• Etusivu
  • Talo

Keittiön välitilan lasi ja muita ideoita

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.05.2023
20136_35452.jpg

Vaasan asuntomessuilla nähtiin vaneri välitilassa.

Keittiön välitilaan voidaan valita esim. lasi, jonka taakse saa kauniin kuvan tai tapetin. Kuva voidaan myös laminoida tai asentaa muovilevyn taakse. Välitilaan on perinteisten laattojen lisäksi mahdollisuus asentaa lähes mitä tahansa, vain mielikuvitus on rajana!

Lisää keittiön välitilan vaihtoehtoja ja keittiöideoita Keittiökoulussa

Keittiön välitilan lasi tai pleksi

Lasin alle sijoitettu tapetti, kuva tai maalaus pysyy siistinä ja helposti puhdistettavana. Yksiväriseksi maalattu seinäkin saa aivan uuden ilmeen, kun päälle asennetaan lasilevy. Rouhea tiiliseinä tai tunnelmallinen hirsi ovat näyttäviä lasinkin alla.

Lasin alle voit teettää vaikka valokuvastasi suurennoksen tai kiinnittää useita pieniä kuvia. Päästä taiteellisuutesi valloilleen ja aloita suunnittelu!

Kirkkaan lasin lisäksi välitilaan voi valita sävytetyn lasin tai vaikka maitolasin. Kierrätyslasista valmistetut välitilat ovat todella näyttäviä; lasiseinä näyttäisi olevan pieninä sirpaleina kauttaaltaan. Välitilaan voit valita myös kuvioidun lasin tai vaikka peilin.

Muovilevy tai pleksi sopii myös välitilaan. Muista kuitenkin, että se on helposti naarmuuntuva ja taipuvainen harmaantumaan.

1) mikrosementti, 2) stucco-pinnoite, 3) hirsi, 4) aidot kivet, 5) tiili. 6) metallilevyt, 7) mosaiikki, 8) pöytätasolaminaatit
1) mikrosementti, 2) stucco-pinnoite, 3) hirsi, 4) aidot kivet, 5) tiili. 6) metallilevyt, 7) mosaiikki, 8) pöytätasolaminaatit
Info

Info

Mitä välitilan lasin alle?

Välitilan lasin alle voi asentaa lähes mitä tahansa. Lasi suojaa materiaalia tehokkaasti.

  • Yksivärinen maali
  • Maalaus
  • Tapetti
  • Kuvasuurennos tai -kollaasi

Katso kuvia: Keittiön välitilan lasi

2252_216104202_2013613145928.jpg
Romanttinen kuvio Petra-keittiössä.

Välitilan lasin hyvät ja huonot puolet

+ Lasi on kestävä ja helppo pitää puhtaana
+ Alle voit laittaa lähes mitä tahansa
+ Edullinen

- Vaatii tarkkuutta tilaushetkellä
- Huolimaton asennus päästää lian lasin alle

Välitilan pleksin hyvät ja huonot puolet

+ Edullinen vaihtoehto
+ Voit tehdä aukkoja itse

- Naarmuuntuu herkästi
- Saattaa vääntyillä
- Kiilto häviää ajan myötä

20151_42115.jpg
Info

Info

Tärkeää välitilan lasia suunniteltaessa!

  • Alustan on oltava ehdottomasti suora ja tasainen
  • Pitkän lasilevyn saaminen asuntoon voi olla hankalaa tai mahdotonta. Lasia ei voi yhtään vääntää tai taittaa. Varmista, että lasi kääntyy asunnon oviaukoista ja kulkureiteistä. Suunnittele lasien sauman paikka tarkkaan!
  • Tarvitaanko lasiin aukko esim. pistorasioille, ruuveille tai jollekin muulle? Lasi tulee tilata valmiilla aukoilla. Älä tee itse reikiä lasiin, sillä rikkoontumisen riski on suuri!
  • Välitilan lasi kannattaa tilata asennettuna. Silikonisaumat vaativat tarkkuutta ja näkyvät varmasti, jos ovat menneet pieleen.
  • Lasi tarvitsee tukea asennuksen ajaksi ja sen jälkeen. Varaa painavia isohkoja esineitä tukemaan lasia pystyasentoon silikonien kuivumisen ajaksi.
  • Onko lasitettava tila suorakaiteen muotoinen? Esim. liesituuletin voi olla korkeammalla, jolloin lasin ja laitteen väliin voi jäädä väli. Keskustele lasitusliikkeen kanssa lasin muodosta.
  • Älä asenna hanaa ennen lasin kiinnittämistä. Lasi voi olla mahdotonta ujuttaa hanan taakse.

