Viikon kysymys: Perustukset kalliolle?

Kysymys:

Talo tulee kallion päälle, jossa kallio on suhteellisen tasaista. Kuinka hankalaa on tehdä perustukset kalliolle? Jotta saadaan tasaista, täytynee räjäyttää ja täyttää murskeella? Onko tämä kallista pääkaupunkiseudulla? Entä salaojitus? Kallion "alapuolella" on tontti, johon aletaan rakentaa paaluperusteista taloa. Vedet valuvat kalliolta toiselle tontille. Lienee meidän tehtävä ohjata vedet valumaan pois päin toisen talosta? Tontista ei ole vielä tehty lopullista kauppaa, vaan se sovitaan jahka kustannuksista on saatu hieman selvää.
Vastaus:
Kalliolle perustaminen ei ole hankalaa, mutta se edellyttää todennäköisesti kallion pinnan ampumisen ja mursketäytön. Sa...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
29.4.2013