Viikon kysymys: Hometta pinnoissa?

Kysymys:

Rakennamme autotallia. Siitä puuttuu ulkolaudoitus. Seinissä on pääosin kipsilevyiset tuulensuojalevyt, jotka on korvattu oven molemmin puolin vanerilevyillä jäykistyksen vuoksi. Seinissä on jo myös naulattu koolinkilaudat eli pystylaudat ja niiden päälle vaakalaudat n. 60 cm välein. Rakennus on ollut tässä vaiheessa syyskauden. Nyt sekä koolinkilaudat että vanerilevyt ovat yhtäkkiä vetäneet vihreään homeeseen. Sitä on aika paljon, ei siis vain yksittäisiä pilkkuja ja se on kunnolla kiinni laudoissa ja vanerissa. Kipsilevyt ovat homeettomia. Mitä näille pitäisi tehdä ennen kuin ulkolaudoitus naulataan päälle?

Vastaus:

Kyse ei välttämättä ole homeesta. Kasvusto voi olla levää. Puhdista pinnat ja pese ne maalikaupasta ostettavalla homeenpoistoaineella. Sitä ei tarvitse pestä kovin hyvin pois.

Lue lisää lue lisää runkorakenteista ja talopaketeista

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
20.5.2013