Viikon kysymys: Laminaatti kopisee?

Kysymys:

Uusi juuri asennettu laminaattilattia kopisee häiritsevästi. Kaksi myyjää ko. liikkeestä sanoivat, ettei muovimaton päälle asennettaessa tarvita erillistä askeläänieristettä. Kyseessä rivitalohuoneisto. Nyt kun lattia on asennettu ilman äänieristettä, lattia kopisee huomattavasti. Harmittaa, jos muutaman kymmenen euron askeläänieristeellä asia olisi toinen ja se, että uskoin "ammattilaisia". Onko kopinalle mitään tehtävissä? Onnistuuko laminaatin purkaminen ja uudelleen asennus äänieristeen lisäämiseksi laminaatin alle?

Vastaus:

Oletettavasti lattiassa on isoja epätasaisuuksia. Asennuksen tasaisuus pitäisi olla +/- 3 mm. Riippuen laminaatin rakenteesta sen voi purkaa ja asentaa uudelleen. Mielestäni alle olisi pitänyt asentaa valmistajan edellyttämä alusmateriaali. Jos pohja on epätasainen, se ei kuitenkaan poista kopinasta johtuvaa ongelmaa.

Lue lisää sisäpinnoista!

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
5.8.2013