Ruukin kattoremontilla uusi ilme koko talollesi

Kattoremonttikohteissa teräskate on valituin

Vuosittain tuhannet omakotitalot, rivitalot ja kesämökit saavat ylleen uuden katon. Teräskate on remonttikohteissa selvä ykkönen - sen puolesta puhuvat asentamisen nopeus ja helppous sekä katemateriaalin keveys.

Aloita kattoremontti tästä

Kattoremontin suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon etenkin katon yleiskunto ja se, miltä katto paljaalla silmällä näyttää. Muista, että aina kannattaa turvautua ammattilaisen apuun.

Katon valintaan vaikuttaa paitsi ulkonäkö ja oma maku, myös katon kaltevuus. Tämä ohjaa myös sitä, millaisen katteen kohteeseen voi laittaa. Teräskattojen minimikaltevuudet ovat
• tiilikuvioitu muotokate 1:4
• pystysaumainen kate 1:7

Kaltevuus on helppo laskea: jos katon kaltevuus on esimerkiksi 1:7, katto laskee jokaista 7 metriä kohden 1 metrin.

Jätä yhteydenottopyyntö kattoremontista Ruukille

Lue lisää Ruukin täyden palvelun kattoremontista

Kattoremontin tarve selviää kiipeämällä katolle.Kattoremontin tarve selviää kiipeämällä katolle.

Tarkista vanhan katon rakenteet

Tarkista vanhan katon kantavat rakenteet ja tee sille tarvittavat korjaukset. Samalla on hyvä varmistaa, että katteen alapuolinen tuuletus toimii moitteettomasti. Usein katto on ajan mittaan elänyt jonkin verran ja vaatii oikaisua. Oikaisutyö on hyvä jättää ammattilaisen tehtäväksi.

Rakennusmääräykset

Rakennusmääräykset velvoittavat asentamaan tietyt kattoturvatuotteet uudistaloihin ja vanhempienkin talojen kohdalla on tärkeintä muistaa se, että katon on oltava kokonaisuudessaan turvallinen suojatakseen talon asukkaita ja muita ihmisiä.

Ruukin kattomallisto on kattava

Ruukki on Suomen suurin kattomateriaalitoimittaja. Ruukin kattovalikoimasta löytyy omakotitalon tai taloyhtiön ilmeeseen sopiva tuote helposti ja vaivattomasti. Valikoimiin kuuluvat tiilikuvioidut Finnera (moduulituote), Finnera Plus, Tiilikainen ja Elite sekä pystysaumainen Classic-kate. Pinnoitteella on väliä, sillä sen tulee kestää säänvaihtelut, myrskyt ja auringon UV-säteily. Ruukin teräskatoissa on paljon eri väri- ja pinnoitevaihtoehtoja.

Katto on kokonaisuus

Hyväkuntoinen ja talon tyyliin sopiva katto kohottaa rakennuksen arvoa ja antaa ryhtiä koko rakennukselle. Toimiva katto pitää sisällään yhteensopivat tarvikkeet aluskatteesta ruoteisiin ja listoihin, katemateriaaleihin, kattoturvatuotteisiin ja vesikouruihin. Jokaisella osalla on oma, tärkeä tehtävänsä katon turvallisuuden, kestävyyden ja ulkonäön kannalta. Oikeilla materiaaleilla, asianmukaisella asennuksella ja hyvällä kunnossapidolla varmistetaan, että katto toimii.

Jätä yhteydenottopyyntö kattoremontista Ruukille

Lue lisää Ruukin täyden palvelun kattoremontista

Alusrakenteella on merkitystä

Saneerauskaton alusrakenne luo tukevan pohjan katelevyille. Alusrakenteisiin kuuluvat kunnossa olevat kattotuolit, vaaka- ja pystyruoteet, oikaisutapit tarvittaessa sekä aluskate. Ruukin tuulettava teräsruode on erinomainen vaihtoehto vaakaruoteeksi, koska se ovat tasalaatuinen ja kestää hyvin säänvaihtelut. Hyvin tehty alusrakenne poistaa turvallisesti tiivistyneen kosteuden, jota muodostuu katelevyjen alle.

Toimiva katto teräksestä

Teräksiset katelevyt suojaavat taloa ja sen rakenteita sateelta, tuulelta ja lumelta. Ne ovat myös katon näkyvin osa. Katon kanssa samaa väriä olevat listat, läpiviennit sekä savupiipun pellitys takaavat hienon lopputuloksen. Ne yhdistävät katon eri osat toisiinsa ja tekevät katosta saumattoman ja yhtenäisen kokonaisuuden.

Hyväkuntoisena pysyvän katon tärkein edellytys on, että kaikki katon osat on valittu huolellisesti ja ne ovat keskenään yhteensopivia sekä toiminnallisesti että ulkonäöllisesti.

Sadevesijärjestelmä kaikille katoille

Kaikki katot tarvitsevat parikseen toimivan sadevesijärjestelmän. Ruukin räätälöidyt, molemmin puolin pinnoitetut vesikourut syöksytorvineen ohjaavat sadeveden katolta pois tehokkaasti. Sadevesijärjestelmävaihtoehdoista löytyy kattokokonaisuutta täydentävät värisävyt. Ruukin sadevesijärjestelmä on muotoilultaan sulavalinjainen ja se sopii yhteen niin teräs-, tiili- kuin huopakatonkin kanssa.

Sadevesijärjestelmä ei aina toimi vanhoissa katoissa. Kun kattoremonttia tehdään, on muistettava, että toimiva katto tarvitsee sadevesijärjestelmän.Sadevesijärjestelmä ei aina toimi vanhoissa katoissa. Kun kattoremonttia tehdään, on muistettava, että toimiva katto tarvitsee sadevesijärjestelmän.

Varmista katon turvallisuus

Tikkaat, kattosillat ja lumiesteet varmistavat, että katolla on turvallista tehdä huolto- ja puhdistustöitä. Lumiesteet estävät lumen ja jään liukumisen ihmisten päälle ja tikkaat ovat tärkeä poistumistie esimerkiksi tulipalon sattuessa. Nykyiset rakennusmääräykset velvoittavat rakennuksen omistajaa huolehtimaan, että käytössä on turvalliset seinä- ja lapetikkaat sekä tarvittaessa kattosillat katolla liikkumiseen ja huoltotoimenpiteisiin.

Kattoremontissa on tärkeää huomioida kattoturvatuotteet.Kattoremontissa on tärkeää huomioida kattoturvatuotteet.

Teräs on ajaton valinta

Teräs on monipuolinen kattomateriaali, joka soveltuu niin uudisrakentamiseen kuin remontointiin. Teräskatteilla on pitkät perinteet, mutta niiden klassinen ulkonäkö ja ominaisuudet tekevät teräksestä myös kaikkein moderneimman materiaalin. Teräskatto on myös ekologinen valinta taloosi - materiaalina teräs on 100% kierrätettävä. Teräs on aidosti ajaton valinta.

Ruukin teräskaton edut
• Monipuolinen valikoima kattomalleja ja pinnoitteita
• Soveltuu kaikenlaiseen rakentamiseen
• Teräskatolla on kustannustehokas elinkaari
• Kevyt materiaali, helppo käsitellä ja nopea asentaa
• Vaivaton omistaa - vaatii vain vähän huoltoa
• Yhteensopivat listat ja lisätarvikkeet
• Pitkät tuotetakuut
• Materiaali on ekologinen ja kierrätettävä

Onko kattosi remontin tarpeessa

Helpoin tapa tehdä kattoremontti on tilata sen asennettuna Ruukin ammattilaisilta. Ruukilta saa koko kattopaketin tarvikkeineen ja Ruukki huolehtii koko remontin sujuvuudesta. Ruukin asennuspalveluun sisältyy mittauskäynti, suunnittelu, tarviketoimitus ja asennus. Ruukki myöntää asennustyölleen viiden vuoden takuun.

Apunanne on nimetty projektipäällikkö, joka vastaa tiedottamisesta, kohteen turvallisuudesta ja aikatauluissa pysymisestä. Ottakaa siis yhteyttä Ruukkin, Ruukki laittaa kattonne kuntoon.

Ruukin Kattomestari tulee käymään kohteeseen silloin, kun kohteessa on tarve vaihtaa kate uuteen ja halutaan jättää tarjouspyyntö. Kattomestarin käynti sisältää silloin katon kohdetarkistuksen sekä tarjouspyynnön kohteen katon vaihtourakasta.
 
Julkaistu
27.5.2013