Viikon kysymys: Ilmanvaihtokanavien puhdistus?

Kysymys:

Kutsuin ammattihenkilön suorittamaan koneellisen ilmanvaihdon hormiston puhdistuksen. En tiedä koska talossa olisi sellainen tehty viimeksi. Talo on rakennettu 1988. Tämä ammattilainen kuitenkin sanoi että hormisto on tehty niin ohuesta/hauraasta pellistä että se ei kestä harjausta. Miten on mahdollista että on tehtylaitteisto jota ei pystytä puhdistamaan kun se puhdistus on kuitenkin ihan ilman muuta oleellinen asia? Mitähän minä voisin asian kanssa nyt tehdä?

Vastaus:

Ilmanvaihtokoneella ei ole vaikutusta kanavien laatuun. Todennäköisesti kanavat on toteutettu alumiinisella ohuella kurkkuputkella. Sen seinämävahvuus on hyvin ohut eikä sitä voi koneellisesti nuohota. Ainoa vaihtoehto on uusia putkistot. Ne kannattaa toteuttaa Valloxin kaksoisputkijärjestelmällä, jolloin toteutus on helppo.

Lue lisää ilmanvaihdosta!

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
15.7.2013