Lasitetut ulko-ovet – ihastu ilmavuuteen, tykästy tyyliin

Etuovesi antaa ensivaikutelman kodistasi muulle maailmalle. Varmimmin teet vaikutuksen vieraisiisi valitsemalla pääsisäänkäynniksi näyttävän lasitetun ulko-oven, joka toivottaa kutsutut vieraasi kauniisti tervetulleeksi.

Kylmän materiaalin yhdistäminen lämpimään saa aikaan jännittävän kontrastin. Lasitettu puu-ulko-ovi ei kuitenkaan ole pelkästään kotisi kaunistus, vaan se tuo myös valoa ja halutessasi näköyhteyden kotisi ahkerimmin liikennöityyn tilaan - eteiseen.

Lue lisää lasitetuista ulko-ovista

Lasitettu ulko-ovi ei ole pelkästään kotisi kaunistus, vaan se tuo myös valoa ja halutessasi näköyhteyden kotisi ahkerimmin liikennöityyn tilaan - eteiseen. 
Lasitettu ulko-ovi ei ole pelkästään kotisi kaunistus, vaan se tuo myös valoa ja halutessasi näköyhteyden kotisi ahkerimmin liikennöityyn tilaan - eteiseen.

Valaise ja tee tilaa

Eteinen on monesti kodin ahtain ja samalla ahkerasti käytetty tila. Se on ensimmäinen huone, jonka näet kotiin tullessasi ja viimeinen lähtiessäsi. Ei siis ole yhdentekevää, miltä tämä tila näyttää. Kun kotiin vaihdetaan lasitettu ulko-ovi, saa pimeä eteinen vihdoin kylpeä valossa. Oven ikkuna ja siitä virtaava valo poistavat ahtaan tunkkaisuuden, ja tilasta tulee heti ilmava ja raikas.

Eteistä voi valaista myös uhraamatta yksityisyyttä, sillä oven lasista ei tarvitse näkyä suoraan läpi. Voit valita kolmesta eri lasivaihtoehdosta mieluisimman - ota rohkea kirkas lasi, utuinen satiinilasi tai jännittävä kuviolasi. Voit myös valita oven, jossa on koristeellinen dekor-lasi. Dekor-lasi on tarkkaan harkittu yhdistelmä kirkasta ja hiekkapuhallettua lasia.

Leikittele tyyleillä

Jos haet persoonallisuutta julkisivuusi, lasitettu ovimalli antaa sinulle umpiovea enemmän vaihtoehtoja. Oven kuviontien lisäksi niiden erilaiset ristikot - tai ristikottomuus - ja lasiaukkojen muoto määrittelevät vahvasti oven tyylin. Näyttävyyden voi maksimoida valitsemalla oven rinnalle levikkeen ja ylle yläikkunan.

Esimerkiksi kotimaassa valmistetut JELD-WENin Classic-ulko-ovet ovat elegantisti muotoiltuja ja ne huokuvat 1800-luvun arkkitehtuurin koristeellista muotokieltä. Sen sijaan kotimaassa valmistetut JELD-WENin Function-malliston ulko-ovet ovat modernin geometrisiä ja puhdaslinjaisia.

Kodin pääsisäänkäynti voi tukea tai määrittää koko julkisivun ja eteisaulan tunnelman - oli hakemasi tyylisuunta sitten modernin minimalistinen, luonnollisen lämmin tai kuninkaallisen koristeellinen.

Pidä melu ja palo ulkona

Ulko-ovivalikoimamme tarjoaa näyttävyyden lisäksi myös mukavuutta ja turvaa. Paloa ja ääntä eristäviä ulko-ovimalleja on nimittäin mallistossa useampikin. VTT:n tyyppihyväksymien paloulko-ovien paloluokitus on EI30.
Lasioven kuviontien lisäksi niiden erilaiset ristikot - tai ristikottomuus - ja lasiaukkojen muoto määrittelevät vahvasti oven tyylin.Lasioven kuviontien lisäksi niiden erilaiset ristikot - tai ristikottomuus - ja lasiaukkojen muoto määrittelevät vahvasti oven tyylin.
EI30 paloluokitus takaa, että 30 minuutin aikana liekit läpäise ovea eikä oven lämpötila nouse sinä aikana sallittua korkeammaksi. Lisäksi lasiaukolliset paloulko-ovet eristävät ääntä erittäin tehokkaasti.

Oven ilmaääneneristysluku on Rw 42 dB, mikä tarkoittaa, että ovi soveltuu erinomaisesti liikenne- ja lentomelualueelle. EI30 / Rw 42 dB paloulko-ovi antaa siis mielenrauhaa ja turvaa tulelta, mutta myös säästää hermojasi pysäyttämällä mölyt ovelle.
lasi_pun_250
 
Julkaistu
30.5.2013