• Etusivu
  • Rakentaminen

KotiOptimi-kustannusarvio-ohjelma

Rakentajan toimitus
Päivitetty 17.09.2020
20134_34804.jpg

KotiOptimi-kustannusarvio-ohjelma on jokaisen omakotitalorakentajan oiva apuväline kustannusarvion laskemiseen. KotiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla arvion laskenta perustuu aihepiireittäin syötettäviin tietoihin: perustiedot, hankekartoitus, huonetilakartoitus, rakennekartoitus sekä suunnittelun ja oheiskustannusten kartoitus. Laskennassa ohjelma huomioi luonnollisesti mm. rakennuspaikkakunnan ja –ajankohdan sekä omien töiden vaikutukset kustannuksiin. Uusittu ohjelma mahdollistaa myös omien tarvikkeiden, ja ensimmäisenä kustannusarvio-ohjelmana Suomessa esimerkiksi talopaketin sisällön huomioimisen.

KotiOptimi käyttöösi maksutta

KotiOptimi on osa Rakentaja.fin jäsenpalveluita. Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat käyttää ohjelman ilmaisversiota vapaasti kustannusarvion laskemiseen. KotiOptimin maksullisella täysversiolla saa ohjelman kaikki ominaisuudet käyttöönsä. KotiOptimi on selainpohjainen ohjelma ja se toimii Rakentaja.fi-sivuston kautta. Näin hintapäivitykset ym. tulevat välittömästi ilmaantuessaan kaikkien käyttöön.

Siirry laskemaan kustannusarvio KotiOptimilla
Siirry ostamaan KotiOptimin täysversio

20134_34806.jpg

KotiOptimi mukaan jo hankesuunnitteluun

KotiOptimia kannattaa käyttää apuna jo alustavassa suunnittelussa. Tällöin syötettävät tiedot voivat olla keksittyjä, toiveisiin ja haaveisiin pohjautuvia tai selkeästi perheen tarpeisiin perustuvia. Ohjelmalla voidaan vertailla erilaisten tila- ja materiaaliratkaisujen vaikutuksia kokonaiskustannuksiin ja selkeyttää näin käsityksiä rakentamisen kustannuksista sekä kustannuksiin eniten vaikuttavista tekijöistä. KotiOptimin avulla voidaan kokeiluperiaatteella etsiä ominaisuuksiltaan ja kustannuksiltaan parhaiten perheen tarpeisiin sopiva ratkaisu.

KotiOptimi on parhaimmillaan jo ennen tontin hankkimista

KotiOptimin avulla on helppo vertailla, miten erilaiset rakenneratkaisut vaikuttavat kustannusarvioon. Parhaimman hyödyn ohjelmasta saakin, jos sen hankkii jo ennen tontin ja sitä kautta rakennusmuodon valintaa.

Lähtökohtaisesti perheellä on mielessä tietyt tilat, mitkä tulevasta rakennuksesta pitää löytyä. Kun KotiOptimi hankitaan ajoissa, syötetään ensin nämä tarvittavat huoneet ja niiden koot. Näin saadaan perusrunko, jonka ympärillä voidaan lähteä muuntelemaan esimerkiksi kerroslukua, lämmitystapaa, runkomateriaalia, rakenteiden eristeitä ja eristystasoja sekä julkisivua ja sisäpintamateriaaleja.

Kokeillen voidaan helposti nähdä, miten erilaiset muutokset vaikuttavat kustannusarvioon. Kun kokeilemalla ollaan saatu esimerkiksi olohuoneen ylösnostetulle katolle hinta, voidaan tämän jälkeen miettiä onko se sen arvoinen - vai käytetäänkö sama rahamäärä mieluummin esimerkiksi ruokahuoneen erkkeriin ja pintamateriaalien tason parantamiseen.

Muodosta käsitys kustannustasosta

Kustannusarvion lähtökohdaksi voi ottaa vaikka perheen nykyisen asunnon kokoisen ratkaisun ja lisätä siihen ne tilat, joiden tarpeen takia uuden talon rakentaminen on käynyt mielessä. Vaihtoehtoisesti lähtökohdaksi voi ottaa vaikkapa myynnissä olevan, perheen tarpeet ja toiveet täyttävän kohteen tiedot. Sopivaa ratkaisua voi myös etsiä talokirjasta tai esitteistä ja syöttää sen mukaiset lähtötiedot KotiOptimiin.

Näin perheelle muodostuu oikea käsitys omakotitalon rakentamisen kustannustasosta ja asioista, jotka siihen vaikuttavat. Vaikka lopullisena valintana olisikin ostaa asunto rakentamisen sijaan, KotiOptimi on ollut kannattava hankinta.

KotiOptimissa valmiina normi-, matala- ja passiivienergiatasorakenteet

Ohjelman rakennevaihtoehdoista voit valita haluamasi energiatason, nykymääräyksien mukaisen minimi- eli normitason, matalaenergiatason tai passiivienergiatason. Esimerkiksi ulkoseinärunkovaihtoehtoina on peräti 26 eri rakennevaihtoehtoa käsittäen niin kivi- kuin puurunkoisetkin rakenteet.

20134_34807.jpg

Voit tarkentaa kustannusarviota suunnitelmien edistyessä

Huonetilatietojen syöttämisen jälkeen ohjelma arvioi eri rakenneosien määrät ja tekee näiden perusteella arvion sekä jakaa sen 16 eri osa-alueeseen. Suunnitelmien edetessä voit tarkentaa arviota syöttämällä ohjelmaan todelliset mitat esimerkiksi perustusten, julkisivujen, vesikaton yms. osalta.

KotiOptimin kustannuserittely kertoo tarkasti työtunnit ja tarvikkeiden hinnat

Ohjelman kustannuserittely avaa arvion täydellisesti ja näyttää kaikki tarvikkeet sekä työt ja erittelee ne rakennusvaihe- ja huonekohtaisesti. Näin näet esimerkiksi mitä kaikkia tarvikkeita ja millä hinnalla ohjelma on laskenut esimerkiksi hormin osalta tai vaikkapa jokaisen huoneen näkyvät ainesosat erikseen. Huom. Nämä ominaisuudet vain KotiOptimin täysversiossa.

Ohjelma huomioi täydellisesti myös talopaketin sisällön arviossa

KotiOptimi huomioi ensimmäisenä kustannusarvio-ohjelmana Suomessa myös omien tarvikkeiden ja talopaketin sisällön arviossaan. Yhteenveto-osion "Talopaketin sisältö" –kohdassa voit ruksia ostamasi tai aikomasi talopaketin sisällön, jonka jälkeen ohjelma erottaa näiden töiden ja tarvikkeiden kustannukset eri osa-alueistaan. Kaikissa muissa ohjelmissa tämä on ollut mahdotonta, ja näin rakentajan on ollut mahdotonta tietää kuinka paljon esimerkiksi julkisivulle tai muulle osa-alueelle on laskettava vielä kustannuksia, jotka tulevat talopaketin päälle. Huom. Tämä ominaisuus vain KotiOptimin täysversiossa.

Talosta muodostuva kustannusarvio on luonnollisestikin tulostettavissa. Kaksisivuinen tuloste kertoo läpileikkauksen rakennettavasta rakennuksesta, jakaa kustannusarvion kuuteentoista eri osa-alueeseen, erottaa jokaisesta kohdasta omien töiden osuuden sekä lopuksi kertoo vielä omiin töihin kuluvan ajan. Tuloste on muotoiltu sisältämään kaikki pankin rakennuskohteesta tarvitsemat tiedot lainapäätöstä varten.

Ohjelman ensimmäisen vuosilisenssin hinta on 99 euroa ja jatkovuodet 49 euroa/vuosi.

