Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa lämmitysjärjestelmän saneerausta

Ethän unohda ilmanvaihdon saneerausta lämmistysjärjestelmää korjattaessa

Perinteisen talon lämmitysenergian kulutuksesta noin 20–40 prosenttia johtuu ilmanvaihdosta. Siksi ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuus on tärkeä tekijä matalaenergiarakentamisessa. Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikastaa ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä, joita saneerauksella tavoitellaan eikä säästöä tehdä sisäilman laadun kustannuksella.

Huomaathan, että ikkunoiden pitäminen auki ei ole ilmanvaihtoa vaan se on tuuletusta.

Katso täältä lisätietoa ilmastoinnin laittamisesta kuntoon

Osta suodattimet ja ilmanvaihtokone Jäsentukusta

Tilaa esite esitepalvelusta

Matalaenergiailmanvaihto soveltuu myös peruskorjaukseen

Matalaenergiataloissa haetaan joustavuutta lämmönlähteiden suhteen. Tällöin niiden lämmönjakojärjestelmänä on vesiperusteinen lämmitysjärjestelmä, joka pientalo-rakentamisessa toteutetaan valtaosin lattialämmityksenä. Vallox-ilmanvaihtokoneet voidaan kytkeä suoraan lattialämmitykseen. Tämän vuoksi niissä on kehittyneemmät jäätymisenestoratkaisut.

Teknisenä innovaationa Valloxin vesipatterimallistossa ovat vakiona suojapellit. Ne estävät sekä ulkoilma- että jäteilmakanavista tulevan kylmän ilman virtaamisen sisään.

Blue Sky -kanavat sijoitetaan välipohjiin. Kerrosten väliset pystynousut kulkevat väliseinän sisällä ja koko kanavisto höyrysulun sisäpuolella, jolloin lämmöneristystä ei tarvita.Blue Sky -kanavat sijoitetaan välipohjiin. Kerrosten väliset pystynousut kulkevat väliseinän sisällä ja koko kanavisto höyrysulun sisäpuolella, jolloin lämmöneristystä ei tarvita.

Ilmanvaihdon lisäksi toimiston sähkötekniikka piilotettiin rakenteisiin. Puhallus lattiasta toteutettiin mittojen mukaisella laatikolla. Mikäli yhden Blue Sky -kanavan ilmamäärä ei riittänyt, rinnakkain asennettiin useampia putkia.Ilmanvaihdon lisäksi toimiston sähkötekniikka piilotettiin rakenteisiin. Puhallus lattiasta toteutettiin mittojen mukaisella laatikolla. Mikäli yhden Blue Sky -kanavan ilmamäärä ei riittänyt, rinnakkain asennettiin useampia putkia.

Ilmanvaihtokone, joka sopii suoraan vanhan Ilmava 100/120 tilalle

Vallox 121SE on matalaenergiailmanvaihtokone, joka sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen – MUH-Ilmavan tilalle. Vallox 121 SE :n kanavayhteet (6 kpl) ovat samat kuin vuosien 1983-2004 aikana valmistetuissa Ilmava/Vallox 100- ja 120-ilmanvaihtokoneissa.

Kone on teholtaan keskisuuren asunnon ilmanvaihtolaite – max. ilmamäärät 104/106 l/s, 100 Pa. Se soveltuu erinomaisesti niin pien-, rivi- kuin kerrostalo-asuntojenkin peruskorjaukseen.

Vallox 121 SE on varustettu automaattisen säädön mahdollistavalla elektronisella Vallox Digit SED- ohjausautomatiikalla. Lämmöntalteenoton hyötysuhde on 80 prosenttia ja siinä on integroidut tasavirtapuhaltimet. Tasavirtapuhaltimilla varustetut ilmanvaihtokoneet kuluttavat sähköä jopa puolta vähemmän kuin vaihtovirtapuhaltimilla varustetut.

Vallox 121SE on matalaenergiailmanvaihtokone, joka sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen, MUH-Ilmavan tilalle. Myös monien MUH-Ilmava
kopioiden, joita valmistettiin samaan aikaan, tilalle sopii tämä kone.Vallox 121SE on matalaenergiailmanvaihtokone, joka sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen, MUH-Ilmavan tilalle. Myös monien MUH-Ilmava kopioiden, joita valmistettiin samaan aikaan, tilalle sopii tämä kone.

Korjauskohteisiin sopii Blue Sky- ilmanjakojärjestelmä

Vallox Blue Sky on taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Asennuksen nopeus ja lähes olematon kanavaosien tarve tekevät Vallox Blue Sky -putkesta edullisen rakaisun sekä uudisrakennukseen että saneeraukseen.

Vallox Blue Sky on polyeteenistä valmistettu, tiivis ja hygieeninen (M1- puhtausluokka) ilmanvaihtoputki. Se on helppo puhdistaa jakolaatikon tai venttiilin kautta. Äänet eivät kantaudu kanaviston kautta huoneesta toiseen. Blue Sky -järjestelmään kuuluu putkiston lisäksi tarvittavat ilmanjakolaatikot, venttiilien liitäntäosat asennustarvikkeineen ja osineen. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Se voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, alaslaskettuihin kattoihin, betonivaluun, väliseiniin ja koteloihin.

Blue Sky –ilmanjakojärjestelmä ei vaadi suuria koteloita, joten huonekorkeus voidaan säilyttää suurempana. Venttiiliyhteen tarvitsema asennuskorkeus on vain 80 mm. (klikkaa kuvaa suuremmaksi)Blue Sky –ilmanjakojärjestelmä ei vaadi suuria koteloita, joten huonekorkeus voidaan säilyttää suurempana. Venttiiliyhteen tarvitsema asennuskorkeus on vain 80 mm. (klikkaa kuvaa suuremmaksi)
 
Julkaistu
11.11.2013