Rudus Hyvinkään asuntomessuilla

Rudus on mukana Hyvinkään asuntomessuilla. Osasto Ua 11 on heti messualueelle saavuttaessa pääkäytävän varrella. Osastolla esitellään Ruduksen kokonaistarjooma kodin, mökin ja pihan rakentajille kiviaineksista betoneihin ja pihan kiveyksiin. Pihakivet ja muurikivet ovat esillä luonnollisessa ympäristössään Ruduksen osastolla sekä monen messukodin pihassa. Osastolla mm. näkee, miten kapillaarikatkosepeli estää kosteuden nousun rakenteisiin ja miltä erilaiset kiviainekset näyttävät. Osastolla saa myös tietoa miten rakentaja voi vaikuttaa hiilijalanjälkeensä Ruduksen Vihreää betonia käyttämällä.


Aukion keskusta toimii autopaikkana, päällysteenä vettä läpäisevä Golfkivi, rajaukset hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri Kulo.
C:\Documents and Settings\Nurmi\Työpöytä\250
Vallikko-muurikiveä sekä hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri KuruVallikko-muurikiveä sekä hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri Kuru

Rudus-aukio

Rudus on saanut oman pysyvän nimikkoaukion messualueelle. Myötätuulentien päähän on rakennettu yhteistyössä Hyvinkään kaupungin kanssa Rudus-aukio. Rudus on toimittanut kivet aukion rakentamiseen ja sponsoroinut myös aukion suunnittelun. Siitä kertoo suureen kiveen kiinnitetty messinkilaatta jälkipolvillekin.

Aukion tiedot:
rakennuttaja Hyvinkään kaupunki
suunnittelija Allium Oy
urakoitsija Kiviasennus- ja saneeraus Koponen Oy
tuotteet Rudus Formento -maisematuotteet

Kohteessa käytetyt tuotteet:
Louhi-kivet, profiloitu Savu
Kartanokivi, HP kuru
Kartanokivi, HP kulo
Valokivi
Golf-kivi, harmaa
Noppakivi, harmaa
Vallikko-muurikivi
Vallikko-valokivi
Vallikko-muurikivistä tehty allas Vallikko-valokivineen. Etualalla Golfkivi, rajaukset hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri Kulo.
Vallikko-muurikivistä tehty allas Vallikko-valokivineen. Etualalla Golfkivi, rajaukset hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri Kulo.

Lisäksi aukiolla on nähtävänä Rudus Ilmastuskaivo. Ilmastuskaivo on tarkoitettu parantamaan puiden juurien ilmansaantia rakennetussa ympäristössä sekä imeyttämään hulevesiä niiden syntypaikalla.

Louhi-kivet, väri savuLouhi-kivet, väri savu
Vallikko-muurikiveä sekä hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri KuruVallikko-muurikiveä sekä hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri Kuru

Rudus Ilmastuskaivo

Rudus Ilmastuskaivo on tarkoitettu parantamaan puiden juurien ilmansaantia rakennetussa ympäristössä sekä imeyttämään hulevesiä niiden syntypaikalla. Puun ympärille voidaan laittaa useampi ilmastuskaivo.

Kaivo asennetaan vettä hyvin läpäisevän hiekan tai soran varaan. Näin taataan hulevesien nopea imeytyminen maaperään. Kaivon ympärille tulee karkeaa mursketta, jotta ilmastusreiät eivät tukkeudu.

Kansirakenteena teleskooppikansisto ritiläkannella. Ilmastuskaivon korkeus on n. 50 cm.

Rudus IlmastuskaivoRudus Ilmastuskaivo
 
Julkaistu
5.8.2013