Valokuva välitilassa

Ihanin lomamuistosi tai kaunein näkemäsi maisema voidaan sijoittaa keittiösi välitilaan katseenvangitsijaksi. Mm. netistä tai rautakaupoista voi tilata tapetin omasta kuvasta, jonka päälle voidaan kiinnittää vaikka lasi. Oma kuva on mahdollista saada myös laminoituna tai painettuna laattoihin.

Muista! Omasta kuvasta tehty suurennos vaatii kunnollisen kuvan. Riittävä resoluution on noin 1 px/mm. Eli 250cm x 50 cm kokoinen kuva vaatisi noin 2 500 x 500 px kokoisen kuvan, joka on noin 1,25 Mpx.

Mitä maksaa omasta kuvasta tehty välitila?

Esimerkit ovat välitilaan, jonka koko on 250 cm x 50 cm. Esimerkit ovat vain ohjeellisia, hintaan vaikuttaa oleellisesti mm. tuotteen laatu. Huomaa, että voit laatoittaa omilla kuvilla vaikka vain osan välitilasta. Voit tilata pieniä, yhden kuvan laattoja tai vaikka kuvan, joka muodostuu useammasta laatasta.

  • Tapetti omasta kuvasta 50 - 100 € (+ lasin hinta n. 150 €)
  • Laminoitu kuva n. 100 - 150 €
  • Oma kuva laatalla n. 700 - 800 €
A la Carte -keittiössä on rauhallinen sepia-kuva.
A la Carte -keittiössä on rauhallinen sepia-kuva.

Välitilan maalaus tai pinnoittaminen

Nopea kasvojenkohotus saadaan maalaamalla vanha laatoitettu välitila. Muista kuitenkin, että maalattavan alustan tulee olla puhdas ja kuiva. Valitse maaliksi kaakelimaali pohjamaaleineen, niin kaunis väri pysyy laatassa pesuista huolimatta.

Myös uuden välitilan voi maalata ja maalin päälle asentaa vaikka lasin. Maali kestää hyvin puhdistusta ja sopii sellaisenaankin välitilaan.

Välitila voidaan myös pinnoittaa tarkoitukseen kehitellyillä laasteilla. Lopputulos on ihanan rouhea ja peittää alleen vaikka vanhat laatat. Varmista tuotteen valmistajalta hoito- sekä asennusohjeet!

Muita vaihtoehtoja

Perinteinen laatta, nykyaikainen lasi tai moderni laasti kamppailevat suosiosta useiden eri vaihtoehtojen kanssa. Mielikuvitus on ainoa, joka voi asettaa rajat välitilan materiaalin valinnassa, kunhan muistat tilan kuitenkin olevan roiskevesille alttiissa paikassa.

  • Alumiini on kevyt ja helppo asentaa, mutta paljastaa sormenjäljet
  • Vaneri on hieman erikoinen, helposti asennettava, mutta vaatii huolellisen kosteussuojauksen
  • Puupaneelit ovat ihanan romanttiset ja voi maalata värillä kuin värillä. Muista kuitenkin huolellinen kosteussuojaus
  • Ikkuna välitilassa on eksoottinen vaihtoehto. Huomio, että ikkuna vaikuttaa myös julkisivuun ja rakenteisiin
  • Erilaiset säilytysratkaisut tuovat lisätilaa
  • Välitilan levyt on kätevä asentaa ja sietävät puhdistusta
  • (Lattia)laminaatti on näyttävä. Varmista, että saumoihin ei pääse vettä

Lisää keittiön välitilan vaihtoehtoja ja keittiöideoita Keittiökoulussa

Katso kuvia: Keittiön välitilan muita ideoita

2253_216104202_201361315263.jpg
A la Carte -keittiön teräsvälitila peittää vain puolet.
Info

Info

Muista!

  • Vesieristystä ei välitilaan ole määräysten mukaan pakko laittaa
  • Muista huolelliset silikonisaumat ja tiivistykset
  • Valaistus lisää välitilan ilmeikkyyttä
  • Materiaalin tulee olla kosteutta sietävää
  • Välitila likaantuu varmasti
  • Hana kannattaa asentaa vasta välitilan ollessa valmis.
Talo
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20098_17880.jpg
Aluskate - vain välttämätön paha?
Aluskatteen tarpeesta ja tärkeydestä ollaan montaa mieltä. Monille se on vain välttämätön paha, ja pakollinen kuluerä, josta halutaan säästää. Siksipä helposti tulee valittua se halvin muovikalvo mitä kaupasta löytyy. "Eihän se edes näy mihinkään sen jälkeen, kun vesikate on asennettu!" "Sehän on vain rakennusaikainen suoja, eikö kevytpressukin riittäisi?"Totuus on kuitenkin toinen: aluskatteella on useita tärkeitä tehtäviä. Ensinnäkin se ohjaa vesikaton raoista tai vauriokohdista läpi pääsevän kosteuden turvallisesti pois rakennuksesta. Toiseksi se huolehtii asuintiloista tulevan kondensoituvan vesihöyryn poistosta alusrakenteita ja lämmöneristeitä kastelematta. Lisäksi aluskate toimii rakennusaikaisena suojana, mutta vain väliaikaisesti. Vesikate suositellaan aina asennettavaksi mahdollisimman pian rakennuksen päälle.Lisätietoa Icopalin aluskatteista...
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakenteiden tarkastukset
Rakenteiden ja rakennusosien tarkastaminenToimenpiteet:Rakenteita ja rakennusosia verrataan hyväksyttyihin malleihin ja malliasennuksiin.Vastuuhenkilöt:Valvoja sekä projektipäällikköDokumentit:Tarkastusmuistiot, reklamaatiotHyväksyntä:Projektipäällikkö
20131_33466.jpg
Turvallisin tapa lisäeristää!
Tuulensuojaus on tärkeä osa energiatehokasta eristämistä, tee se siis kunnolla ja parhailla tuotteilla. ISOVER RKL-31 Facade tuulensuojalevyissä yhdistyvät samassa paketissa toimivin tuulensuoja ja huippuluokan lämmöneristävyys. Toimiva ja tehokas runkoeristys mahdollistaa sisätöiden jatkamisen säältä suojassa ja pienentää rakennusaikaisia lämmityskustannuksia.Ulkopuolinen lisäeristäminen on riskittömämpi vaihtoehto. ISOVERin messuosastolla 5A esitetään työnäytös aiheesta. Aikataulut artikkelin lopussa.ISOVERin uusi julkisivueriste ISOVER RKL-31 FACADE on pinnoitettu tuulensuojaeriste. RKL-31 FACADE on suunniteltu käytettäväksi käiken tyyppisten rakennusten tuulensuojauksessa (myös P1 ja P2 paloluokan rakennuksissa). RKL-31 FACADE on markkinoiden ensimmäinen tuulensuojapinnoitteellinen julkisivueriste jolla on VTT:n testaama ja hyväksymä palamattomuusluokitus A2-s1,d0.Tuulensuojapinnoite on hyvin tuulta pitävä, mutta vesihöyryä läpäisevä. ISOVER RKL-31 FACADE -tuotteilla on markkinoilla olevista villaeristeistä parhaat lämmöneristysarvot, lambda Declared vain 0,031 W/mK. Tuulensuojaeristettä käyttämällä vältetään kylmäsillat ja voidaan tehdä energiatehokkaampia rakenteita.Katso rakennekirjastosta korjausvaihtoehtoja

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton