• Etusivu
  • Rakentaminen

Rintamamiestalon sisäpuolen remontoinnin hinta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.02.2024
20135_35183.jpg

Vanha seinärakenne

Kysymykseen vastaa Rakentaja.fi-palvelun asiantuntijat.

Artikkelin ensimmäisessä osassa laskeskeltiin rintamamiestalon ulkopuolen remonttikustannuksia. Tässä osassa vuorossa sisätilat on, joissa järjestyksen määrää tilojen nykykunto.

6. Kylpyhuoneremontin hinnaksi tulee n. 5000 €

Suurimmat korjausvirheet ovat puutteellinen tai virheellinen vesieristys sekä ilmanvaihto.
- Pesuhuone on kokonaisuudessaan vesieristettävä lattioiltaan ja seiniltään. Vesieristeen on oltava yhtenäinen. Työ kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi. Näin varmistuu vedenpitävyys ja työlle saa takuun. Kun vesieristys on tehty, on syytä peittää pinnat ennen pinnoitustöiden aloittamista. Tällöin mahdollisesti putoavat esineet eivät pääse vahingoittamaan eristettä.

<p data-block-key="hfrml">Vanha saunan katto</p>
Vanha saunan katto

Rintamamiestaloissa pesuhuone sijaitsi perinteisesti kellaritiloissa saunassa. Erillistä pesuhuonetta ei ollut. Aikojen saatossa pesuhuone on kuitenkin useimmin rakennettu ylimpään kerrokseen makuuhuoneiden yhteyteen. Pesuhuoneen täydellinen kunnostus kustantaa noin 5.000 euroa.

<p data-block-key="y7qjg">Ilmanvaihtoa ei saa unohtaa. Tällainen venttiipaketti maksaa n. 80 €.</p>
Ilmanvaihtoa ei saa unohtaa. Tällainen venttiipaketti maksaa n. 80 €.

7. Keittiöremontin hinnaksi saadaan n. 10 000 €

Suurin korjausvirhe on suunnittelun puute.
- Lähes kaikilta keittiövalmistajilta saa nykyisin ilmaisen keittiösuunnittelun ja tuota kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi. Ergonomisesti oikein suunnitellussa keittiössä on ilo työskennellä, kun kaikki tarvikkeet ovat sopivasti käsillä ja oikeilla korkeuksilla.

Keittön korjauskustannukset ovatkin sitten taas melkoisen haitarin alla. Jo pelkät kaapistot saattavat maksaa muutamasta tuhannesta useisiin kymmeniin tuhansiin. Yleensä keittiön täysremontti jää kustannuksissa kuitenkin noin 10.000 euroon.

<p data-block-key="nwvgb">Keittiön päivitys järkeistää</p>
Keittiön päivitys järkeistää
<p data-block-key="fjsam">keittiön toiminnan.</p>
keittiön toiminnan.

8. Lämmitysjärjestelmä, remontin hinta on n. 5 000-10 000 €

Suurimpana korjausvirheenä Rakentaja.fin asiantuntijat pitävät olemassa olevan lämmitysjärjestelmän täysvaihtoa.
- Lämmitysjärjestelmän remonttia suunniteltaessa tulisi pitää mielessä, että olemassa olevaa järjestelmää ei kannata kokonaan vaihtaa. Siis jos käytössä on vesikiertoinen järjestelmä ei sitä kannata suorasähkölämmitysjärjestelmäksi vaihtaa.

Kustannusarvio riippuu valitusta järjestelmästä, keskimääräinen arviohaarukka 5.000 – 10.000 laitteistojen uusinnalle joko öljy- tai kaukolämmitteisenä.

<p data-block-key="dfvmq">Vanhaan lämmitysjärjestelmään voidaan liittää uusi lämmitysjärjestelmä.</p>
Vanhaan lämmitysjärjestelmään voidaan liittää uusi lämmitysjärjestelmä.

9. Sähköt - hinta n. 2 000 €

Suurin korjausvirhe on ammattitaidottoman henkilön käyttö töissä.
- Sähkötöiden tekijän on oltava merkitty TUKESin rekisteriin eli itse tai naapurin sinänsä kätevä Rane ei käy muihin töihin kuin esimerkiksi sulakkeen vaihtamiseen, valaisimen liittämiseen "sokeripalaan" sekä pistorasioiden kannen irrottamiseen ja kiinnittämiseen tapetoinnin ajaksi.

Talon sähköistystä uusitaan edellä esitettyjen töiden edetessä. Erilaisten sähköpisteiden tarve lisääntyy jatkuvasti ja siinä missä 50-luvulla huoneessa riitti yksi pistorasia tarvitaan niitä jo joka seinälle useampia. Sähköjohtojen uusiminen on kuitenkin myös turvallisuusasia, sillä monessa purueristeisessä talossa on vanhat tekstiilipäällysteiset johdot. Näiden jakorasiat ovat eristeiden seassa avonaisina ja aiheuttavat selkeän palovaaran. Suurimmat yksittäiset kustannukset aiheutuvat vanhan mahdollisen yksivaiheisen sähköliittymän muutoksesta kolmivaiheiseksi, kustannukset tuosta noin 2.000 euroa.

<p data-block-key="sdo17">Vanhat sähköjohdot voivat olla paloriski.</p>
Vanhat sähköjohdot voivat olla paloriski.

10. Vesi- ja viemäriputket, vesikalusteet - Vesi- ja viemäriputkien sekä vesikalusteiden osalta kustannukset ovat tapauskohtaisia.

Suurin korjausvirhe on vanhan putkiston vain osittainen uusiminen.
- Vesiputkistojen käyttöikä varsinkin piilossa olevien putkistojen osalta tulisi ottaa vakavasti. Kun remonttia tehdään, niin varsinkin vanhat betonilattioiden sisällä olevat putkistot on uusittava eikä odoteta niiden paukahtavan rikki ennen toimenpiteisiin alkamista. Tällöin asunto on pitkään käyttökelvottomana jo pelkkien rakenteiden kuivaustöiden vuoksi ja samalla ehkä juuri uusitut pintamateriaalit pilaantuvat. Vakuutusyhtiöt eivät myöskään korvaa yli-ikäisten putkitusten aiheuttamia vahinkoja täysimääräisinä.
- Kun viemäröintiä uusitaan, olisi hyvä uusia samalla koko verkosto. Vaikka vanhat betoniputket sijaitsevat turvallisen tuntuisesti betonilattian alla, ovat ne hapertuneet ja saattavat minä hetkenä hyvänsä aiheuttaa tukoksia ja vuotoa maaperään.

Vanhojen vesiputkien käyttöikä on noin 50 vuotta ja nyt esimerkiksi 60-luvulla betonilattioihin asennetut käyttö- ja lämmitysvesiputket ovat tulossa tiensä päähän. Myös vanhat wc-istuimet on hyvä vaihtaa jo pelkästään vedensäästön kannalta.
Varsinkin rintamamiestaloissa runkoviemäri on yleensä betonia ja muut osat betonia tai rautaa. Nämä ovat myös jo tulleet tiensä päähän. Kunnan uusiessa katuviemäröintiä tämä runkoviemäri yleensä myös uusitaan. Usein se onnistuu hyvin ujuttamalla muoviviemäri vanhan betoniputken sisään. Talon sisäpuolella joudutaan sen sijaan kaivamaan lattia auki viemäriputken osalta, jotta vaihto saadaan tehdyksi.

<p data-block-key="9i7zg">Valurautaviemäriputket korvataan muoviputkilla.</p>
Valurautaviemäriputket korvataan muoviputkilla.

Yhteenveto hinnoista 1 000 €/seinä/lattia

Edellä esitetyt työt ovat Rakentjaa.fi-asiantuntijoiden mukaan ne kymmenen tärkeintä ja myös kustannuksiltaan suurinta. Niiden jälkeen tulevat muiden huonetilojen korjauskustannukset, jotka ovat pääosin riippuvaisia valituista pintamateriaaleista. Karkeasti kustannusarvio voidaan laskea esimerkiksi 1.000 euroa/ huoneen seinät ja sama 1.000 euroa/huoneen lattia.

Kun remontin suunnittelua ollaan aloittamassa, mistä tulisi aloittaa? Rautakaupan hyllystä vai kirvesmiehen puheilta?

Hyvä remontti alkaa aina tietenkin hankekartoituksella eli käydään läpi nykyinen rakennus ja sen korjaustarpeet. Sen jälkeen tehdään korjaustarpeessa olevien töiden kustannusarviot ja arvioidaan se, mitä kaikkia korjaustöitä oma budjetti kerralla aloitettavaksi sallii. Yleensähän talon täydellinen remontti tehdään vain talon ostohetkellä ennen asuntoon muuttoa ja jos asunnossa jo asutaan, remontit ajoitetaan osissa tehtäviksi pidemmällä aikavälillä. Kun itselle on selvinnyt tuo työjärjestys ja aikataulutus, mietitään mitä kaikkea aikoo tehdä itse ja mitä töitä teettää.

Kun päätetään käyttää ulkopuolista työvoimaa, kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja kysyä tuttavilta naapureilta yms. hyvistä työntekijöistä, sillä heitä ei useinkaan lehtien palstoilta löydä. Rautakauppojen hyllyihin ehtii sitten tutustumaan tarkemmin, kun työjärjestys ja tekijät ovat tiedossa.

Entä sitten, kun nuo asiat ovat kunnossa, mitä huomioitavaa on töiden aloituksessa ja niiden edistymisessä?

Tietyt remontit edellyttävät rakennuslupien tai toimenpidelupien hakemista. Nämä luvat haetaan paikallisesta rakennusvalvontatoimistosta. Itse töistä on ehkä päällimmäisenä syytä pitää mielessä se, että kaikista asioista on hyvä pitää tarkkaa pöytäkirjaa, kaikista mahdollisista urakoista tehdään tarkat urakkasopimukset sekä muistaa ottaa paljon kuvia ennen töitä sekä töiden edistymisen eri vaiheilta. Nuo kuvat voivat nousta arvoon arvaamattomaan mahdollisten ongelmien tullessa eteen.

Töiden valmistuttua kannattaa muistaa hakea kotitalousvähennystä.

RemonttiOptimi omakotitalojen, kesämökkien ja osakehuoneistojen kustannuslaskentaan

RemonttiOptimi kustannusarvio-ohjelman avulla voidaan laskea kokonaisvaltaisesti niin omakotitalojen, kesämökkien kuin osakehuoneistojen korjaustöiden kustannusarvioita. Ohjelma on toteutettu yhteistyössä Tekesin kanssa.

RemonttiOptimin saat käyttöösi maksutta

RemonttiOptimi on osa jäsenpalveluitamme. Voit vapaasti käyttää remonttioptimia remonttisi tarvelaskentaan. Käyttö on siis täysin veloituksetonta.

RemonttiOptimin maksullinen täysversio antaa lisäominaisuuksia laskuriin. Kun omistat täysversion RemonttiOptimista, voit luoda useita kohteita samanaikaisesti sekä monistaa ja poistaa kohteita. Lisäksi voit muokata arviosi hintoja ja menekkejä haluamillasi arvoilla. Täysversiolla saat myös täydellisen tarvikeluettelon kohteestasi.

RemonttiOptimi kustannusarvio-ohjelma

Rakentaminen
rintamamiestalo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_2029.jpg
Kestosuosikki - rintamamiestalo
Rintamamiestaloa voidaan pitää varsinaisena suomalaisten kestosuosikkina. 1940-luvun puolivälin tienoilla alettiin rakentaa uusia pientaloja, joissa oli yhden hormin ympärille rakennettu Tupa, makuukamari, sali ja eteinen. Yläkerrassa oli käyttöullakko, joka vähitellen muutettiin asuintiloiksi, perhekoon ja sen myötä tilantarpeen kasvaessa.Rintamamiestaloja rakennettiin aina 1960-luvun alkuun asti. lähes 20 vuotta kestäneen rakennusbuuminsa aikana rintamamiestyyppinen talo sai lisää kokoa ja näköäkin. Myös Alvar Aalto suunnitteli oman mallinsa rintamamiestalosta. 1960-luvun aikana talon malli alkoi madaltua ja kaikkia tiloja ei välttämättä enää rakennettu yhden hormin ympärille. Käyttöullakko kuitenkin säilyi vielä.1970-luvulle tultaessa talot lässähtivät totaalisesti. Harjakatto vaihtui tasakattoon eikä yläkerrasta ollut puhettakaan enää. Samaan aikaan rintamamiestalot alkoivat saada kylkeensä elintasosiipiä, joihin rakennettiin sauna- ja peseytymistilat sekä WC. Ajan hengen mukaisesti nämä lisäsiivet olivat joko loivia harjakattoja tai selkeästi tasakattoisia. Tasakattoiset talot eivät kuitenkaan soveltuneet parhaalla mahdollisella tavalla suomalaisiin olosuhteisiin ja niiden rakentamisesta luovuttiin. Tilalle tulivat täydellistä ääripäätä edustavat, hieman rintamamiestaloakin muistuttavat "käkikellotalot", joiden katto kaltevuus oli 1:1. Tämäkin tyylivaihe jäi varsin lyhyeksi.Vuosituhannen loppupuolella pientalot muuttuivat suuremmiksi ja yksilöllisemmiksi. Jälleen alkoi myös rintamamiestaloja muistuttavia ratkaisuja ilmestyä maisemaan. Tällä kertaa niihin oli kuitenkin hallitusti sijoitettu myös saunaosasto, WC:t ja kodinhoitohuone sekä muut aputilat. Samanaikaisesti etenkin nuoria ensiasunnon ostajia alkoivat kiinnostaa vanhat rintamamiestalot. Niitä alettiin peruskorjata ja osin laajentaakin nykyaikaiset asuinvaatimukset täyttäviksi.Tutustu tästä rintamamiestalojen remontointiin ja todellisiin kohteisiin
Rintamamiestalon ja kesämökin remontointi
Vanhan rintamamiestalon tai kesämökin remontointi
Rintamamiestalojen ja kesämökkien remontointi tarjoaa mahdollisuuden säilyttää perinteitä samalla kun tuodaan rakennuksiin uutta elämää ja mukavuutta. Kesämökin muuttaminen talviasuttavaksi avaa uusia mahdollisuuksia ja rintamamiestalon energiatehokkuuden huomioiminen edistää kestävää kehitystä. Tärkeintä on kuitenkin muistaa kunnioittaa rakennuksen alkuperäistä henkeä ja säilyttää se osana remontointiprosessia.
valmis amperla thermolla eristetty sokkeli
Rintamamiestalon sokkelin eristäminen
Ikosen perheen rintamamiestaloa on kunnostettu huolella ja hartaudella. Kunnostustöitä on tehty vähitellen vuonna 1948 rakennettuun omakotitaloon. Nyt viimeisimpänä lisälämmöneristettiin talon sokkeli ulkoa käsin. Millä, miten ja miksi lisäeristys toteutettiin?
Kollaasi rintamiestalon remonttikuvia
Rintamamiestalon sisäpuolen remontoinnin hinta
Rintamamiestalon remontti voi aiheuttaa epävarmuutta, mutta oikeilla toimenpiteillä se voidaan toteuttaa onnistuneesti. Tässä artikkelissa käymme läpi viisi yleisintä remonttia sisätiloissa sekä suurimpia korjausvirheitä. Remonttien toteutuksessa kannattaa ottaa huomioon tilojen nykykunto. Remontointi aloitetaan huonoimmassa kunnossa olevasta tilasta.Hyvä on muistaa, että esimerkkihinnat kattavat tyypillisimmät tapaukset, mutta kaikki kohteet eivät tälle välille mahdu. Kustannuksiin vaikuttaa myös kohteen kunto ja materiaalivalinnat mukaan sekä oman ja teetetyn työn suhde.
20163_45700.jpg
Rintamamiestalon ulkopuolisen remontin hinta
Omakotitalon omistaminen on ikuista remontointia. Tämä lienee fraasi, joka on tuttu vähintäänkin valtaosalle omakotitalon omistajista. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että katto uusittaisiin vuosittain tai lämmitysmuodon vaihtamista pitäisi harkita vähintään viiden vuoden välein. Pikemminkin kyse on siitä, että kiinteistösi omistajana saat päättää siitä, miltä kotisi näyttää ja miten se toimii. Välttämättömiä korjauksia kuitenkin tulee ja niihin kannattaa varautua ajoissa – niin henkisesti kuin taloudellisestikin.Koska nykypäivän trendinä on uudisrakentamisen volyymin hiljentyminen, keskittyvät suomalaiset nyt kotiensa kunnostamiseen. Mutta, mitä tämä maksaa ja missä järjestyksessä remontit tulisi suorittaa? Entä mitkä ovat yleisimpiä virheitä, joita korjauksissa yleensä tehdään?
20173_48755.jpg
Liukuovi eristää ääntä - vaadi kodiltasi viihtyvyyttä
Jokaisella tulisi olla oikeus ja mahdollisuus sulkea ovi ja tehdä asioita, jotka lisäävät omaa hyvinvointia. Nykypäivänä yhä suositummat liukuovet ovat ääneneristävyyskyvyltään keskenään hyvin erilaisia. Seinältä vaaditaan minimissään R´w 30 dB:n ääneneristävyys, johon verhomaisesti seinän päälle ripustettava pintaliukuovi ei pääse. Ääneneristävät, seinän sisään integroidut liukuovet ovat pieni hinta viihtyisyydestä, lisätilasta ja mahdollisuudesta omaan rauhaan.Tilaa maksuton esite!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton