Rakentaja.fi´n jäsenmäärä kasvaa nopeammin kuin Suomen väkiluku

Elokuussa vuonna 2002 palkitsimme tasaluvuin liittyneen jäsenemme ja tuolloin jäsenmäärä kirjoitettiin lukemin 20.000. Puolentoista vuoden aikana saavutettu jäsenmäärä tuntui loistavalta saavutukselta ja allekirjoittanut muistaa tuolloin miettineensä että määrä alkaa olla lakipisteessään eikä kovaa kasvua enää voi olla edessä...
No tuosta ajasta on siis tultu 128 kuukautta eteenpäin ja jäsenmäärä kirjoitetaan nyt lukemin 442.885. Pikaisella laskutoimituksella voidaan todeta että tuosta ajatuksesta lähtien on nopeammin kuin joka 14. minuutti tullut uusi jäsen ”ovesta sisään”. Vuosittainen kasvu on siis ollut 39.600 mikä on runsaat 1,5 -kertainen Suomen väkiluvun kasvuun verrattuna. Jos noita ”syitä” lähtee etsimään tulevat päällimmäisenä mieleen seuraavat 10 asiaa.

1. Kysy-vastaamme –palsta

Kysy-vastaamme palsta on palvelumme luetuin osio. Palstalle otetaan vastaan sekä rakennusteknisiä että rakennusoikeudellisia kysymyksiä. Rakennusteknisiä kysymyksiä otetaan vastaan jäseniltämme 10 kappaletta vuoden jokaisena päivänä ja myös vastaukset tulevat vuoden jokaisena päivänä, vajaan vuorokauden viiveellä oli kyseessä sitten joulu, juhannus tai uusivuosi. Lakikysymyksiä otetaan aina torstaisin vastaan 5 kappaletta.
Jo esitetyt kysymykset vastauksineen ovat kaikkien jäsentemme nähtävillä ja siksi ne myös jaotellaan jo esitettäessä omiin aihealueisiinsa. Suosiosta kertoo se että vaikka suuri osa kysymyksistä on poistettu vanhentuneina, on palstalla selattavana tälläkin hetkellä lähes neljäkymmentätuhatta kysymystä vastauksineen. Palstalle kysymykset esitetään anonyymeinä oman nimimerkin turvin. Eniten jäsentemme mieltä ovat askarruttaneet kylpyhuone- ja saunatiloja koskevat kysymykset sekä sen jälkeen eristäminen ja hankkeen valmisteluvaihe.

Tutustu Kysy-vastaamme -palveluun

2. Keskustelupalsta

Keskustelupalsta on jäsentemme välinen ja sinne siirtyvät kommentoitaviksi myös Kysy-vastaamme –palstalla esitetyt ongelmat vastauksineen. Myös keskustelupalstalla keskustelijat esiintyvät nimimerkeillään, eivät oikeilla henkilötiedoillaan. Iso osa palstalla esiintyvistä nimimerkeistä on rakennusalan pitkäaikaisia ammattilaisia ja tekevät näin täysin pyyteetöntä työtä vastatessaan keskustelijoiden ongelmatilanteisiin. Palsta on pysynyt erittäin asiallisena muutamia, aina ajoittain tapahtuvista ylilyönneistä huolimatta – siitä ovat palstan muut käyttäjät ansiokkaasti pitäneet huolen.
Keskustelupalstalta löytyy tällä hetkellä, niin ikään aihealueittain jaoteltuina yli 61.000 erillistä keskustelua, suosituimpien koskiessa lämmitystä, vesi- ja viemäröintiä sekä ala-väli- ja yläpohjarakenteita.

Tutustu Keskustelupalstaan

3. Jäsentukku

Erilaiset joukkokilpailutukset sekä yhteisostot ovat myös lisääntyneet ja nämä ovat puhtaasti seurausta jäsentemme kehityspalautteista. Esimerkiksi sähköenergiaa kilpailutamme nykyisin kolmasti vuodessa ja viime vuoden kilpailutuksissa yhteensä 9.981 jäsentä vaihtoi kilpailutuksen yhteydessä sähköenergian myyjäänsä halvempaan. Muita yhteisostoja ja kilpailutuksia on järjestetty mm. kodinkoneista, markiiseista, pihakivistä, suodatinkankaista, vakuutuksista, seinä- ja lattialaatoista, kattotiilistä sekä eristeistä ja kiviaineksista. https://www.rakentaja.fi/jasentukku

Tutustu Jäsentukun tarjontaan

4. Joukkokilpailutukset ja yhteisostot

Erilaiset joukkokilpailutukset sekä yhteisostot ovat myös lisääntyneet ja nämä ovat puhtaasti seurausta jäsentemme kehityspalautteista. Esimerkiksi sähköenergiaa kilpailutamme nykyisin kolmasti vuodessa ja viime vuoden kilpailutuksissa yhteensä 9.981 jäsentä vaihtoi kilpailutuksen yhteydessä sähköenergian myyjäänsä halvempaan. Muita yhteisostoja ja kilpailutuksia on järjestetty mm. kodinkoneista, markiiseista, pihakivistä, suodatinkankaista, vakuutuksista, seinä- ja lattialaatoista, kattotiilistä sekä eristeistä ja kiviaineksista.

Tutustu paraikaa menossa olevaan yhteisostokampanjaan

5. Rakentajapörssi

Rakentajapörssi on puhtaasti jäsenten välinen kauppapaikka jossa jo urakkansa valmiiksi saaneet rakentajat ja remontoijat myyvät tai useat jopa lahjoittavat ylijääneitä tai muuten tarpeettomia rakennustarvikkeitaan. Palstaa ei ole siis tarkoitettu jälleenmyyjille joita niitäkin sinne aika ajoin yrittää joukkoon livahtaa. Joka tapauksessa nopeimmat ja onnekkaimmat tekevät palstalta todellisia löytöjä ja palsta onkin monen jäsenemme suosituin osio jota seurataan herkeämättä. Myytävien tarvikkeiden löytämistä helpottaa aihealueittain tehty jaottelu. Kirjoitushetkellä tuotteita oli tarjolla 367 kappaletta ja ”suosituin” alue ikkunat ja ovet sekä sen jälkeen työkalut.

Tutustu Rakentajapörssin tarjontaan

6. Esite- ja tarjouspyyntöpalvelut

Esite- ja etenkin tarjouspyyntöpalvelu ovat myös jatkuvan kasvun alla. Vaikka jokainen voi esitteitä hakea myös rakennustarvikeliikkeistä niin netin kautta yhdestä paikasta kerralla tarvitsemiensa esitteiden valinta on vaivatonta. Tarjolla on yli 70 erilaista esitettä jotka postitetaan maksutta tilaajilleen viimeistään aina tilausta seuraavan arkipäivän aikana.
Sivustojen kautta tehtävät tarjouspyynnöt ovat yli kaksinkertaistuneet vuoden aikana mikä kertoo paljon nykyrakentajan ja –remontoijan nettiaktiivisuudesta. Tällä hetkellä jäsenillä on valittavanaan noin 60 erilaista tarjouspyyntömahdollisuutta.

Tutustu Esitepalveluun

Tutustu Tarjouspyyntöpalveluun

7. Laskurit ja ohjelmat

Erilaisten rakentamista ja remontointia helpottavien laskureiden yms. ohjelmien tarjoaminen jäsenillemme on ollut palvelun alusta asti jatkuvan kehitystyön alla. Ilmaiseksi on tarjolla mm. kustannusarvioiden tekoa niin uudisrakentajille kuin peruskorjaajillekin, erilaisia tarvikkeiden menekkilaskureita, rakennusaikatauluja, kuntokartoituksia, huoltokirjoja, palkkakustannuslaskureita ym. ym. on tarjolla laajalti. Käytetyin näistä on uudisrakennusten pikakustannuslaskuri jonka avulla rakentaja saa viidessä minuutissa itselleen karkean kustannusarvion. Pikakustannuslaskuria käytetään useita kymmeniä tuhansia kertoja kuukausittain.

Tutustu käytössäsi oleviin ilmaislaskentaohjelmiin

8. Lomake- ja leikkauskuva-arkistot

Jäsenille on tarjolla täysin ilmaiseksi myös kaikki rakentamisessa ja remontoimisessa tarvittavat lomakkeet. Näistä kaavakkeista ja lomakkeista löydät niin urakkatarjouspyynnöissä kuin –sopimuksissakin tarvittavat kaavakkeet, maksuerätaulukot, erilaiset töiden tarkistuslistat, vastaanottotarkastuspöytäkirjat, työmaakokous yms. Kaavakkeet ohjeineen ovat täysin vapaassa ja maksuttomassa käytössäsi jäseneksi liittymisen jälkeen. Aivan samoin ovat käytössäsi erilaiset ja yksityiskohtaiset rakenneleikkauskuvat jotka helpottavat töiden tekoa ja suunnittelemista.

Tutustu lomakearkistoon

Tutustu rakenneleikkauspankkiin

9. Rakentajakoulut ja Tee Se Itse

Rakentaja.fi –koulut ovat yksityiskohtaisia ja todella informatiivisia kirjallisia kursseja. Tällä hetkellä koulusta löytyy viisitoista erilaista koulua joissa opetetaan niin tapetointia kuin laatoitustakin. Koulun materiaalit kannattaa jokaisen rakentajan ja remontoijan käydä lävitse vaikkei itse töihin olisi tarkoitus alkaakaan. On nimittäin hyvä olla taustatiedot hallussa niin huomaa nopeasti mahdolliset työntekijän virheet ja aina on myös hyvä huomata jokin niksi ja tietää miksi se tehtiin. Tee Se Itse -palstalla annetaan vastaavasti ideoita siihen, miten rakentamisessa ja remontoinnissa ylijääviä tarvikkeita sekä hukkapaloja voidaan hyödyntää. Ohjeita löytyy hyvinkin erilaisten, pienten tai vähän suurempien asioiden toteuttamiseen; kukkapylvään nikkaroinnista varaston rakentamiseen! Palstalla on ohjeita myös esimerkiksi terassin ja puukatoksen rakentamiseen. Voit myös tutustua luonnonkiveyksen tai lintuhuvilan toteuttamistapoihin. Tartu siis rohkeasti työkaluihin ja "Tee Se Itse" - lopputuloksella voit yllättää itsesikin!

Tutustu Rakentajakouluun

Tutustu Tee Se Itse –ohjeisiin

10. Ilmainen tai oikeastaan rahaa tuova jäsenyys

Niinpä, kaiken tuon edellä kerrotun ja paljon muuta jäseneksemme kirjautuva saa täysin ilmaiseksi. Ei liittymiskuluja, ei vuosimaksuja tms. Jäsenyyden avaat itsellesi nopeasti ja heti kirjautumisesi yhteydessä saat täyden palvelun Sinulle avaavat tunnukset käyttöösi. Jäsentietoja kannattaa myös pitää ajan tasalla sillä osa tarjouksista ja kampanjoista ei näy lainkaan sivuillamme vaan niistä tiedotetaan vain suoraan jäsenille. Näitä ovat mm. paikkakuntakohtaisesti tulevat tarjoukset. Ja jotta tuo viimeisen etuotsikon lupaus tulisi varmasti täytettyä, saat jäseneksi liityttyäsi nyt myös 10 euron edestä jäsenbonuksia joita voit käyttää tulevissa jäsentukkuostoksissasi.

Edellä esitetty selittänee miksi jo lähes joka kahdestoista suomalainen on jäsenenämme.

Liity jäseneksi

Päivitä tietojasi

Hukkuneiden salasanojen palautus

Jos Sinä et vielä kuulu joukkoon niin olisiko jo aika astua valoon?Jos Sinä et vielä kuulu joukkoon niin olisiko jo aika astua valoon?
 
Julkaistu
15.4.2013