Asuntomessut Hyvinkäällä:
Messujen avajaisissa kiire ja viimeistely taittuvat muuton odottamiseksi

Asuntomessut Hyvinkäällä avautuvat perjantaina 12.7. Viimeinen viikko on messukohteissa kiireistä aikaa, sillä talot on viimeisteltävä näyttelykuntoon. Antti Hemminki messukohteessa nro 3 huolehtii tulevalla viikolla mm. viimeisistä istutuksista pihalla.
Vaikka aikataulut ovat tuottaneet rakennuttajalle tuskaa messujen lähestyessä, joistain asioista on päästy odotettua nopeammin. Miellyttävän yllätyksen aiheutti messukohteessa nro 3 talon isännälle takka, jota ei tarvinnutkaan lämmittää kymmentä kertaa ennen pinnoittamista.
”Lämmitystarve riippuikin laastityypistä. Uudella laastilla, jota käytettiin, riitti ihan muutama lämmityskerta, ja takka sai pinnoitteensa jo viime viikon tiistaina. Siltä osin väärää tietoa siis, että siitä ei olisi vähemmällä kuin kymmenellä lämmityskerralla selviytynyt. Mutta hyvä näin!” Hemminki kertoo.

Viimeisellä viikolla edessä on monenlaista viimeistelytyötä. Ajoradalle asennetaan pihakiviä ja Hemminki istuttaa itse pihalle tulevat havukasvit. Saunan terassille asennetaan lasit. Sisätiloissa Kaani Oy huolehtii sisustamisesta.

Piippu on ollut lämpimänä ja useita kertoja.Piippu on ollut lämpimänä ja useita kertoja.

Mahdollisimman pian uuteen kotiin

Talo tulee viikon kuluessa näyttelykuntoon, mutta teknisen tilan putkitus viimeistellään vasta messujen jälkeen. Hemminki pyrkii muuttamaan taloon asumaan kuitenkin mahdollisimman pian messujen päätyttyä. Asumistaso nousee kaikin tavoin, kun muutto Metsäkaltevaan tulee ajankohtaiseksi.

”Asun tällä hetkellä rivitalokaksiossa, joten tilaa tulee muuton myötä reilusti lisää. Vaikka asumisen taso nousee tuntuvasti, silti asumiskustannukset laskevat. Lisäksi hyvä ilmastointi ja viilennys ovat tervetulleita ominaisuuksia uudessa kodissa,” hän toteaa.

Asuntomessukohde nro 3 on tilava talo yhdelle ihmiselle. Säilytystilaa ei ole säästelty ja vaatehuoneessakin on avaraa.Asuntomessukohde nro 3 on tilava talo yhdelle ihmiselle. Säilytystilaa ei ole säästelty ja vaatehuoneessakin on avaraa.

Tilaa ja Metsäkaltevan luonnon rauhaa

Tilaa ja huoneita onkin yhdelle ihmiselle hulppeasti. Arkiolohuoneessa on mukavat puitteet musiikin kuunteluun ja lueskeluun, kun taas työhuoneessa isäntä keskittyy työntekoon, johon kotitoimisto tarjoaa miellyttävän ympäristön. Työhuoneen tilavat kaapistot ja muokattavat hyllyt helpottavat tilan siistinä pitämistä. Keittiö, ruokatila ja olohuone taas ovat avointa tilaa, jossa on mukava kokkailla ja keskustella tai viettää vaikka tv-iltaa ystävien kanssa.

Tästä se lähti, iPadin paikka oli valmiina. Tulevalla viikolla viimeistellään ja messujen ajan Antti Hemminki voi hengähtää - pian edessä on mukavin vaihe, muutto.Tästä se lähti, iPadin paikka oli valmiina. Tulevalla viikolla viimeistellään ja messujen ajan Antti Hemminki voi hengähtää - pian edessä on mukavin vaihe, muutto.
Mattoja asunnossa on vain muutama, jotta kauniit lattiamateriaalit pääsevät hyvin oikeuksiinsa ja siivous luontuu nopeasti ja vaivattomasti. Kaikessa on haettu avaruutta ja esteettömyyttä, johon Hemminki on nyt todella tyytyväinen. Talon selkeys jättää myös mahdollisuuden muokata talon ilmettä helposti pienillä muutoksilla.

”Vaikka aikataulullisesti on ollut tuskaa viime aikoina ja kustannuksetkin ovat olleet kovemmat mitä odotin, olen kuitenkin kokonaisuuteen erittäin tyytyväinen. Metsäkalteva on hieno paikka ja kyllä tänne kelpaa muuttaa messujen jälkeen uuteen kotiin,” Hemminki toteaa.

 
Päivitetty
8.7.2013