Villa ISOVERin sisustus

Villa ISOVER oli toukokuussa sisustustyövaiheessa. Kiintokalusteet ovat asennettuna ja seinien maalit, tapetit ja laatoitukset valmiina. Villa ISOVERin sisustussuunnittelusta vastaa sisustussuunnittelija Niina Riihimäki Suunnitteluhuone Riihimäestä.

– Materiaalivalinnoissa kiinnitettiin tarkasti huomiota tulevan asukasperheen vaatimuksiin, sillä talon on kestettävä lapsi- ja koiraperheen elämää, Niina Riihimäki kertoo.

Tutustu tästä Villa ISOVERin rakennusprojektiin

KarttaseinäKarttaseinä
Rosoa lattiassaRosoa lattiassa

Tummaa ja vaaleaa

Villa ISOVERin sisustus on suunniteltu tulevan asukasperheen toiveiden mukaisesti yleisilmeeltään vaalean avaraksi ja tyylikkään selkeälinjaiseksi. Värimaailma on rauhallinen ja pehmeä; valkoista, harmaan eri vivahteita, mustaa, ja lämpöä tuovaa tummaa puuta. Asukkaat toivoivat vahvoja sävyjä, tummia lattiapintoja ja vaaleita seiniä. Kokonaisuuden tuli olla laadukas ja pelkistetty, mutta ei kuitenkaan steriili.

Mustavalkoinen WC on ajattoman tyylikäs.Mustavalkoinen WC on ajattoman tyylikäs.
Raikasta viiruaRaikasta viirua

Valaistus luo tunnelmia

Monimuotoisella valaistuksella luodaan erilaisia tunnelmia tiloihin ja tuodaan sisustuksen kauniita kohtia esiin. Näkymätöntä, epäsuoraa valaistusta talossa on käytetty harkiten. Ruokailutilassa se korostaa hienoa kivipintaista struktuuriseinää.

– Valaistuksen suunnitteluun kannattaa todella paneutua huolellisesti. Elämiseen saadaan valaistusta muuttamalla helposti erilaista tunnelmaa. Valoteholtaan erittäin hyvää yleisvaloa tarvitaan esimerkiksi lukemiseen tai siivoamiseen ja takan edessä hempeilyyn tunnelmavaloa. Riittävä yleisvalo helpottaa kunnossapito- ja siivoustöissä.

Epäsuora valaistus korostaa valkoisten yläkaappien kiiltoa.Epäsuora valaistus korostaa valkoisten yläkaappien kiiltoa.
Ruokailutilan kiviseinää korostetaan epäsuoralla valaistuksella.Ruokailutilan kiviseinää korostetaan epäsuoralla valaistuksella.

Kestävää ja pestävää

Asuntomessujen sulkeuduttua Villa ISOVERiin muuttaa kaksi vilkasta lasta ja koira. Niina Riihimäki sanoo, että lemmikit ja lapset kannattaa ottaa huomioon sisustusmateriaalien valinnassa aina seinä- ja lattiapinnoista huonekaluihin ja mattoihin. – Tyylistä ei silti tarvitse tinkiä piiruakaan. Mietitään vain, että pinnat ovat elämää kestäviä ja helposti puhdistettavia. Maalipinta on helppo pitää puhtaana ja uusia tarpeen vaatiessa. Tapetit voidaan valita niin, että ne kestävät kostealla pyyhkimistä.

Viikoilla 21 ja 22 Villa ISOVERin sisustustyöt jatkuivat. Sauna alkaa valmistua ja IV-kone saadaan paikalleen. Julkisivun pintarappaus valmistuu ulkopuolella.

Sohvien ja tuolien materiaalina nahka helposti puhtaana pidettävänä on erityisen lapsi- ja koiraystävällinen vaihtoehto.Sohvien ja tuolien materiaalina nahka helposti puhtaana pidettävänä on erityisen lapsi- ja koiraystävällinen vaihtoehto.
Työhuone.Työhuone.


 
Julkaistu
18.6.2013