Kamppailusalihanke etenee:
Kohti ensimmäisiä treenejä ja hyviä löylyjä

Kamppailusalihanke Satakunnankadulla Porissa on edennyt jo lähes loppusuoralle. Vanhan liikekiinteistön yläkerran varastotiloja on elokuusta 2012 kunnostettu Porin Kamppailuyhdistys ry:n harjoitussalikäyttöön. Tällä hetkellä aluillaan on saunojen ja pesutilojen rakentaminen sekä kendosalin puulattian kokoaminen. Karate- ja hapkidosalit ovat jo käyttökunnossa.

Winnovan opiskelijat työstivät tiloja läpi talven harjoittelutyönä. Lisäksi Kamppailuyhdistyksen jäsenseurojen talkoot pyörivät säännöllisesti. Winnovan oppilaat olivat kohteessa töissä toukokuun 2013 loppuun, jolloin oppilaitos jäi kesälomalle. Viimeiset oppilastyöt sisälsivät koolaus- ja eristystöitä sekä ikkunoiden asennukset.

Kamppailusalien märkätilojen piirustukset. (klikkaa kuvaa suuremmaksi)Kamppailusalien märkätilojen piirustukset. (klikkaa kuvaa suuremmaksi)

Tyhjästä ullakkotilasta toimiviksi harjoitussaleiksi

Kaikki nyt jäljellä olevat työt tehdään jäsenseurojen talkoovoimin. Talkoita on tehty keskimäärin neljä kertaa viikossa 5-10 henkilön porukalla. Talkoot alkoivat alun perin salien purkamisella Porin Puuvillasta syyskuussa 2012, kun suuren kauppakeskuksen rakennushanke ajoi Kamppailuyhdistyksen jäsenseurat muuttamaan pois vanhoista vuokratiloista. Työt jatkuivat uusissa tiloissa Satakunnankadulla välittömästi muuton jälkeen eikä talkooväki hellitä, ennen kuin tehtävä on suoritettu elokuussa 2013.


Märkätilojen lattia valettiin toukokuun lopulla 2013:

Saunat ja suihkut valmistuvat

Jäsenseurojen yhteisten sosiaalitilojen työt käynnistyivät keväällä 2013 lattiavalulla. 100 m2:n alalle valettiin kaikkiaan 10 m3 Ruduksen kuitubetonia. Kosteus mitataan noin 2 kuukautta valun jälkeen, jolloin on tarkoitus aloittaa kosteuseristys- ja laatoitustyöt. Tilaan tulee kaksi 10 m2:n pesuhuonetta, joista kuhunkin tulee neljä suihkua, wc-tilat ja kaksi saunaa. Uusinta mallia olevat hanat ja suihkut pesutiloihin toimittaa Oras Oy.

Pesutiloihin tulee myös kaksi 7,5 m2:n hirsisaunaa, jotka tehdään liimapalkeista. Saunat ja saunojen lauderungot on suunnitellut RI Kari Ruuhilahti. Hirsikehikot valmistuvat kesällä, jonka jälkeen alkaa lauderunkojen työstäminen. Suunnittelu ja toteutus ovat Ruuhilahden vastuulla. Lauteiden pintamateriaaleja haetaan vielä.


Rakennusvaihe heinäkuussa 2013:

Saleista kaksi käyttövalmiina, kendoseura työstää ainutlaatuista puulattiaa

Saleista kaksi on jo käyttövalmiina. Hapkidosalin lattiassa on noin 50 mm vaahtokumi, jonka päällä on 12 mm vaneri. Vanerin päälle asetetaan tatamimatot. Karatesalin lattiassa on noin 25 mm:n solukumimatto, jonka päällä harjoitellaan.

Kendosalin lattia onkin sitten oma lukunsa. Lattian jousitettu runko on nyt valmis ja pintalankkua (48 x 198 mm) kiinnitetään parhaillaan. Noin puolet lattiasta on jo kiinni. Kun lattia on kokonaisuudessaan kiinnitetty, sen vapaille sivuille tulee vielä pylväikkö ja kaiteet. Valmistumisajankohta on todennäköisesti elokuussa. Satakunnankadulle rakennetaan uudelleen Puuvillan tiloista purettu Suomessa ja Euroopassa ainutlaatuinen, joustava puulattia, joka lepää suurten jousien päällä. Joustavan puulattian etuna on urheilijoiden niveliä säästävä rakenne – ero oli helppo huomata, kun kendon harrastajat joutuivat väliaikaisesti harjoittelemaan koulujen liikuntasaleissa ja urheilutalolla; moni onkin jo kaivannut omaa erikoista lattiaa kiihkeästi takaisin. Lattian idean ja rakenteen on Japanista sikäläisistä kendon harjoittelusaleista tuonut Suomeen ja täällä toteuttanut RI Kari Ruuhilahti.

 
Päivitetty
17.2.2018