• Etusivu
  • Energia

Tulikiven tulisijat täyttävät maailman tiukimmat ympäristömääräykset

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 24.05.2013
20135_35128.jpg

Tulikiven tuotteet läpäisevät maailman tiukimmatkin päästönormit.

Tulisijojen CE-merkintä tulee pakolliseksi kesällä 2013

Rakennustuotteiden CE-merkintä muuttuu kaikissa EU-jäsenmaissa pakolliseksi heinäkuussa 2013. Tulisijojen CE-merkinnän yksi edellytys on tuotteiden päästöjen hyötysuhteen ja paloturvallisuuden testaus ilmoitetussa laboratoriossa.

Puun polttamisen kansainväliseen tutkimustyöhön aktiivisesti osallistuvan Tulikiven tulisijoilla on ollut jo pitkään CE-merkintä ja Tulikiven teknologia on hyväksytty ympäri maailman. Tulikiven tuotteet läpäisevät maailman tiukimmatkin päästönormit. Yhtiö on käynnistänyt myös hankkeen, joka tähtää suomalaisten tietoisuuden parantamiseen puun oikeaoppisesta polttamisesta sekä vanhojen korkeapäästöisten tulisijojen uudistamiseen.

Tulikivi suunnittelee vähäpäästöisiä tulisijoja, joiden hyötysuhde on korkea

Tulikivi on lämpöä varaavien tulisijojen edelläkävijä ja sitoutunut puhtaamman polttotekniikan edistämiseen tuotekehityksessään. CE-merkintää varten Tulikiven varaavista tulisijoista suurin osa testataan VTT Expert Services Oy:n testauslaboratoriossa. Testauksessa mitataan muun muassa palamisen päästöjä ja lasketaan puun polton hyötysuhde. CE-merkinnän vaatiman päästömittauksen lisäksi VTT tekee Tulikiven tulisijoille myös muita mittauksia esimerkiksi kokonaishiilivetyjen-, typen oksidien ja hiukkasten päästöjen mittauksia, joita vaaditaan jo monissa Euroopan maissa. Testeissä määritetään myös tulisijan suojaetäisyydet ja tuotteelle soveltuvan savupiipun lämpötilaluokka.

– Tulikivi suunnittelee vähäpäästöisiä tulisijoja, joiden hyötysuhde on korkea. Otamme puhtaan palamisen tavoitteen tuotekehityksessämme huomioon kahdella eri tavalla. Ensisijaisesti kehitetään polttotekniikkaa, jossa palaminen saadaan hallittua optimoimalla palamisilman syöttöä. Näin taataan puhtaan palamisen kolme edellytystä, eli kaasujen sekoittuminen, riittävä lämpötila ja riittävä viipymäaika.

Tulikiven patentoima pyörrepesä-polttotekniikka on tämän kehitystyön tulosta. Toisaalla haemme myös aktiivisesti ratkaisua savukaasujen puhdistamiseen pienpolttoon sopivan teknologian avulla, kertoo Tulikiven tuotekehityspäällikkö Jari Sutinen.

Tulikiven patentoimassa pyörrepesässä palamiskaasut palavat loppuun hallitusti ja erittäin puhtaasti. Perinteisen vanhan tulisijan hiilimonoksidi- eli häkäpäästöt ovat noin 3 500 ppm (parts per million). Maailman tiukin päästönormi sallii tulisijalle vain 1 300 ppm:n hiilimonoksidipäästöt, mutta Tulikiven pyörrepesä pudottaa päästön lähes puoleen tästä.

Tulikiven tavoitteena on puhtaampien tulisijojen Suomi

Puhtaamman hengitysilman edistämiseksi Tulikivi käynnisti vuonna 2007 Puhtaampien tulisijojen Suomi -hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä suomalaisten tietoisuutta puun oikeaoppisesta polttamisesta sekä edistää vanhojen korkeapäästöisempien tulisijojen uudistamista. Tulikivi myös osallistuu aktiivisesti puun polton päästöjä ja terveysvaikutuksia selvittävään kansainväliseen tutkimustoimintaan ja hyödyntää tuloksia tuotekehityksessään.

Kaikissa EU-jäsenmaissa 1.7.2013 alkaen pakollinen tulisijojen CE-merkintä todistaa, että rakennustuote täyttää EU-direktiivin tiukat turvallisuus- ja muut vaatimukset. CE-merkintä on haettava myös vain Suomessa myytäville tuotteille. Tulikivi otti ensimmäisenä suomalaisena tulisijavalmistajana käyttöön CE-merkin varaaville uuneille.

Info

Info

Polta puita oikein

  • Tutustu huolellisesti tulisijasi käyttöohjeisiin ja käytä sitä aina ohjeiden mukaan
  • Polta vain kuivaa puuta
  • Varmista tulipesän hapensaanti
  • Joissakin taloissa koneellinen ilmastointi pitää takan polttamisen ajaksi kytkeä pois päältä
  • Tulipesää ei saa laittaa liian täyteen
  • Puut kannattaa sytyttää päältä. Kun tuli sytytetään päältä, puu palaa kaikkein puhtaimmin ja saastuttaa vähiten
  • Tulipesä on hyvä puhdistaa jokaisen polton jälkeen
  • Tuhkapesät kannattaa tarkistaa ja tyhjentää tarpeeksi usein
  • Tulisijan hormi on nuohottava säännöllisesti
  • Merkittävä osa puun pienpoltosta syntyvistä pienhiukkaspäästöistä aiheutuu väärästä polttotavasta, kuten liian märkien puiden käytöstä ja liian vähäisestä ilman saannista johtuvasta ns. kitupoltosta. Poltosta aiheutuvia ongelmia on havaittu eniten pientalovaltaisissa taajamissa, joissa käytetään pääasiassa vanhoja tulisijoja.

    Tulikivi Oyj
    Energia
    Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
    Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

    Aiheeseen liittyvää

    20085_11058.jpg
    Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
    Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
    200611_789.jpg
    Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
    Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
    20123_30161.jpg
    Luonnonkivestä on moneksi
    Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
    20116_26659.jpg
    Uudet akkuruuvinvääntimet
    Boschin uudet akkuruuvinvääntimet PSR 14,4 LI-2 ja PSR 18 LI-2 vääntävät kevyesti yli 300 ruuvia yhdellä akulla. Vaivaton vääntömomentin säätö ja vaihteen vaihto takaavat aina juuri oikean tehon ja nopeuden. Selkeä grafiikka ja aktiivinen palaute, joka auttaa valitsemaan oikeat asetukset, tekevät käytöstä uskomattoman helppoa.Katso tekniset tiedot ja tilaa Jäsentukusta...
    20235_81591.jpg
    It-ammattilainen sai toimivan netin maalle naapureiden avulla: "Valokuitu on mainio ratkaisu"
    Kun työhuone sijaitsee kotona ja koti paikassa, jossa mobiililaajakaista toimii heikosti, ratkaisuksi muodostui valokuitu. Paula Teinonen-Lahti hankki omakotitaloonsa valokuituyhteyden Valokuituselta ja on enemmän kuin tyytyväinen.– Tarvitsen luotettavan nettiyhteyden töiden tekemiseen ja nyt voin olla huoletta, hän kertoo.
    20195_57831.jpg
    Kastellin uusi talokirja on ilmestynyt
    Kastelli juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan ja on julkaissut nyt uuden talokirjan suosituista mallistoistaan. Kastelli on ollut 25 vuotta Suomen ostetuin talomerkki.

    Luetuimmat

    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton

    Uusimmat

    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton