Lastenhuoneet Asuntomessuilla täynnä kivoja ideoita

Asuntomessutaloista useimmat on suunniteltu ja sisustettu lapsiperheille. Hyvinkäällä onkin mainio tilaisuus poimia ideoita lasten ja nuorten huoneiden suunnitteluun. Tänä vuonna asuntomessujen lasten ja nuorten huoneet ovat piristävästi keskenään erilaisia – viime vuosina perinteiseksi sisustukseksi vakiintuneen tytölle vaaleanpunaista ja pojalle vaaleansinistä -tyyliäkin löytyy, mutta joukossa on myös kokonaan toisenlaisia ratkaisuja.
Tänä vuonna Asuntomessut ovat avanneet yleisölle myös perheiden tarinat, mikä oli muutenkin kiva idea, mutta sen perusteella lasten ja nuorten huoneista voi päätellä myös jonkin verran, mitkä huoneista ovat lasten kokonaan tai osittain itse sisustamia.

Erilaisia tilaratkaisuja

Lastenhuoneissa erilaisia ratkaisuja on tehty jo piirrosvaiheessa huoneiden sijoittamisessa. Ensimmäinen kysymys kuuluukin: Pidetäänkö lapset silmien alla vai onko heillä oma valtakuntansa? Kummankinlaisia ratkaisuja löytyy Hyvinkään messutaloista.
Jos lapsilla on ikää enemmän kuin 10 vuotta ja he saavat itse päättää, ratkaisu lienee todennäköisimmin messukohteiden 21 ja 27 kaltainen: nuorilla on yläkerrassa oma valtakuntansa. Toinen ääripää löytyy kohteesta nro 25, jossa kaikki makuuhuoneet ovat samassa kerroksessa eikä lasten ja nuorten huoneissa ei ole lainkaan ovia.

Toinen kysymys koskee tilaa: Minkä kokoisia lasten ja nuorten huoneista tehdään? Messutaloissa Hyvinkäällä monet lastenhuoneet ovat pikemminkin pieniä kuin tilavia. Kohteessa nro 16 perhe on jättänyt piirrosvaiheessa talosta yhden huoneen pois saadakseen pojalle suuremman huoneen.

Enemmän huoneita, vähemmän tilaa, on tavallisin ratkaisu silloin, jos lapsia on monta. Sisustus, joka kertoo kahden lapsen jakavan saman huoneen, on Asuntomessuilla poikkeus.
Pirteät sisustuspaneelit elävöittävät huonetta ja antavat sille rytmiä. Lasten sängyt ovat nyt suuria ja mukavia.Pirteät sisustuspaneelit elävöittävät huonetta ja antavat sille rytmiä. Lasten sängyt ovat nyt suuria ja mukavia.

Tehosteseinissä kokonainen maailma

Tehosteseinien iloiset tapetit, leikkisät sisustuspaneelit ja maalatut eläinhahmot jäävät mieleen kivoina ja onnistuneina ratkaisuina. Vaaleat, rauhalliset värit muilla pinnoilla herättävät tehosteseinien kuvat ja värit eloon hyvin viehättävällä tavalla.
Vaikka pinkkejä tyttöjen huoneita löytyy aikaisempien Asuntomessujen tapaan myös Hyvinkäältä, uusi lastenhuoneen väri on nyt selvästi oranssi, joka yhdistettynä valkoiseen luo raikkaan ja iloisen vaikutelman. Myös vihreää on käytetty pirteästi. Messukohteessa 21 oranssi ja vihreä yhdistyvät hauskasti toisen tytöistä sisustettua huoneensa kelta-oranssin ja toisen vihreän sävyiseksi.

Pojille on tarjottu sinistä, ruskeaa ja kohteessa nro 9 yksilöllisemmin puna-musta-harmaata värimaailmaa. Kaiken kaikkiaan lastenhuoneet ovat Hyvinkäällä yllättävänkin eleettömiä. Toki lasten muuttaessa huoneisiinsa eleettömyys loppuu siihen: seinät täyttyvät kuvista, hyllyt leluista ja harrastuksiin liittyvistä esineistä ja sisään muuttavat myös nyt näkymättömät lemmikkieläimet. Muunneltavuus onkin valttia ja ehkä tilaa on jätetty sisustuksessa juuri sille, ettei huonetta ole yritetty turhaan sisustaa lopullisesti ennen luovimman perheenjäsenen viimeisimpiä ajatuksia.

Kurkista Asuntomessujen lastenhuoneisiin!

Mukavia suuria sänkyjä ja löhöilytuoleja

Hyvinkäällä lastenhuoneista vain muutamassa oli perinteinen lastensänky. Nyt trendinä on sisustaa lastenhuone hyvin nuorellekin lapselle mukavalla suurella sängyllä, joka ei jää pieneksi ja jota ei tarvitse vaihtaa lapsen kasvaessa. Yksityiskohtana huoneissa kannattaa kiinnittää huomiota erilaisiin mattoihin. Erityisen söpöjä ovat kohteen nro 2 lastenhuoneiden pehmeät matot, joissa on pienenpieniä käpälänjälkien muotoisia reikiä.

Kohteessa nro 21, jossa tytöt ovat itse saaneet sisustaa huoneensa, kummankin nuoren huoneessa on suuri löhöilytuoli. Myös messutalo 9:n nuoren huoneessa on selvästi panostettu nuoruuden keskeiseen teemaan: löhöilyyn, haaveiluun ja musiikin kuunteluun. Työpöytien koko jää monessa kohteessa hieman askarruttamaan: piirtämisen ja askartelemisen parhaina vuosina pieni, välillä lähes olematon työpöytä lastenhuoneessa vaikuttaa oudolta ratkaisulta. Kohteessa nro 26 prinsessalla sitä vastoin on kunnon työpöytä. Tässä kohteessa lapsi onkin itse päättänyt sisustuksen keskeisistä valinnoista. Tärkeintä huoneessa on se, mitä siellä voi tehdä.

Metsäkaltevan asuntomessualueelle Hyvinkäälle muuttaa paljon lapsiperheitä. Luonnonläheinen alue tarjoaa hyvät ja turvalliset puitteet myös ulkoleikeille.Metsäkaltevan asuntomessualueelle Hyvinkäälle muuttaa paljon lapsiperheitä. Luonnonläheinen alue tarjoaa hyvät ja turvalliset puitteet myös ulkoleikeille.
 
Päivitetty
18.7.2013