnaksi tulee n. 5000 - 6000 €

Pesu- ja kylpyhuoneissa suurimmat korjausvirheet ovat puutteellinen tai virheellinen vesieristys sekä ilmanvaihto.
Remontoinnin yhteydessä pesuhuone on kokonaisuudessaan vesieristettävä lattioiltaan ja seiniltään. Vesieristeen on oltava yhtenäinen. Työ kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi. Näin varmistuu vedenpitävyys ja työlle saa takuun. Kun vesieristys on tehty, on syytä peittää pinnat ennen pinnoitustöiden aloittamista. Tällöin mahdollisesti putoavat esineet eivät pääse vahingoittamaan eristettä.

RemonttiOptimilla saat kätevästi arvion kustannuksista

Remontin suunnittelu on hyvä aloittaa määrittelemällä ensin mitä uusitaan ja missä laajuudessa. Tilan mittatiedot toimivat lähtötietoina materiaalikustannuksia laskettaessa ja niiden pohjalta arvioidaan myös tulevat työkustannukset.

Remontin suunnitteleminen herättää monia kysymyksiä, joista ensimmäinen yleensä liittyy kustannuksiin. Mitä koko remontti tulee maksamaan? Materiaali- ja työkustannukset saattavat vaihdella paljon riippuen tekijästä, materiaalivalinnoista sekä kohteen sijainnista.

RemonttiOptimi on kehitetty palvelemaan remontin tekijöitä. Ohjelman tarkoituksena on antaa kustannusarvio remontoitavasta kohteesta. Syötettyjen tietojen perusteeella ohjelma tekee arvion työ- ja materiaalikustannuksista. Lopullista kustannusarviota on mahdollista muuttaa vaihtamalla annettuja tietoja. Tämä mahdollistaa remontin kustannusten suunnittelemisen eri toteutusvaihtoehdoilla.
RemonttiOptimi on erinomainen työkalu remontin kustannussuunnittelussa. Sen avulla on mahdollista säästää useita euroja kun eri työvaiheiden kustannukset ovat etukäteen tiedossa eikä ikäviä lisäkustannuksia synny.

Laske remontin kustannusarvio RemonttiOptimilla tästä

Osta RemonttiOptimin täysversio tästä
 
Julkaistu
22.4.2014