• Etusivu
  • Talo

Villa ISOVERin sisustus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 18.06.2013
20136_35491.jpg

Karttaseinä

Villa ISOVER oli toukokuussa sisustustyövaiheessa. Kiintokalusteet ovat asennettuna ja seinien maalit, tapetit ja laatoitukset valmiina. Villa ISOVERin sisustussuunnittelusta vastaa sisustussuunnittelija Niina Riihimäki Suunnitteluhuone Riihimäestä.

– Materiaalivalinnoissa kiinnitettiin tarkasti huomiota tulevan asukasperheen vaatimuksiin, sillä talon on kestettävä lapsi- ja koiraperheen elämää, Niina Riihimäki kertoo.

Tutustu tästä Villa ISOVERin rakennusprojektiin

Rosoa lattiassa
Rosoa lattiassa

Tummaa ja vaaleaa

Villa ISOVERin sisustus on suunniteltu tulevan asukasperheen toiveiden mukaisesti yleisilmeeltään vaalean avaraksi ja tyylikkään selkeälinjaiseksi. Värimaailma on rauhallinen ja pehmeä; valkoista, harmaan eri vivahteita, mustaa, ja lämpöä tuovaa tummaa puuta. Asukkaat toivoivat vahvoja sävyjä, tummia lattiapintoja ja vaaleita seiniä. Kokonaisuuden tuli olla laadukas ja pelkistetty, mutta ei kuitenkaan steriili.

Mustavalkoinen WC on ajattoman tyylikäs.
Mustavalkoinen WC on ajattoman tyylikäs.
Raikasta viirua
Raikasta viirua

Valaistus luo tunnelmia

Monimuotoisella valaistuksella luodaan erilaisia tunnelmia tiloihin ja tuodaan sisustuksen kauniita kohtia esiin. Näkymätöntä, epäsuoraa valaistusta talossa on käytetty harkiten. Ruokailutilassa se korostaa hienoa kivipintaista struktuuriseinää.

– Valaistuksen suunnitteluun kannattaa todella paneutua huolellisesti. Elämiseen saadaan valaistusta muuttamalla helposti erilaista tunnelmaa. Valoteholtaan erittäin hyvää yleisvaloa tarvitaan esimerkiksi lukemiseen tai siivoamiseen ja takan edessä hempeilyyn tunnelmavaloa. Riittävä yleisvalo helpottaa kunnossapito- ja siivoustöissä.

Epäsuora valaistus korostaa valkoisten yläkaappien kiiltoa.
Epäsuora valaistus korostaa valkoisten yläkaappien kiiltoa.
Ruokailutilan kiviseinää korostetaan epäsuoralla valaistuksella.
Ruokailutilan kiviseinää korostetaan epäsuoralla valaistuksella.

Kestävää ja pestävää

Asuntomessujen sulkeuduttua Villa ISOVERiin muuttaa kaksi vilkasta lasta ja koira. Niina Riihimäki sanoo, että lemmikit ja lapset kannattaa ottaa huomioon sisustusmateriaalien valinnassa aina seinä- ja lattiapinnoista huonekaluihin ja mattoihin. – Tyylistä ei silti tarvitse tinkiä piiruakaan. Mietitään vain, että pinnat ovat elämää kestäviä ja helposti puhdistettavia. Maalipinta on helppo pitää puhtaana ja uusia tarpeen vaatiessa. Tapetit voidaan valita niin, että ne kestävät kostealla pyyhkimistä.

Viikoilla 21 ja 22 Villa ISOVERin sisustustyöt jatkuivat. Sauna alkaa valmistua ja IV-kone saadaan paikalleen. Julkisivun pintarappaus valmistuu ulkopuolella.

Sohvien ja tuolien materiaalina nahka helposti puhtaana pidettävänä on erityisen lapsi- ja koiraystävällinen vaihtoehto.
Sohvien ja tuolien materiaalina nahka helposti puhtaana pidettävänä on erityisen lapsi- ja koiraystävällinen vaihtoehto.
Työhuone.
Työhuone.
Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
201211_33043.jpg
Nollaenergiatalo Villa ISOVER - esittely
Tässä esitellään Villa ISOVER, kuten se toteutetaan Hyvinkään Asuntomessuille."Tavoitteena on ollut luoda rakennus, joka on ennen kaikkea tilallisesti mielenkiintoinen, ympäristön huomioiva, asuttava ja tarpeen mukaan joustava koti perheelle, ja joka on toteutettavissa nollaenergiaperiaatteiden mukaan."Tutustu Villa ISOVERin suunnitelmiin ja rakennusvaiheisiin
20131_33265.jpg
Huippuluokan ISOVER-eristeet
Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa. Rakenteet tulee suunnitella ja toteuttaa siten, että lämmöneriste pysyy kuivana eikä sen läpi kulje hallitsemattomia ilmavirtauksia.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton