Rudus Oy Kevätpuutarha 13 -messuilla:
Tunnelmallinen piha Ruduksen uusilla betonikivillä

Rudus esittelee Kevätpuutarha 13 -messuilla osastollaan 6f89 monipuolisen valikoiman betonisia ja graniittisia Rudus Formento -maisematuotteita. Joukossa on kolme uutuutta: luonnonkivimäiset Louhi-kivet, Tosca-laattasarja sekä Roomalaisten kivien profiloitu pinta. Yhteistä niille on kaunis, elävä pinta, joka antaa pihalle vivahteikkaan ilmeen.

Osastolla voi kysyä neuvoa pihan perustamisesta sen rakentamiseen, viimeistelyyn ja pihakiveyksen huoltoon asti. Rudukselta saa maisematuotteiden lisäksi kaikki pihan rakentamisen liittyvät kivipohjaiset tuotteet, jotka auttavat luomaan kauniita, toimivia ja vähemmän hoitoa vaativia piha-alueita.

Luonnonkivimäinen Louhi mukautuu ympäristöön

Uusien, luonnonkivimäisten Louhi-kivien elävä pinta on aivan uudentyylinen Suomessa. Kiveyksen voimakkaasti profiloitu pinta on louhemainen ja mukautuu siten sulavasti ympäröivään luontoon. Pinnan profilointi tuo hienosti esiin valon ja varjon leikin. Louhi-kivet sopivat erinomaisesti vaikkapa talojen seinustoille korvaamaan seulanpääkiveyksiä.

Louhi-kiveyksessä on 10 mm leveät, noin 20 mm syvyiset piilosaumat. Yksittäiset kivet ovat pienialaisia, joten kiveys pysyy kuivana sateellakin eikä siten ole altis jäätymään.

Leveiden saumojen ansiosta Louhi läpäisee vettä. Jos läpäisykykyä halutaan vielä lisätä, kiveys tulee saumata normaalia karkeammalla kiviaineksella, josta hienoaines on seulottu tai pesty pois. Tällöin myös pohjarakenne tulee rakentaa vettä läpäiseväksi. Näin vesi ei lammikoidu rankemmillakaan sateilla saumojen täytyttyä. Louhi-kivet on nopea asentaa.

Louhi-kiviä on esillä Ruduksen osastolla sekä yleiskoristelualueen Italialaisessa puutarhassa, osasto 6g81. Siellä voi tutustua myös Vallikko-muurikivien uuteen sävyyn, hiekanruskea-musta, värikoodi 117.

Louhikiven tuotekoodi on 0393 ja sitä on saatavissa väreissä profiloidut harmaa 443, punamusta 441, musta 442 ja savu 447.

Formento Louhi-kivi puutarhassaFormento Louhi-kivi puutarhassa

Tyylikäs ilme liuskekivimäisellä Toscalla

Tosca-laattasarja sopii erityisesti oleskelualueille ja terasseille. Laatoissa on kaunis liuskekivimäinen pinta ja vaihteleva saumanleveys, jotka luovat pihalle eurooppalaista, tyylikästä tunnelmaa. Reilunkokoiset betonilaatat sopivat hiekan varaan asennettuna alueille, joilla ei liikuta ajoneuvoilla. Laatat voi myös asentaa maakostean massan varaan, jolloin kiveys kestää ajoneuvoliikennettä.

Tosca-laattasarja koostuu neljästä erikokoisesta, mitoiltaan yhteensopivasta laatasta, jotka ovat 55 mm paksuja. Erikokoisten laattojen yhdistäminen tuo pintaan elävyyttä, samoin laatan aaltoileva pinta ja reuna. Tosca-laattoja voidaan asentaa sekä rivi- että sekaladontana. Saumaleveys vaihtelee 1–4 mm.

Tosca-laattasarjan tuotekoodi on 0356. Tosca-laattoja on saatavissa viidessä eri sävyssä: harmaa 443, punamusta 441, musta 442, savu 447 ja kajo 449. Tosca-laattoja on esillä Kevätpuutarhamessuilla Huone1/Villa Garden osastolla no 7k18.

Roomalaisille kiville uusi profiloitu pinta

Jo toistakymmentä vuotta valikoimissa olleisiin Roomalaisiin kiviin on nyt tarjolla samantyyppinen, kiveyksiä elävöittävä profiloitu pinta kuin Tosca-laatoissa. Auringonvalo tuo pinnan kuvion kauniisti esiin.

Roomalaiset kivet koostuvat kuudesta eri kokoisesta tuotteesta. Paksuudeltaan ne ovat 80 mm, joten ne soveltuvat erinomaisesti myös alueille, joilla liikutaan autolla.

Roomalaisten kivien tuotekoodit ovat 378 ja 388. Profiloidun pinnan sävyt ovat harmaa 443, punamusta 441, musta 442 ja hiekanruskea 446. Harmaita ja mustia profiloituja Roomalaisia kiviä on nähtävillä Kevätpuutarha-näyttelyn Keskusaukiolla.
Profiloidun pinnan lisäksi tarjolla on hiekkapuhallettu profiloitu pinta, jollaista ei aiemmin ole ollut saatavilla Suomessa. Hiekkapuhalletun profiloidun pinnan sävyt ovat harmaa Kuru 879 ja tummanharmaa Kulo 872, joka on nähtävillä Ruduksen osastolla.

Näyttelypihalta ideoita

Ruduksen Tuusulan näyttelypiha on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa heti lumien sulettua. Näyttelyssä on hyvä tutustua erilaisiin piha- ja aitakiviin ja ladontamalleihin luonnollisessa ympäristössä. Osoite on Puusepäntie 11, 04300 Tuusula. Näyttelypihan yhteydessä on myös kivikauppa, puhelin 020 447 4720.
 
Julkaistu
11.4.2013