20134_34793.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20122_29495.jpg
Lämmityksen ratkaisu on lähes
Energian tuottaminen ja käyttö ovat nousseet ihmisten arkeen vaikuttavaksi ilmiöksi. Kaikki meistä tekevät energiaratkaisuja – lämmitys on yksi suurimmista energiaratkaisuistamme. Energiaa on siis paitsi tuotettava, myös käytettävä järkevästi. Lämmitysjärjestelmämme pyrkii luomaan mukavuutta energiatehokkaasti. Energiatehokkuutta ja käytettävyyttä voidaan luoda mm. yhdistelemällä erilaisia lämmitysmuotoja ns. hybridilämmitykseksi. Useimmiten hybridilämmitys perustuu lämmön varaamiseen ja lämmön tarpeenmukaiseen jakeluun varaajasta.Hybridilämmitys voidaan luoda saneeraus- tai uudiskohteeseen. Saneerauskohteessa on usein toimintakuntoinen öljy- tai puukattila, josta ei ehkä haluta täysin luopua. Energiakulujen pienentämiseksi - tai mukavuussyistä järjestelmää on kuitenkin täydennettävä. Täydentämisen onnistuu parhaimmillaan varaajan muokkauksella (esim. aurinkolämmityksen kytkeminen olemassa olevaan varaajaan). Usein järjestelmään lisätään varaaja, johon voidaan kytkeä sekä olemassa oleva että uusi lämmönlähde (esim. maalämpö- ja öljylämmitys).
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Muutosten aikatauluvaikutusten selvittäminen
Toimenpiteet:Urakoitsijan tulee esittää lisä- ja muutostyötarjouksen yhteydessä muutoksen aikatauluvaikutus yleisten sopimusehtojen mukaisesti. Projektipäällikkö tarkistaa urakoitsijan vaatimusten oikeellisuuden ja tekee asiasta päätösesityksen.Vastuuhenkilöt:Valvoja sekä projektipäällikköDokumentit:Muistiot Esitys lisäajan myöntämisestäHyväksyntä:Projektipäällikkö tai tilaajan edustaja
20238_82937.jpg
Pihapiirin valvontaan langaton liiketunnistin
Liiketunnistimia on käytetty pihoilla jo vuosia, mutta ovatko niiden ominaisuudet muuttuneet? Kyllä ovat. Miltä kuulostaisi esimerkiksi maaston ja taustakentän tunnistus, ryömintäalueen suojaus ja valon automaattinen sytytys, kun astut ulos ovesta? Älä enää kapua laitteelle, vaan ohjaa liiketunnistintasi säätöjä kaukosäätimellä.
20155_43504.jpg
Keskuspölynimurilla helposti puhdasta
Keskuspölynimurilla pidät kodin siistinä vähällä vaivalla. Imurointi sujuu kevyesti, nopeasti ja hiljaisesti. Sistem Air tehokkaat keskusyksiköt takaavat erinomaisen lopputuloksen.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20179_50284.jpg
Vallox mukaan Leijonaperheeseen
Suomen Jääkiekkoliitto ja miesten A-maajoukkue on Valloxin uusi yhteistyökumppani. Leijonien ja Valloxin sopimus jatkuu kevääseen 2018 ja sisältää option kaudesta 2018–19.– Olemme todella innoissamme alkavasta yhteistyöstä leijonaperheen kanssa. Leijonat edustaa mitä parhaimmissa määrin korkeatasoista suomalaista osaamista, johon me Valloxilla uskomme vahvasti. Yhteistyön kautta saamme paljon näkyvyyttä sekä mahdollisuuksia syventää asiakassuhteitamme jotka ovat ensiarvoisessa asemassa edelleen kehittäessämme liiketoimintaamme. Nyt allekirjoitettu yhteistyösopimus kattaa optioineen tulevat kaksi kautta mutta luonnollisesti tähtäimessämme on pitkäaikainen yhteistyö suomalaisen urheilun lippulaivan kanssa, Valloxin Suomen liiketoiminnasta vastaava Antti Salakka kertoo.– Leijonaperhe kasvaa taas yhdellä suomalaisella eturivin yrityksellä. Loistavaa toivottaa Suomen johtava ilmanvaihdon asiantuntija tervetulleeksi Leijonaperheeseen. Uskon, että tuleva yhteistyö vahvistaa molempia brändejä ja saamme nauttia alkavasta yhteistyöstä vielä pitkälle tulevaisuuteen, Suomen Jääkiekkoliiton myynti- ja markkinointijohtaja Lassi Rönkkönen iloitsee.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton