Viikon kysymys: Ikkuna hätäuloskäyntinä?

Kysymys:

Haluaisimme kustannus-, ulkonäkö- ja pesu-syistä laittaa taloomme mahdollisimman monta kiinteää ikkunaa. Mitä paloturvallisuusmääräykset sanovat, pitääkö esim. makuuhuoneissa aina olla avattava ikkuna ja jos, niin minkä kokoinen? Onko olemassa kiinteitä hätäuloskäynti-ikkunoita? Entä kun kyseessä on rinnetalo, jonka toinen pää on kahdessa tasossa. Onko silloin "toisessa kerroksessa" olevien makuuhuoneiden ikkunoille jokin vaatimus vai koskeeko se vain ikkunan alle tulevia portaita jos tietty korkeus ylittyy?
Vastaus:
Jokaisesta toisen kerroksen normaalista asuinhuoneesta pitää olla hätäpoistumistie ikkunan kautta. Tärkeintä on saada ik...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
3.6.2013