Viikon kysymys: Vesieriste keittiöön?

Kysymys:

Olen asentamassa keittiööni laminaatin ja samalla uusin koko keittiön kalusteet. Ajattelin laittaa suoraan muovimaton päälle laminaatin ja laminaatin päälle kalusteet. Luulin, että vesipisteen ja astianpesukoneen alle riittävät vedeneristeeksi kaupassa myytävät muovikaukalot, mutta isännöitsijä väittää että säännökset ovat muuttuneet viime vuonna niin että tämä ei enää riitä vedeneristeeksi. Onko isännöitsijä oikeassa ja jos on niin miten kyseinen ongelma ratkaistaan? Isännöitsijä ei osannut neuvoa mikä olisi oikea tapa. Tilassa ei ole lattiakaivoa.

Vastaus:

Ilmeisesti taloyhtiön vaatimukset ovat muuttuneet. Vanhassa rakenteessa pitäisi irrallisen altaan riittää, mutta tehtäessä täysin uusia rakenteita, taloyhtiö voi edellyttää kaukalon toteuttamisen vesieristeeksi sopivalla muovimatolla. Kun taloyhtiön vaatimukset ovat muuttuneet, pitää isännöitsijän osata antaa ohjeet muuttuneessa tilanteessa.

Lue lisää keittiöistä

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
2.4.2013