Höyrynsulkuratkaisussa yhdistyy hyvä lämmöneristävyys ja höyrytiiveys

Kingspan -eristeiden alhaisen lämmönjohtavuuden ja korkean vesihöyrynvastuksen ansiosta niitä käytetään höyrynsulkuna villarakenteisessa seinä- tai yläpohjarakenteessa, jolloin eristeet korvaavat perinteisen höyrynsulkumuovin.

 

Kingspan -eristeiden tuotevalikoimasta käytetään höyrynsulkukerroksena Kingspan Therma -eristelevyjä. Kingspan Therma on noin 8 kertaa höyrytiiviimpää kuin perinteinen muovikalvoinen höyrynsulku. Höyrynsululla tarkoitetaan rakennekerrosta, jonka pääasiallinen tehtävä on estää haitallinen kosteus ja ilmavirta sisätiloista rakenteeseen. Kingspan Therma höyrynsulkuna parantaa lisäksi rakenteen lämmöneristävyyttä ja ohentaa samalla huomattavasti rakenteen kokonaispaksuutta. Kingspan -eristeillä saavutetaan energiatehokas ja kokonaisedullinen toteutus höyrynsulkurakenteissa.

Kingspan_levyn_sahaus_1920x1080

Energiatehokkuutta, turvallisuutta ja kustannussäästöä

Kingspan -eristeitä käyttämällä säästää tilaa, työvaiheita ja materiaaleja. Erinomaisen lämmöneristyskyvyn ansiosta eristelevyillä on mahdollisuus saavuttaa paras mahdollinen energiatehokkuus pienellä eristevahvuudella ja ohuilla rakenteilla. Kustannushyötyä syntyy rakennuksen pienemmän energiankulutuksen lisäksi myös säästetyn työn ja rakennusmateriaalien muodossa.

Kingspan -eristeet auttavat myös terveellisen ja viihtyisän sisäilman syntymisessä. Asunto on miellyttävän vedoton, kun rakenteet ovat lämpö- ja kosteusteknisesti oikeaoppisen ilmanpitävät. Hyvän ilmanpitävyyden ansiosta lämpö ei karkaa rakennuksesta, vaan ilma vaihtuu hallitusti ilmanvaihdon kautta. Erillisiä höyrynsulku- tai tuulensuojakerroksia ei tarvita, koska Kingspan -eristelevy toimii höyrynsulkuna turvallisesti koko vahvuudeltaan.

 

Kingspan Therma -eristeet eivät vety, kutistu, lahoa tai homehdu ja niiden ilmoitetut lämmöneristysominaisuudet säilyvät muuttumattomina vuosien saatossa. Kingspan –eristeiset rakenneratkaisut ovat myös paloteknisesti turvallisia, sillä palotilanteessa eriste hiiltyy, jolloin se hidastaa osaltaan palon leviämistä rakenteisiin ja rakenteen palonkestävyysaika pitenee. Kingspan Therma -eristeet saivat ensimmäisinä lämmöneristeinä rakennusmateriaalien puhtaimman päästöluokituksen M1. Kingspan Therma -eristeet ovat kotimaisia CE-merkittyjä laatutuotteita, joilla on kymmenen vuoden takuu.

Kingspan Therma TP10 Runkolevy

Kingspan -eristelevyjä on helppo työstää ja kiinnittää. Levyjä voidaan leikata, jyrsiä, porata, naulata ja ruuvata. Työstövälineiksi käyvät normaalit työkalut kuten käsisaha, mattopuukko ja rasiapora. Kevyitä levyjä on kätevä käsitellä ahtaissakin tiloissa.

Höyrynsulkulevyttäjän muistilista:

  • Vaahdotus naarasponttiin, johon seuraava levy asennetaan
  • Kaikki saumat ja liitokset vaahdotetaan ja teipataan alumiiniteipillä
  • Yläpohjan läpivientien vaahdotus koolauksen kiinnittämisen jälkeen
  • Seinien ala- ja yläreunat, sekä aukkojen vaahdotus koolauksen kiinnittämisen jälkeen
  • Yläpohjan ja seinän liitoksen vaahdotus 15-20mm ja tiiveyden varmistus alumiiniteippauksella
  • Höyrynsulkukerroksena käytetään Kingspan Therma TP10/TF70/TW50/TW55 -eristelevyjä

 
Julkaistu
5.2.2015